Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Vioolsdrif

Vioolsdrif



Vioolsdrift gelegen op de zuidelijke oevers van de Orange River is een grensplaats tussen Zuid-Afrika en Namibië waar het Noordoewer heet. Hier aan de 'Oranje rivier' heerst een rustige atmosfeer en heeft u een prachtige blik op de enorme Afrikaanse hemel bezaaid met sterren.

Daar waar de rivier het laagste staat is de plek om een rivier over te steken wat in Afrikaans 'drift' betekent en het zou Jan Viool, de bijnaam van een lokale Nama zijn geweest die de mensen hielp de Oranje rivier over te steken, een uitleg die zou verwijzen naar het ontstaan van de naam Vioolsdrift.

Naast de toegang tot Namibië is het ook de toegangspoort naar het Richtersveld, een natuurgebied met kliffen en bergen, maar ook van woestijn. Het Richtersveld National Park is de plek om de meest spraakmakende foto's te maken en planten als de half-man ( Pachypodium namaquensis) tegen te komen. Maar ook andere zeer bijzondere vetplanten en de Giant Quivertree zullen u verbaasd doen opkijken. Iets wat op een kiezel lijkt zou zomaar eens een plantje kunnen zijn.

Het is overigens ook een gebied waar samen gewerkt wordt met de lokale bevolking de Nama People. Het is ook het thuis voor tal van dierenleven als de grijze reebok, het duikertje, de kudu, de klipspringer, zebra's maar ook de caracal en de luipaard kunt u hier tegenkomen.

Een ander prachtig natuurpark wat op 120 km van Vioolsdrif ligt is het Goegap Nature Reserve bij Springbok. Hier domineren granieten rotsen en zandvlaktes het uitgestrekte gebied. Het is ook het natuurgebied wat op uw bezoekers lijstje zou moeten staan als u deze omgeving bezoekt in het Wild-Flower season (eind juli - sept). Struisvogels, zwarte adelaars en tal van bokken zijn reguliere gasten in deze prachtige natuur van Zuid-Afrika.

Prachtige avontuurlijke trips kunt u maken als u naar de Orange River gaat om te gaan raften, u hoeft geen ervaring te hebben in het raften en er is tijdens zo'n tocht ook altijd even tijd om te zwemmen of zelfs te gaan vissen. De schreeuw van de visarend zal u wakker en alert houden.

Van waar dan ook reizen van Zuid-Afrika naar Namibië, er is altijd een weg die geschikt is voor een normale sedan auto of camper, maar bedenk dat u soms op de mooiste plekjes komt als u in onherbergzame gebieden de beschikking hebt over een 4x4, iets wat een overweging waard is!

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.