Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Vaalwater

In het hart van het Waterberg gebied in de provincie Limpopo vindt u het charmante kleine dorp Vaalwater / Mabatlane. Omringt door landbouwgrond, natuur reservaten, bergen en game reserves is het een gaan en komen van reizigers die graag vertoeven in het indrukwekkende Waterberg gebied.

Het Waterberg gebied is als eerste in het noorden van Zuid-Afrika uitgeroepen als bio sfeer reservaat door de UNESCO.

Genoemd naar de bergen die dezelfde naam dragen en die van het westen naar het oosten zich uitstrekken over zo'n 150 km en Thambazimbi met Mokopane verbinden. Vele rivieren, stroompjes en moerassen zijn deze Waterbergen rijk wat aantrekkingskracht heeft op mensen maar ook op dieren. U kunt hier op zoek gaan naar enkelen van de Big 5, groot wild dat u onder andere hier kunt treffen zijn giraf, wildebeest en de witte neushoorn. De flora floreert hier uitbundig en er zijn kruidenfarms in deze omgeving waar u even een bezoek kunt brengen.

Met kleine winkeltjes, koffiezaakjes en bistro's de plek voor een 'Meet en Greet'. Ook toeristen op weg naar Botswana houden ervan om hier even te stoppen. In de verre omgeving is namelijk geen ander dorp te vinden met faciliteiten als een bank, benzine station, postkantoor, dokter en een supermarkt.

De noordelijke en westelijke regio's van Limpopo bieden goede mogelijkheden voor jagen op wild en ook Vaalwater schaart zich hieronder. Waterberg Bushveld heeft 5 self-drive routes om dit gebied goed te gaan verkennen. De routes zijn rondom Lephalale en omvatten ook het gebied tussen Thabazimbi tot Alldays

Breng een bezoek aan de Church of John the Baptist (Johannes den Doper kerk) net buiten Vaalwater op weg naar Melkrivier. Een excentriek kerkje met rieten dak dat ontworpen is door de beroemde architect Sir Herbert Baker.

Ga hier op gamedrive, vogel spotten, mountainbiken, paardrijden, hiken en neem de ruige 4x4 trails als u in bezit bent van zo'n stoer 4x4 voertuig.

En natuurlijk komt u hier om wildlife te zien dus noemen we een aantal natuur gebieden/game reserves die in deze regio liggen (en er is meer!).
- D'Nyala Nature Reserve, op 15 km van Lephalale genoemd naar de grote en mooie Nyala boom. Dieren in dit reserve zijn; de witte neushoorn, giraf, waterbok, zebra, tsessebe, eland en er zijn verschillende roofdieren in de vorm van de bruine hyena, jakhalzen en kleinere katten. Prachtig is om vanuit de 'game view' schuilplaats uit te kijken over de savanne en de droge rivierbedding op zoek naar het bijzondere Afrikaans wildlife.
-Kwalata wilderness, op ....km van Vaalwater. Meer dan 18 soorten antilopes waarvan de Tsetsebe en de Nyala de meest bijzondere zijn grazen in dit gebied. Vier van de Big 5 kunt u hier tegen komen, leeuwen zijn hier niet te zien!
-Touchstone game reserve,
op ...km van Vaalwater. Malaria vrij Big 5 gebied en als enige ter wereld huisvesten ze hier de zwarte impala.
-Waterberg wilderness area
op ± 160 km van Vaalwater. Een gebied met natuur en cultuur prachtig met elkaar verweven. Traditie's, wildlife, overweldigende natuur, landbouw en industrie lopen nu prachtig in elkaar over in dit bijzondere natuur gebied.
-Entabeni game reserve
op ± 140 km van Vaalwater. Entabeni wat betekent 'Plaats van de Berg'. Hier vindt u een uitbundig vogelleven en een rijk dierenleven. U kunt hier met een gids te paard er op uit. Er is een Pedi village wat u kunt bezoeken en als u het geheel eens vanuit een andere hoek wilt bekijken kunt u ook een helikopter vlucht gaan maken. Het is een malariavrij gebied wat vele bezoekers trekt. Naast het Entabeni reserve ligt de Doorndraai dam reserve.
-Welgevonden game reserve
op ± 15 km km van Vaalwater. Dit gamereserve is een populaire weekend locatie waar een grote kudde witte neushoorns verblijven op priveland. Ook leeuwen en olifanten, buffel en sabelantilope en gemsbok voelen zich thuis in dit prive park. Minder snel te spotten zijn de luipaard, aardvark en pangolin, maar ze zijn er wel, net als de giraffen, het wilde zwijn en tal van anderen die niet over het hoofd te zien zijn!
-Marakele National park
op ± 104 km van Vaalwater. Dit park heeft een heel divers landschap met bergen , grasheuvels en diepe valleien. Tal van bijzondere bomen gedijen hier goed en olifant en neushoorn en grote katten leven hier in het paradijs. Naast al het andere wildlife vindt u hier ook de bijzondere kolonie van Cape Vultures waarvan er inmiddels meer dan 800 paren dit gebied als hun thuis beschouwen.
-Lapalala wilderness
op 60 km van Vaalwater. Eén van de grootste prive game reserves van Zuid-Afrika waar de Roan antilope en de zwarte neushoorn een bijzondere verschijning kunnen zijn. De rivier is de  schuilplaats voor krokodillen en nijlpaarden, die natuurlijk zo nu en dan ook even boven water of op het land komen. De vogellijst van Lalaphale bevat inmiddels meer dan 290 soorten. Een Game Reserve waar mensen jaar na jaar terug komen ook om het fokprogramma van de zwarte neushoorn te volgen en de Wildernis school die hier is.

Vier-en-twintig Rivieren Game reserve ± 20 km , Kamonande Game park ± 20 km  , Madikele Game reserve ± 40 km, Waterberg game park ± 50 km. Dit zijn kleinere game parken om Vaalwater gelegen.

Houd er rekening mee dat niet alle parken (goed) bereikbaar zijn met een normale sedan.

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.