Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Springbok

Springbok

 

Springbok de grootste plaats in de Noord-Kaap provincie, is gelegen in het hart van Namaqualand. Het is de plaats voor diamanten, koper en wilde bloemen en ligt ingesloten in een smalle vallei, tussen twee granieten heuvels van de 'Klein Koperberg', ook wel de 'Klipkoppe' genoemd.

Springbok is gelegen tussen de bergen, op zo'n 600 km van Kaapstad. Het klimaat van Springbok is warm en gezond (geen malaria) met weinig dagen boven de 30 graden en maar 10 centimeter regen per jaar. De winter temperaturen komen zelden onder de 6 graden. Springbok is de toegangspoort naar Namibië en gelegen op 120 km van de grens een goede plaats om even te stoppen. De toerist op doorreis vindt hier dan ook alles van zijn of haar gading.

De trots van de Noord-Kaap is een rustig, kleurrijk stadje omringt door rust en ruimte en wordt liefkozend 'the Garden of Gods' genoemd. En dat laatste zal u niet verbazen als u hier in de periode augustus-september verblijft. Springbok wordt dan omgeven door bloemen velden die gedurende de dag hun tere hoofdjes draaien in de richting van de zon. Springbok is wereldwijd beroemd als de Namaqua Flower Hoofdstad.

Bezoek het Goegap Nature reserve en verbaas u over de hoeveelheid (600) inheemse bloemen. In dit gebied is ook tal van wildlife te vinden en een kleine honderd verschillende vogels fluiten hier hun deuntje alsof het een lieve lust is.

U zult zich blijven verbazen over de naakte schoonheid van de Quivertree, de takken van deze boom werden gebruikt door de Bushmen om hun pijlen in op te bergen. En verder vindt u hier tal van bijzondere vetplanten iets wat in een droog gebied als dit heel normaal is...

Het Skilpad Wildflower Nature Reserve is natuurlijk een must gedurende augustus-september, maar ook Augrabies Fall en de Blue Mine zullen op het lijstje van de natuurliefhebber staan. En als we het over het Namaqua Nationaal park hebben denkt u natuurlijk ook direct aan die prachtige bloementapijten. U zult echt een aantal dagen hier moeten verblijven, wil u al dit natuurschoon gaan bewonderen. Dat kan in een sedan maar het gebied om Springbok is ook uitermate geschikt om er avontuurlijk met een 4x4 op uit te gaan.

In 1850 werd op de boerderij Melkboschkuil koper gevonden wat leidde tot de eerste kopermijn van Zuid-Afrika en hieromheen ontstond het stadje. De mijn was overigens in 1888 al uitgeput. U kunt hier de Blue Mine bezoeken en een wandeling maken met uitzicht over de westzijde van de stad.

Een bijzonder staaltje van metselaarij is de prachtige Nederlands gereformeerde kerk ook wel 'Klipkerk' genoemd. In het centrum vindt u een monument wat herinnerd aan de Anglo-Boer war, maar ook in de omgeving van Springbok vindt u monumenten en graven die duidde op die zwarte tijd in de geschiedenis. In de oude Joodse synagoge is nu het Namaqualand museum.

Nu is Springbok een bedrijvig stadje vooral ook omdat de Namaqualanders uit de naburige dorpen als Pofadder, Garies, Kleinzee, Port Nolloth en Alexander Bay hier hun inkopen komen doen. In het dorp vindt u ook vaak mensen van de Herero en Ovambo stam, die hier hun prachtige handgeweven manden en andere handwerkkunst aan de man proberen te brengen. En als u geïntrigeerd raakt door de kunst en mensen dan rijdt u gewoon nog even door....

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.