Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Shamwari Game Reserve

Shamwari

Het 25.000 hectare tellende Shamwari Game Reserve ligt op ongeveer een uur rijden vanaf Port Elizabeth in de provincie Oost Kaap. Het reservaat is het leefgebied van maar liefst 60 verschillende grote diersoorten waaronder de Big Five, meer dan 250 verschillende vogelsoorten, 60 boom- en plantsoorten en 25 soorten reptielen.

In het gebied komen verschillende soorten beplanting voor, deze mix van savanne grasland, acacia bossen, fynbos en bosveld in de valleien zorgt ervoor dat er veel verschillende diersoorten kunnen aarden. De aanwezige rotsen en de Bushman's rivier die door het gebied meandert, maken het nog aantrekkelijker voor de dieren en voor bezoekers.

Shamwari is ontstaan in 1990 toen Adrian Gardiner, een succesvolle zakenman uit Port Elizabeth, een stuk Afrikaanse bush van 1200 hectare kocht om in het weekend te verblijven met zijn familie. Toen er in het gebied boeren waren die hun grond wilden verkopen, kocht Gardiner deze stukken land op. Gardiner was zich er van bewust dat de Oost Kaap provincie in vroeger tijden een zeer wildrijk gebied was en het idee ontstond om de natuur weer in ere te herstellen. In oktober 1992 opende Shamwari en ontving haar eerste gasten, maar pas in het jaar 2000 was het gebied rijp voor leeuwen. De droom van Gardiner is fantastisch geslaagd, de wildstand in het gebied is terug zoals in vroeger tijden en er zijn al vele prijzen in de wacht gesleept. In Shamwari leven onder andere: olifanten, neushoorns, leeuwen, nijlpaarden, luipaarden, cheetahs, buffels, giraffen, hyena's, zebra's, servals, struisvogels en vele soorten bokken.

Shamwari maakt voor de game drives gebruik van hun eigen comfortabele open safarivoertuigen die geschikt zijn voor 6 personen. Doordat u slechts met een kleine groep op safari gaat is er veel mogelijkheid om uw vragen te stellen aan de ervaren rangers. De safari's die worden aangeboden zijn in de ochtend met een koffiestop en in de namiddag met een sundownerstop, elke game drive duurt zo'n 3 tot 4 uur. Kinderen jonger dan 4 jaar mogen helaas niet mee met de game drive, maar u kunt wel oppasmogelijkheden aanvragen. Het is in het park niet toegestaan om zelf een game drive te maken.

Naast de game drives kunt u ook een safari te voet met de ranger maken, één van de twee Born Free Big Cat Sancturies, het Rhino Awarenesscentrum of het Wildlife Rehabilitation Centre bezoeken. Hier leert u meer over de Afrikaanse wilde dieren en de inspanningen die door Shamwari worden gedaan om de wildstand gezond te houden.

Alle accommodaties van Shamwari zijn 5-sterren en geven dus een heerlijk luxe gevoel en goede service. U kunt gebruik maken van het zwembad, spa-faciliteiten, de uitstekende keuken, activiteiten voor kinderen of gewoon lekker relaxen.

Voor de meer avontuurlijke safariganger is er Shamwari Explorer Camp waar u overdag wandelsafari's maakt en 's avonds in tenten rond het kampvuur slaapt.

Het team van Shamwari doet er alles aan om aan de wensen van iedere gast te voldoen en om hen de 'safari van hun leven' te bezorgen.

 

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.