Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Sabie

Sabie is een bosrijk dorp en ligt in de provincie Mpumalanga aan de oevers van de rivier de Sabie. De Sabie rivier was in vroeger dagen een nogal gevaarlijke rivier en zat barstensvol nijlkrokodillen. Ook trad hij regelmatig buiten zijn oevers. De Shangaan van de Tsjonga stam noemde de rivier UluSaba, ofwel: de rivier van angst. De naam van het dorp is hiervan afgeleid.

Het vriendelijke stadje werd gesticht in 1871, nadat iemand tijdens een jachtpartij een kogel had afgevuurd waardoor er een stuk van een rots afvloog en een rijke goudader werd blootgelegd.

Sabie ligt op 360 km ten oosten van Johannesburg en is 64 km ten westen van het wereld beroemde, zeer prachtige Kruger National Park. Daar het dorp op zo'n 1000 meter hoogte ligt kunt u uitgaan van prachtige uitzichten en watervallen. Net buiten het dorp, aan de Panorama route , zijn een aantal watervallen te vinden, waaronder de Bridal Veil, de Horse Shoe fall en de Long Creek Falls, deze zijn bereikbaar vanuit een fabelachtig bos aan de zuidzijde van de Sabie river.

De voormalige Voortrekkers sloegen hun basiskampen in dit gebied op, om vanuit hier in het laagveld te gaan jagen. Hier leeft de zwarte luipaard, maar helaas wordt deze nog maar weinig waargenomen. In de laaglanden ligt ook het Krugerpark en vanaf God's Window kijkt u dat laagveld echt in!

De plantages rondom Sabie vormen de grootste mens gemaakte bossen ter wereld.

In het dorp zelf zijn een aantal leuke winkeltjes zoals de Wild Fig Tree en de Woodsman (tegenover Wild Fig tree). Op de hoek van de Main Street en Main Road is een galerij met verschillende winkeltjes. Vanuit Sabie kunt u leuke excursies maken naar het Krugerpark.

Sabie is de perfecte plaats voor een vakantie voor de hele familie en iedereen vindt er dus iets van zijn of haar gading. Van 4x4 trips, zwemmen, vissen, abseilen, handboogschieten tot hete luchtballon tochten over valleien, vogel spotten, varen en zeilen noem het maar op of het is er. Helikopter tochten, wild water raften, rots klimmen, hiken en mocht ik nog iets vergeten zijn, nog veel en veel meer.

Meer dan 20 restaurants, pubs, supermarkten en koffieshops zullen de inwendige mens voorzien van biltong en hamburgers tot pannenkoeken.

Vakantie in Sabie betekent vaak ook de omgeving verkennen dus bezoek de Blyde River Canyon aan de Panorama route.

Het Gustav Klingbiel Nature reserve, een reserve van maar liefst 2200 hectare groot. Waar valleien en bergen, doorn en bosvelden, graslanden en heuvels met protea's voor schilderachtige plaatjes zorgen.

Kruger is een must als u dat niet op de rest van uw reis tegen komt...

Meer liefhebber van Koudbloedig, dan gaat u naar het Perry's Bridge Reptielen park om kennis te maken met anaconda's, pythons en andere giftige slangen.

Golfers kiezen voor de Sabie River Golf course, in Hazyview tussen Nelspruit en White River en gaan hier 18 holes lopen in de Lowvelds van Mpumalanga, waar de waterpartijen bevolkt worden door wildlife

De zomer is de regentijd en tussen oktober en april met uitschieters in januari en februari vaak zijn het rustige regenbuien maar onweer en een enkele keer een hagelbui kunnen voorkomen. De gemiddelde temperatuur varieert van 2 tot 32 graden met de warmste dagen (26°) in december en de koudste in juni (3°). De zomermaanden is er vaak mist wat de valleien sprookjesachtig maakt, een mooi foto-moment...

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.