Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Vliegticket Garantie verzekering.

Wat is de Vliegticket Garantie verzekering?

Zoals veel reizigers (helaas) niet weten geeft de SGR garantieregeling alleen dekking bij zogenaamde pakketreizen en niet bij losse vliegtickets. Dat betekent dat u in het geval van een faillissement van de luchtvaartmaatschappij geen aanspraak kunt maken op het SGR garantiefonds.
Zuid-Afrika Specialist biedt u de mogelijkheid, indien gewenst, bij het boeken van een vliegticket met vertrek vanuit Europa een Vliegticket Garantie verzekering af te sluiten.
U betaalt hiervoor bij boeking een bedrag van Euro 6,00 per ticket.

Deze verzekering is alleen geldig voor internationale vluchten die vanuit Europa vertrekken en naar Europa terugkeren. De dekking kan slechts worden afgesloten indien de reiziger deze tickets zelf boekt in onze Zoek en Boek machine. Tijdens de boekingsprocedure wordt u gewezen op deze mogelijkheid. Let op; deze verzekering wordt niet aangeboden voor lokale en regionale vluchten in Zuidelijk Afrika. In geval van faillisement bent u hiervoor niet verzekerd.

De Vliegticket Garantie verzekering garandeert de terugbetaling van de ticketprijs in het geval van een faillissement van de luchtvaartmaatschappij.  Op het moment dat een luchtvaartmaatschappij voor vertrek failliet wordt verklaard, ontvangt u de betaalde ticketprijs retour, tot een maximum van €1.500,- per ticket. De bij boeking betaalde reserveringskosten en premies voor optionele verzekeringen (bv. annuleringsverzekering) worden niet vergoed.

Bij faillissement na vertrek wordt de ticketprijs voor (directe) terugkeer naar de plaats van vertrek (tot maximaal de oorspronkelijke ticketprijs of €1.500,- per ticket) vergoed.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.