Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Veiligheid wildparken

De meeste Wildlife parken van Zuid-Afrika zijn opgericht om bescherming te bieden aan het dierenleven dat met uitsterven bedreigd werd. De jacht op dieren werd beperkt en de kans om kennis te maken met de bijzondere dieren werd vergroot door het aanbieden van safari's in deze overweldigend mooie natuurgebieden.

Kennis maken blijkt voor sommige toeristen niet een duidelijke omschrijving te zijn. Bedenk dat in deze parken wilde dieren leven die niet gewend zijn aan mensen. Dat klinkt misschien vreemd maar deze dieren herkennen de auto, dit vervoersmiddel zien de dieren niet als bedreiging. Maar zodra u uitstapt of zelfs gedeeltelijk buiten uw voertuig verblijft, (een arm buiten het raam of door een open dak gaan staan), zien de dieren dit als een bedreiging.
In de meeste gevallen zullen de dieren op de vlucht slaan, maar er zijn nog elk jaar voorbeelden dat i.p.v. zich bedreigd te voelen en weggaan, de dieren hun instinct volgen en aanvallen. Soms met dodelijke afloop voor de toerist.
Houd respectvol afstand, jaag de dieren niet op en achtervolg ze niet.

Als parken een wandel safari aanbieden is deze altijd met 2 bewapende, zeer ervaren, Rangers. Deze weten over het algemeen waar het wild zit en hoe te reageren. Zij zullen u of de dieren nooit in gevaar willen brengen. Voorafgaande aan zo'n wandeling is een goede uitleg, de groep is altijd klein en niet geschikt voor kinderen onder de 16.
Ga nooit op eigen gelegenheid in een wildpark een wandeling maken!

Wanneer u met eigen auto, zonder Ranger een park ingaat neem dan de regels van het park in acht. Over het algemeen ontvangt u deze bij de ingang van het park of staat daar een informatie bord met de in acht te nemen regels.

1 Stap nooit uit!
2 Houd deuren gesloten en ramen niet te ver open.
3 Bedenk te allen tijde dit zijn geen HUISDIEREN en ze zijn zeker niet tam.
4 Houdt respectvol afstand van de dieren, zeker bij neushoorns en olifanten.
5 Blijf op de aangegeven paden of wegen
6 Ga niet met een sedan op 4x4 zandpaden
7 Maak alleen een wandel safari met een ervaren Ranger.
8 Neem voldoende water mee, en iets te eten. Dit wanneer u bijvoorbeeld problemen met de auto krijgt en u onverhoopt wat langer moet wachten.
9 Houd u aan de snelheid, het is veiliger en zo ziet u ook meer!
10 In wildparken is het gebruik van alcohol verboden. Alleen mensen die in het park overnachten, mogen alcohol het park mee in nemen en gebruiken in de restcamps.
11 Houd rekening met de sluitingstijden van het park, na sluitingstijd is het verboden u in het park te bevinden.
12 Het voeren van de dieren is ten strengste verboden, hiermee brengt u hun leven in gevaar. Zij zouden afhankelijk kunnen worden en daardoor agressief gedrag kunnen gaan vertonen.
13 Laat geen afval achter in het park! En natuurlijk geldt dat ook voor buiten de parken.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist.

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.