Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Velddrif

Velddrif

Velddrif is gelegen aan de Kaapse West-Coast ongeveer 150 kilometer ten Noorden van Kaapstad. Een naam ontstaan door een boer die met een vlot zijn koeien over de Berg- Rivier bracht om ze aan de andere kant te laten grazen. Drijvend van het ene veld naar het andere of als dat niet lukte zwemmend.

Het is slechts een paar kilometer verwijderd van het punt waar de Berg River samenkomt met de oceaan in St. Helena's Bay. Hierdoor is een bijzonder mooi en belangrijk estuarium ontstaan waar u meer dan 30.000 vogels vindt, waarvan er zo'n 80 soorten zijn die alleen hier aan de West-Coast van Zuid-Afrika voorkomen.

Komend vanuit Kaapstad kan het zomaar zijn dat u bij de Velddrif brug al verwelkomd wordt door tal van gevederde vrienden, want hier strijken regelmatig hele groepen flamingo's en pelikanen neer. Met wat inzet en geluk kunt u hier ook de zeldzame kleine blauwe reiger spotten. De otters en water mongoose hebben hier een prachtig leven.

Daarnaast is het een klein paradijs met een schitterend uitbundig plantenleven, waaronder de Euclea racemosa, Babiana ringens, Willdenowia incurvata, Limonium en Leucospermum rodolentum en natuurlijk heel veel aronskelken. Velddrif mag dus niet ontbreken als u een ronde maakt door de West Kaap provincie op zoek naar bijzondere planten en de Wilde Bloemen.

Het dichtbij gelegen Rocher Pan reservaat heeft een zoetwater meer wat weer een totaal ander beeld naar voren brengt als het om Flora en Fauna gaat. Het is een lust voor het oog in de maanden augustus en september al hier duizenden wilde bloemen ontluiken in het warme voorjaarszonnetje. Maar is vooral een Hof van Eden voor de vogelliefhebber die hier de dag heerlijk kan doorbrengen met vogelboek en verrekijker.

Velddrif is een heerlijke vakantie plaats om met de hele familie te verblijven als u houdt van prachtige stranden, natuur, rust, ruimte, wildlife en vissen. Er zijn hier meer dan 100 kunstenaars te vinden en het is een prachtige tijdsbesteding om eens rond te kijken in galerieën en handwerkstudio's in Velddrif en omgeving. Een bezoek aan de haven met de hardwerkende vissers zijn een kunstwerk op zichzelf. Met haar prachtige uitgestrekte witte stranden en duinen is het niet moeilijk om u hier thuis en één te voelen met de natuur.

Zeilliefhebbers halen hun hart op in de haven van Port Owen waar naast de Jachtclub ook tal van restaurants te vinden zijn.

Net zoals meer plaatsen hier aan de westkust is ook Velddrif populair om zijn kreeften, maar ook de gedroogde Bokkum komt u hier overal aan speciale houten droog rekken tegen. Iets wat uw neus wellicht eerder dan uw ogen zullen registreren. Voor goede verse 'vis'restaurants hoeft u het dorp dus niet uit!

U kunt hier in de St. Helenabay prachtige boottochten maken om dichter bij het vogel en plantenleven te komen. En als u een visvergunning heeft, zo nu en dan eens het hengeltje uitgooien om iets te vangen voor op de braai... Line Fish staat dan op het menu van vandaag, wel nog even zelf bereiden!

Geen tijd om zelf te gaan vissen, maak dan even de trip naar Laaiplek voor het kopen van heerlijke verse vis. Bij Laaiplek werden in het verleden de Europese schepen gelost en overgeladen in kleinere schepen die het achterland moesten bevoorraden.

En natuurlijk moet er zout bij de vis en om zout verlegen zitten gaat hier niet lukken, want zoutpannen en de lokale zoutindustrie bevinden zich als het ware om de hoek. U zou bij de Cerebos fabriek een tour kunnen doen, om er meer over te weten te komen.

Dwarskersbos ligt iets ten noorden van Velddrif en een plaats voor alle dingen die u ook in Velddrif kunt doen, maar waar u ook kunt gaan walvis spotten in de voorjaars maanden (aug-nov), daarnaast is het een perfecte plek om verschillende soorten dolfijnen te zien

Kortom Velddrif is een heerlijke plaats waar onthaasten en relaxen de sleutelwoorden zijn.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.