Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Game Reserves Timbavati Game Reserve

   

Het Timbavati Game Reserve is één van de privé-wildparken die onderdeel uitmaken van het Greater Kruger National Park. Timbavati ontstond in 1956 toen een aantal lokale boeren besloot om de flora en fauna op hun grondgebied weer in ere te herstellen. In 1993 werden de hekken die Timbavati Game Reserve aan de oostzijde scheidden van het Krugerpark weggehaald zodat de dieren uit de verschillende gebieden meer vrijheid kregen om te migreren. U vindt Timbavati op zo'n 5 à 6 uren rijden van Johannesburg in de provincie Limpopo.

Het 53400 hectare tellende reservaat bestaat uit een heuvelachtig landschap met hoogtes tussen de 300 en 500 meter boven de zeespiegel. Het gebied wordt geklassificeerd als 'savanne bosveld', de vegetatie bestaat hoofdzakelijk uit mopane, acacia en mobretum bossen/struiken. In het reservaat komt de volledige Big Five voor (olifant, buffel, leeuw, luipaard en neushoorn), maar ook hyena's, cheetahs, giraffes, zebra's, jakhalsen, wilde honden en een grote verscheidenheid aan bokken en antilopes. Vogelaars kunnen in totaal 360 verschillende vogelsoorten zien in het reservaat.

De zomer wordt het natte seizoen genoemd met de meeste kans op regen van december tot februari, dit is tevens de warmste tijd van het jaar met een gemiddelde temperatuur rond 32 graden. Overdag is het warm en vaak ziet u laat in de middag dat wolken samenpakken voor een onweersbui in de vroege avond ter verkoeling. In de wintermaanden (april-september) is de kans op regen zeer klein en de temperaturen lopen nogal uiteen. In de vroege ochtend en avond kan het relatief koud zijn, zo'n 10 graden, terwijl het overdag als de zon schijnt heel aangenaam is (boven 20 graden). Vanwege de droogte is wild vaak goed te spotten bij de waterplaatsen.

Wanneer u een safari maakt in het Timbavati Game Reserve, kijk dan goed of u niet toevallig een stel witte leeuwen ziet. Deze leeuwen met een opvallend lichte vacht worden hier met enige regalmaat gezien. Het betreft hier geen albino-leeuwen aangezien hun huid en ogen normaal gekleurd zijn. De witte kleur van de vacht wordt veroorzaakt door een gen-afwijking.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist.

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.