Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Rooi Els

Rooiels

Gelegen in de West Kaapse provincie van Zuid Afrika vindt u aan de prachtige kust route de R44 het dorpje Rooiels. Een plaats waar leven staat voor één zijn met de natuur. En mensen die dat waarderen houden van deze plek aan de oostzijde van de False Bay in elk seizoen.

Een plek om te genieten van de natuur en de mens die daar mee speelt, windsurfen of sterren kijken, wandelen in de bergen of pootje baden in de Atlantische oceaan het gebeurt allemaal in de geborgenheid van de Kogelbergen die Rooiels omringen.

De Kogelbergen zijn een uniek gebied waar vele soorten inheemse planten voorkomen. Bent u meer dan geïnteresseerd in de plantenwereld dan is het goed uw lijstje mee te nemen en af te strepen wat u nog nooit eerder zag.... dat geld overigens ook voor de vogelliefhebbers onder u! De Cape Rockjumper en de Black Oystercatcher kunt u hier zien maar ook de Verreaux's Eagles is bevlogen met deze omgeving...

Verder vindt u hier klein wild waarbij de Kaapse luipaard er toch wel uitspringt, hopelijk niet terwijl u hier wandelt... Maar de otter, de Rooikat, de klipspringer, de mongoose, dassies, stekelvarkens en schildpadden zijn het spotten waard. Baboons of bobbejanen zult u zeker spotten en reptielen liefhebbers zullen hun ogen vooral richten op de verschillende soorten slangen die u hier op uw pad kunt treffen.

En zo dicht bij zee is het natuurlijk normaal dat er vissen zijn. In het juiste seizoen (juli-aug en november- december) zwemmen hier de Bryde's Whales en dolfijnen en zeehonden kunt u hier het hele jaar door zien. Denk aan een visvergunning als u iets aan de haak wil slaan en dat geld met name als u wilt gaan vissen op kreeft!

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.