Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Riebeek Kasteel

Riebeek Kasteel

Riebeek Kasteel is één van de oudtse dorpjes in Zuid-Afrika, gelegen in het hart van de Riebeeck Valley in de prachtige West-Kaap provincie. Met Kaapstad op zo'n 80 kilometer afstand is  het Swartland een gewilde omgeving voor de Kapenaar en reizigers van "All over the World".

In deze prachtige mediterane vallei vindt u ook zusterstad Riebeek West, beiden vernoemd naar de aanvoerder van de inlandse expeditie naar Paardeberg van 1661; Jan van Riebeeck. De vallei met haar vruchtbare grond trok geleidelijk aan meer en meer boeren en rond 1900 was daar een kerk en het naast gelegen Royal Hotel, het oudste hotel van Zuid-Afrika. Ga hier even heerlijk op de breede stoep iets drinken en u denkt direct terug aan de kolonisten. Heel veel is hier niet veranderd in de tijd!

Nu vindt u hier niet alleen maar boerderijen, maar ook gezellige winkeltjes, terrassen en galerien, want het dorp trekt tal van artiesten als schilders en schrijvers naar deze pitoreske plaats van esthetische schoonheid met nog altijd een alledaagse uitstraling. Een uitstraling die aan het Toscane van Italie doet denken. Prachtige volle rode wijnen, overheerlijke olijven en gezellige bistro's versterken die indruk. Aan inspiratie voor artistieke geesten geen gebrek zou ik zeggen...

De prachtige achtergrond van het dorp, de Kasteelberg zorgt voor bescherming van de gewassen en voor mooie vakantiekiekjes. Bezoek het "Vlock Casteel" aan de voet van Kasteelbergrand waar u produkten van de farm kunt proeven. Van olijfolie tot fruit en alles wat daartussen zit en bij hoort, trek daar maar gerust wat tijd voor uit!

En in zo'n prachtig gebied als Swartland is het heerlijk wandelen en er zijn dan ook tal van Hiking trails en wandelpaden en mountainbike routes.

Festival liefhebbers houden natuurlijk rekening met de evenementen kalender. In mei is er het olijven festival, Shiraz en kunst weekend is er in oktober en de Medfeesten zijn in maart, dan vieren we wijn, olijven, kunst en de cultuur van Swartland. Ach, er is elke dag wel wat te vieren in prachtig Riebeek kasteel.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.