Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Simons Town

Simons Town en de Boulders Pinguin Kolonie

Simon's Town is een marine plaats met prachtige Victoriaanse huizen, gelegen aan de False Bay van de Cape Peninsula. Op 40 kilometer van Kaapstad goed bereikbaar per auto of trein zeker een bezoek waard!

In de maanden dat de Kaapse storm hier raast een plek om uit de wind te blijven, iets wat Simon van der Stel al ontdekte in 1679. Geschiedenis is hier overal terug te vinden maar wilt u echt in de marine geschiedenis duiken dan gaat u hier het South African Naval Museum met de Martello Tower (een Nationaal monument gerestaureerd in 1972) bezoeken en een bezoek aan het Simon's Town Museum is een must als u meer wilt weten over de tijd van de VOC. Ga ook achter het verhaal van de Deense Dog aan met de prachtige naam; Just Nuisance!

Wandel de Mile langs de prachtige Victoriaanse huizen in St. George street. Een wandeling van het Spoorwegstation naar de East Dockyards Gates brengt u langs zo'n 21 gebouwen die meer dan 150 jaar oud zijn. Een herinnering aan de VOC tijd. Bij het Heritage museum in het Amlay House, gaat u meer leren over de invloed van de Kaap Malay, moslim cultuur en leven in de tijd van de apartheid. Neem de afslag naar Jubilee Square waar het heerlijk bijkomen is op 1 van de terrasjes met uitzicht op zee. En u ziet er is weinig veranderd hier in de laatste 100 jaar!

Neem de boot naar Seal Eiland of vaar of kajak wat in de False Bay, meer avontuurlijk is een Shark Cage Dive gaan maken. De stranden zijn heerlijk voor wandelingen of om te gaan zwemmen.

Iets waar Simon's Town heel erg bekend door is, is het op 2 kilometer afstand gelegen Boulders Beach met haar pinguïn kolonie. Sinds 1985 leeft deze kolonie hier en het is zeer opmerkelijk dat de dieren er voor gekozen hebben om deze -door mensen bewoonde plek- aan te doen. Hier op het prachtige strand met haar ronde rotsen leven zo'n 3000 pinguïns, u kunt ze bezoeken via de entree van het Boulders, onderdeel van het Table Mountain national Park. Via een wandeldek loopt u langs de dieren, die de dag doorbrengen op het strand of in het water. Zorgend dat ze uit de buurt blijven van de Orka, de haai en de zeerobben. De twee andere kolonies die ooit neergestreken zijn op het vaste land van Zuid-Afrika zijn bij Hermanus en bij Betty's Bay

Vanuit Simons Town kunt u een bezoek brengen aan het Cape of Good Hope Nature Reserve met het meest Zuidwestelijke punt Cape Point!

Net voor Simons Town vindt u Gemstone World waar u kunt afdalen in een niet meer werkende Zilvermijn. En tal van verschillende Afrikaanse edelstenen kunt bewonderen. In dezelfde area kunt u ook heerlijke hikes gaan maken het Silvermine Nature Reserve in. En tegen de hellingen van de Silvermine Mountains vindt u de prachtige Westlake Golfcourse.

Nee vervelen zult u zich zeker niet in Simon's Town!

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.