Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Verzekeringen reis- en annuleringsverzekeringenVakantie is belangrijk. U moet er onbekommerd van genieten. Daarom zijn er reisverzekeringen. Een annuleringsverzekering voor wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren en reisverzekeringen voor dekking van schade.

De Zuid-Afrika Specialist heeft gekozen voor de Europeesche, dé specialist in reisverzekeringen.


Annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger sluit bij de reis een annuleringsverzekering af. Bij 'last minute' boekingen gebeurt dit minder. Toch is het verstandig om juist  ook dan een verzekering af te sluiten. Moet u onverwacht uw vakantie vanwege een geldige reden afzeggen? Dan vergoedt deze annuleringsverzekering de (vlak voor vertrek) hoge kosten, die een annulering met zich meebrengt. Hoe dichter bij de vertrekdatum, hoe hoger de kosten. Indien u noodgedwongen uw reis af moet breken worden ook de reisdagen die u niet heeft kunnen gebruiken vergoed door de annuleringsverzekering.

Wat is verzekerd?

U bent verzekerd voor eerder terugkeren naar Nederland bijvoorbeeld in geval van b.v. overlijden, ernstige ziekte of een ernstig ongeval van u of uw familieleden, complicaties tijdens de zwangerschap of bijvoorbeeld bij materiële beschadiging van uw eigendom, huurwoning of het bedrijf waar u werkt, waardoor het noodzakelijk wordt dat u thuis aanwezig bent.

Vóór de reis: annuleringskosten

U bent verzekerd voor annuleringskosten  in geval van b.v. overlijden, ernstige ziekte of ernstig letsel door een ongeval van een partner of familie, zwangerschap, een onverwachte nieuwe woning of als u plotseling werkloos wordt.

Tijdens de reis: ongebruikte reisdagen

U bent verzekerd voor ongebruikte reisdagen bij:

  • vertreksvertraging op de heenreis (minimaal 8 uur): door een onvoorziene vertraging van bijvoorbeeld uw vliegtuig komt u later aan op uw bestemming
  • ziekenhuisopname: u of uw medeverzekerde wordt onverwacht opgenomen in het ziekenhuis


Eerder terugkeren van u of een medeverzekerde

U bent verzekerd voor eerder terugkeren naar Nederland in geval van b.v. overlijden, ernstige ziekte of een ernstig ongeval van u of uw familieleden, complicaties tijdens de zwangerschap of bijvoorbeeld bij materiële beschadiging van uw eigendom, huurwoning of het bedrijf waar u werkt, waardoor het noodzakelijk wordt dat u thuis aanwezig bent.

De standaard dekking kunt u uitbreiden met de module 'Waarnemer'. Een waarnemer is iemand die bijvoorbeeld uw taken waarneemt tijdens uw vakantie, maar ook een verzorger van uw huis, huisdieren of planten. De module 'samengestelde reis' is inbegrepen.  Wanneer één van de onderdelen (zoals vliegticket, accommodatie en vervoer) vervalt waardoor de gehele reis niet door kan gaan, dan krijgt u wél de annuleringskosten van alle afzonderlijke onderdelen vergoed. Daarnaast is ook maatwerk mogelijk, waardoor eigenlijk alle specifieke redenen om te moeten annuleren, kunnen worden verzekerd.

Allrisk-annuleringsverzekering

Als u kiest voor een Allrisk Annulering, dan bepaalt u zelf of u de reis annuleert of eerder naar huis terugkeert. Doet u dat om een in de polisvoorwaarden genoemde standaard reden? Dan krijgt u 100% vergoed. Doet u dat om een andere reden? Bijvoorbeeld omdat uw beste vriend(in) ernstig ziek is geworden, of als u toch die nieuwe baan krijgt en snel moet beginnen? Dan krijgt u 75% van de annuleringskosten of afbrekingsvergoeding uitgekeerd.

U kunt geen beroep doen op de Allrisk Annulering wanneer u bijvoorbeeld geen zin heeft in de vakantie of wanneer het weer tegenvalt.


Annuleringsverzekering voor een groep.

Een goede annuleringsverzekering is belangrijk. Soms hebben de deelnemers een doorlopende annuleringsverzekering. Maar niet alle verzekeraars keren uit als één reisgenoot niet meekan. Bij de Europeesche keren we wél uit als een verzekerde moet annuleren wanneer een reisgenoot iets overkomt (mits dit een verzekerde gebeurtenis bij ons is). Dat doen we ook als de reisgenoot geen verzekering bij ons heeft. 

Hebben de deelnemers van de reis allemaal een doorlopende annuleringsverzekering? Zorg er dan voor dat ze navraag doen bij hun maatschappij hoe ze ten opzichte van elkaar verzekerd zijn.  Als de deelnemers geen doorlopende annuleringsverzekering hebben of als de dekking hiervan niet toereikend is, bieden wij twee oplossingen:

Kortlopende annuleringsverzekering

Op een kortlopende annuleringsverzekering mogen alle genoemde verzekerden annuleren als één van de verzekerden een geldige reden geeft om te annuleren. Er mogen maximaal 4 gezinnen (iedereen die op hetzelfde adres woont) óf 9 personen om één gebeurtenis annuleren. De premie is 5,5% van de reissom plus poliskosten en assurantiebelasting. Willen meer dan 4 gezinnen kunnen annuleren? Het vijfde, zesde en zevende gezin kunnen worden meeverzekerd tegen een 0,5% extra premie per gezin over de totale reissom.

Het begrip ‘gezin’ mag worden vertaald in ‘adres’. Alle individuen of groepen die op één adres wonen en daar staan ingeschreven vormen één gezin.

Groepsannuleringsverzekering

Gaan er meer dan 7 gezinnen op reis? Of met meer dan 9 personen? Als de hele groep wil annuleren, bestaat de mogelijkheid om een groepsannuleringsverzekering te sluiten. Bij een groepsannulering zijn uitsluitend de volgende risico’s verzekerd:- ernstige ziekte, ongeval of overlijden van één van de leden van de groep - uitval van de accommodatie- faillissement van de groep. Er is alleen dekking als één van deze gebeurtenissen plaatsvindt binnen 2 maanden voor vertrek.

Let op: familieomstandigheden en andere redenen om te annuleren zijn dus niet gedekt op de groepsannuleringsverzekering.  Het is daarom vaak raadzaam om de groepsannuleringsverzekering af te sluiten in combinatie met een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering.

Om deze verzekering af te sluiten, kun je contact op te nemen met onze afdeling Acceptatie op tel. 020-6515253. Bij een groepsannuleringsverzekering bepaalt het aantal personen de hoogte van de premie:

  • t/m 10 personen: 3,0% van de reissom
  • 11 t/m 20 personen: 3,5% van de reissom
  • 21 t/m 40 personen: 4,5% van de reissom
  • 41 t/m 60 personen: 5,0% van de reissom

De Reisverzekering

Iedereen die op vakantie gaat wil eigenlijk maar één ding: honderd procent vakantieplezier. Dat kan met de reisverzekering van de Europeesche. Een verzekering op maat, waarbij u bij pech, ongeval of calamiteit altijd kunt rekenen op snelle, professionele hulp van de Europeesche Hulplijn, wereldwijd.

Basis: de belangrijkste risico's verzekerd  

Met de Basis reisverzekering bent u goed verzekerd voor de belangrijkste risico's tijdens uw reis. Zo heeft u recht op enkele belangrijke vergoedingen. Bijvoorbeeld als u per ongeluk iets stukmaakt in uw hotelkamer of vakantiehuis. Of als u plotseling extra reis- of telefoonkosten heeft. U kunt kiezen uit Europadekking of Werelddekking.

Comfort: meer dan ruime vergoedingen

De Comfort reisverzekering van de Europeesche biedt meer dan de Basis reisverzekering. Met Comfort krijgt u ruimere vergoedingen voor de dekkingen die u kiest, zoals geneeskundige kosten, ongevallen of bagage. Ook bij deze reisverzekering kunt u kiezen uit Europadekking of Werelddekking.

Optimaal: alles perfect geregeld

Wilt u geen enkel risico nemen? Dan is de Optimaal reisverzekering van de Europeesche perfect voor u. Wij hebben hiervoor een uitgebreide reisverzekering samengesteld, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Bagage, geneeskundige kosten en rechtsbijstand zijn bijvoorbeeld standaard meeverzekerd. Bovendien vergoeden wij voor uw bagage tot twee jaar oud de nieuwwaarde, zonder eigen risico! Ook bij deze reisverzekering kunt u kiezen uit Europadekking of Werelddekking.

Voor de reisverzekering is het erg belangrijk dat u in het woonland een ziektekostenverzekering heeft MET buitenlanddekking!  Zonder deze dekking is er geen dekking voor geneeskundige kosten op de reisverzekering!

Indien u niet in Nederland woont maar wel binnen een straal van 50 km vanaf de Nederlandse grens kunt u een aangepaste reisverzekering afsluiten.


Doorlopende verzekeringen

Speciaal voor iedereen die er meerdere keren per jaar op uittrekt heeft de Europeesche de Doorlopende Reis- en de Doorlopende Annuleringsverzekering ontwikkeld. Wel zo makkelijk en ook nog eens voordelig. Uw vakantieplezier is het hele jaar verzekerd, hoe vaak u ook gaat!  Er zijn verschillende mogelijkheden.Verzekering vrijwilligersreizen

In de doorlopende reisverzekering is vrijwilligerswerk gedekt.

'Hulp op zak-app'

Van meer informatie wordt iedereen beter dus wij verwijzen graag naar de gratis 'Hulp op Zak-app' van de Europeesche. Deze app biedt overal een medisch woordenboek in negen talen, informatie over lokale ziekten, verplichte inentingen en alarmcentrales.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.