Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Tulbagh

Tulbagh


Tulbagh is prachtig gelegen in de  "Verlaten Vallei"van de Western Cape op  een klein uurtje rijden van Kaapstad. Een vallei waar de Khoi en de Bushmen duizenden jaren verbleven tot de Holanders en de Hugenoten zich hier sinds 1658 vestigden. En de plaats vernoemden naar de Kaapse gouverneur Rijk van Tulbagh in het "Land van Waveren".

En de tijd die doet denken aan de kolonisten is nog overal terug te vinden, met name in de prachtig gerestaureeerde Kaaps-Hollandse huizen en wat Edwardiaanse en Victoriaanse monumenten, waar  het dorp rijk aan is. Maak een historische wandeling door het dorp - eventueel met gids- en ga even terug in de tijd! Meer dan 30 huizen vallen hier onder de monumenten zorg en dat allemaal in 1 straat.

De Tulbagh Vallei, zoals de vallei orgineel heet, is omgeven door majeusteuze bergen als; de Obiqua bergen, de Winterhoek en de Witzenberg. De 'Great Winterhoek Mountains' toren hoog uit boven het landschap en met een top van 2077 meter boven de zeespiegel mag de naam duidelijk zijn en refereren aan besneeuwde toppen in de winter. Prachtige plaatjes levert dit op, als de zon in het dal schijnt over de verkleurende wijnvelden met besneeuwde bergen op de achtergrond!

Op korte afstand van Tulbagh vindt u Stellenbosch, Worcester, Franschhoek, Paarl  en Kaapstad en ook de Zuid-Afrikaan gaat graag een weekend naar deze vallei om er te wandelen, hiken of te mountainbiken. De natuur is er uitbundig en wilde Buchu en Protea's net als ander bloeiend fynbos komt u echt overal tegen op uw tocht door de natuur. In het voorjaar wemelt het er van de wilde bloemen en wat te zeggen van al die fruitbomen die dan in volle bloei staan... In de vallei groeit het mooiste en smakelijkste fruit;  peren, perzikken, pruimen, witte en rode druiven maar ook graan en  olijven doen het hier voortreffelijk..

Het charmante dorp Tulbagh gelegen in de Boland wijnlanden is uitermate geschikt om per fiets langs historische wijnboerderijen te gaan " Wine and Bike" is dan ook een favoriete fietsroute hier!

Breng zeker een bezoek aan een wijnfarm, olijven boer of een plek waar ze het combineren, geniet van heerlijk vers en lokaal eten in restaurantjes die in de zomer en winter gezelligheid uitstralen.  Of ga op zoek naar de plek waar verse kaas en chocolade gemaakt worden en wat te denken van honing, gedroogd en ingemaakt fruit, mmmmm. Morgen er maar weer actief op uit om die overtollige kilootjes eraf te krijgen tijdens, het paardrijden, wandelen of fietsen.

Iets verder richting Ceres kunt u gaan Foefiesliden, een leuk avontuur door de Ceres Vallei. Of 4x4 rijden in het Matroosberg reserve. Maar echt ver op uit hoeft u niet er is voldoende vertier in en om Tulbagh zelf.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.