Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Transfer per taxi

Voor de transfer van de luchthaven naar uw accommodatie wordt meestal gebruik gemaakt van onze eigen transfer diensten. Sommige guesthouses en hotels hebben hun eigen transfer-service waarvan u gebruik kunt maken.
Wij kunnen dit voor u regelen. De chauffeur wacht u op bij de luchthaven met uw naam op een bordje en brengt u naar uw accommodatie.
Geef bij uw boeking aan of u gebruik wilt maken vanonze transfer.
Deze transfers zijn goed geprijsd en geven u de zekerheid dat u veilig arriveert bij uw overnachtingsadres ook als u laat aankomt op het vliegveld.
Wij maken gebruik van onze vaste leveranciers waardoor betrouwbaarheid en goede service gegarandeerd is.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist.

Transfers per touringcar

         

Zuid-Afrika is een erg groot land en vaak is het noodzakelijk om een grote afstand af te leggen om zoveel mogelijk van de bezienswaardigheden te kunnen zien die het land te bieden heeft. Om het afleggen van grote afstanden voor u makkelijker te maken zijn er speciale touringcars die tussen de grotere steden/plaatsen in Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Mozambique, Zimbabwe, Malawi en Zambia rijden. Het is dus niet altijd noodzakelijk om van de ene naar de andere plaats te vliegen of zelf te rijden. Het reizen met de touringcar neemt weliswaar meer tijd in beslag dan een vlucht, maar u kunt lekker uit het raam kijken, lezen of een dutje doen tijdens de reis en het is goedkoper.

Eén van de bedrijven die deze lange-afstands busreizen met luxe touringcars aanbiedt is Intercape. De chauffeurs zijn allen goed opgeleid, de bussen zijn luxe en veilig en er is een gastvrouw/gastheer aanwezig in de bus. De bus is voorzien van airconditioning, verstelbare stoelen, een toilet en entertainment (video en audio). Intercape heeft naast de gewone Mainliner ook een zogenaamde Sleepliner die u veilig naar u bestemming brengt terwijl u heerlijk slaapt. De stoelen in de sleepliner hebben een hogere rugleuning en ondersteunen uw benen en kunnen tot maar liefst 150 graden horizontaal gesteld worden. De Sleepliner heeft een minder uitgebreid traject als de Mainliner.

Een andere aanbieder van deze lange-afstands busreizen is Greyhound. De touringcars van deze maatschappij zijn eveneens betrouwbaar met goed opgeleide chauffeurs en beschikken over airconditioning, toilet, verstelbare stoelen, entertainment (video en audio), leeslampjes en op langere trajecten is een gastvrouw aanwezig die u van een drankje kan voorzien. Bij Greyhound kunt u zowel een kaartje boeken voor een reis van punt A naar punt B als ook een zogenaamde 'Travel Pass' die de mogelijkheid biedt om zo vaak als u wilt een tussenstop te maken op de route binnen de geldigheidsduur van uw kaartje.

Wilt u meer informatie over deze busdiensten en een volledig overzicht van alle plaatsen waar opgestapt/gestopt kan worden? Kijk op de website van de busmaatschappijen voor meer informatie: Greyhound en/of  Intercape. Om het voor u gemakkelijker te maken kunnen wij de tickets voor u boeken, neem contact met ons op.

Let op: wanneer u met minderjarige kinderen de grens overgaat met een touringcar dan heeft u aanvullende papieren nodig (zie website Intercape voor meer informatie en download de formulieren).

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist.

Baz Bus

Van hostel naar hostel door Zuid-Afrika met de beroemde Baz Bus

Goed en tomeloos populair vervoermiddel voor backpackers
zaterdag 04 juli 2009

Hop-on-hop-off. Stap uit waar je wilt zijn en stap weer op als je verder wilt. In veel Europese steden rijden ze, deze bussen met vaste routes langs de highlights. Maar in Zuid-Afrika rijden ze door het hele land. De Baz Bus. Populair vervoermiddel bij backpackers.

De Baz Bus in Zuid-Afrika werkt volgens eenzelfde concept als de Hop-on-hop-off-bus inb de Europese steden.

Van deur tot deur

Met een ticket dat voor één tot maximaal drie weken geldig is, kan onbeperkt gebruik gemaakt worden van deze dienst. De bus rijdt langs veel toeristische hoogtepunten en verbindt 180 verschillende hostels in 40 verschillende plaatsen. Het vervoer gaat hiermee niet van station tot station, maar van hostel naar hostel. Van deur tot deur dus.

Backpackers
Het zijn voornamelijk backpackers die van de Baz Bus gebruik maken. De bus is daarmee midden in de backpackersscene komen te staan. Deze scene is in Zuid-Afrika groot en heeft een duidelijke gelijkenis met de cultuur van de Afrikaners zelf: een cultuur met een grote hang naar vrijheid, avontuur, buitenleven, braaien en feesten.

Online informatie
Bij backpackers is Zuid-Afrika een populair land. Naast de landelijke hostel-to-hostel-dienst, kent het land het grootste aanbod aan activiteiten in Afrika, de meeste hostels en de meeste online informatie, gecombineerd met een laag prijspijl. Het is er, kortom, goed backpacken.

Wij kunnen de tickets en backpackers accommodaties voor u boeken, waardoor u onder de garantie van ANVR en SGR valt en ons in euro's kunt betalen. Meer info over de BAZ BUS: klik hier.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist.

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.