Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Sunshine Coast

Sunshine Coast

 

Het 6de Wonder van onze Wereld - de Sunshine Coast - is een prachtige kuststreek in een gedeelte van de Oost-Kaap provincie. Beginnend net ten Zuiden van Alexandria oplopend naar Salem en Grahamstown een gebied met tal van private game farms en langs de kust en de Indische oceaan omhooggaand tot aan de Great Fish River. Met Bathurst en haar oud Engels aandoende uitstraling en Port Alfred als het hart van de prachtige natuur van de Sunshine Coast.

Het gebied is malaria vrij en heeft een heerlijk klimaat met temperaturen tussen de 8 en 27 graden. En meer zonuren dan waar dan ook in het land. De Indische oceaan is het hele jaar door op zwem temperatuur! Daar kunnen de dolfijnen die hier het hele jaar vertoeven over mee praten...

Twee rivieren, prachtige stranden, bijzonder mooie natuur en heel veel leuke dingen om te doen, maken de dorpen tot heerlijke vakantie bestemmingen. Een betere strandvakantie dan die in Kenton-on-Sea is moeilijk te evenaren. Iets wat Kenton ook populair maakt is het feit dat het gelegen is tussen de Kariega- en de Bushmans rivier en daar waar ze de oceaan ontmoeten is een overweldigend natuur reservaat ontstaan het Joan Muirhead Nature Reserve.

Aan de Sunshine Coast vindt u eindeloze stranden met meters hoge duinen, die doen denken aan de woestijn duinen van Namibië en waar u heerlijk kunt wandelen, paardrijden maar ook kunt Sand-boarden.

Watertjes in de rotsen en afgeschermde strandjes zijn prachtige plekjes die u kunt bereiken met een kano of boot en de visser neemt dan natuurlijk een hengel mee. En een lekker drankje en hapje voor als de zon ondergaat om nog eens te genieten van deze bijzonder mooie plek.

Naast het bij families erg populaire Kenton-on-Sea is Cannon Rock veel rustiger en de beste plek ter wereld voor de avontuurlijke kite surfer en kite boarder, deze watersport is hier sport no 1. Elk jaar in januari komen er bezoekers uit de hele wereld hier voor de Kite Boarding competitie iets wat ook voor toeschouwers een enorm spektakel is.

In Cannon Rock en Boknes is vissen populair, maar ook de wandeling naar Kwaaihoek en het Dias Cross wat hier ter nagedachtenis aan Bartelomeo Dias staat, is meer dan de moeite waard.

Landinwaarts zijn tal van Big Five Game Reserves en daar waar Addo National Park overgaat in de Woody Cape West spreken we zelfs van de Big 7, walvissen en de Great White shark maken hier dan deel van uit en komen voor in de Algoa Bay.

In de valleien en het bushveld rond de rivieren kunt u zomaar 200 vogels van uw lijstje strepen, een beetje geluk en veel geduld zult u moeten hebben, maar dat kunt u ook over een paar dagen uitsmeren... En natuurlijk ook over verschillende natuur gebieden. Bij de Kowie rivier vind u het Waters Meeting 1 en 2 nature reserve en ook een bezoek aan het Moyapark en het Woody Cape reserve zullen helpen om tot veel verschillende vogelfoto's te komen.

De Sunshine Coast en haar achterland bieden tal van 4x4, wandel, bike en hiking routes, er zijn gezellige restaurantjes en tal van galerieën en studio's. U vindt hier Xhosa cultuur en restanten van de oorlogen tussen de Engelsen en de Xhosa en in Grahamstown prachtige architectuur. Dus naast het prachtige weer en leven aan de kust is er veel meer te beleven in een nog niet zo heel bekend gebied!

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.