Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Reacties op trein reizen 2014

september 2014

(11 daagse luxe treinreis van Durban naar Victoria Falls)

Beste mevr. Koenders

 

W.b de vluchten waren we erg dankbaar voor de mooie plaatsen die jullie hadden uitgekozen. Twee naast elkaar achterin. De reis met de Pride of Africa was een ongelofelijke ervaring. Wat een warme ambiance. Sublieme 4 gangen maaltijden gelardeerd met fantastische wijnen. Ik wist niet dat Zuid Afrika deze kwaliteit in huis had. De hotels in Durban en Pretoria waren heel goed maar de mooiste plek was toch wel het Victoria Falls hotel. We voelden ons hier weer een eeuw in de tijd terug geworpen. En onze wens vervuld nl. de Victoria watervallen zelf. Van de vele foto's die ik heb gemaakt zal ik u de mij meest dierbare hierbij sturen. Onze hartelijke dank voor de perfecte organisatie en u verder veel succes wensend

Vriendelijke groeten

Joop en Ginny van Haga.

oktober 2013

Hallo,

Onze reactie is wat later maar daarom niet minder enthousiast. Wij zijn van 17 september tot 3 oktober met de Shongololo express door 6 landen getreind. Wij zijn liefhebbers van treinreizen (Trans Siberië express) en hadden al eerder een treincruise gedaan (de Registan express ) . De Shongololo express mag zich ook deze naam aanmeten het is ook een echte cruise op wielen. De rijtuigen zijn uit 1952 van de Rhodesia Railway dus het comfort is minder, maar de ambiance is geweldig ook de verzorging is prima en het personeel zeer vriendelijk. Wij hadden een Ivory couchette geboekt dicht bij de restauratie maar we kregen een couchette achteraan in de trein, ik heb direct gezegd dat dit niet onze voorkeur was. Later die dag is dit omgezet naar de gevraagde couchette wij verbleven in de Ivory cabine A genaamd Lalaphansi zonder airco maar met ventilator je hebt iets meer lopers door het gangpad maar wij vonden dit prima. In dit rijtuig bevindt zich ook het kantoor van de trainmanager en de lounge, dat hield in dat er nog maar 3 couchette bemand waren, in totaal maakte 4 mensen gebruik van het sanitair/douche dus dat was geen enkel probleem. De trein zat vol dit leverde s,morgens wat logistieke problemen bij het ontbijt, de eitjes en het geroosterde brood lieten nog weleens op zich wachten. Doordat de trein vol zat en het erg warm was kon de generator de stroom voorziening niet aan wat resulteerde dat in de eerste dagen geregeld de stroom uit viel,wij hebben er eigenlijk geen last van gehad maar de mensen in de duurdere couchette met airco klaagde flink. De trein stond ook 4 dagen stil op Victoria station dus van enige rij verkoeling was geen sprake.

Het avond eten ging in twee sessies en wij gingen altijd naar de laatste rond 20.00u. Een goed wisselend vier gangen menu werd door vriendelijk personeel geserveerd. De auto,s op de trein zijn voorzien van airco en zijn een prima transport naar de diverse excursies de samenstelling van de groep is iedere dag anders zodat je alle mensen zo,n beetje leert kennen. Er wordt door omstandigheden nog weleens van het programma afgeweken maar het wordt altijd goed geregeld, alleen de communicatie bij wijzigingen verliep nogal moeizaam tussen de diverse chauffeurs/begeleiders. Zo hebben wij niet overnacht in de 2 lodges die wij geboekt hadden maar in 2 gelijkwaardige volgens de treinmanager. Ook de Afrika Specialist verdient alle lof voor het organiseren en verzorgen van de reisbescheiden en voor het laten bezorgen van onze bagage die vertraagd vanuit Johannesburg was gekomen. We hebben een fantastisch vakantie gehad en in de toekomst zullen wij zeker de Dune Express laten organiseren door de Zuid Afrika Specialist.

Tip:  Zorg in ieder geval voor oordoppen als je met de trein reist.

Wij hebben ieder een opbergzak 30 cm breed en 90 cm hoog met vier vakken die je op kunt hangen voor het opbergen van kleine spullen (van Ikea). 

Met vriendelijke groeten

Peter en Marie-Louise Meulesteen

 


December 2012

Reactie op reis met de Shongololo-express:

My travel agent 'Zuid-Afrika Specialist' gave me all the information I needed. They were very helpful with any queations I had. My first booking was for a one person cabin with bathroom and toilet in the corridor. I was lucky I could be upgraded, particularly since bathroom and toilet were in one compartment and had to be shared with alle other cabins in the carriage. That would have been inconvenient. The public areas, as well as the cabins I may add, were extremely clean. Information, coordination and contents of the tours were clear. It is difficult not to forget to check the board every time one passes it, but that was my own responsibility. It was my first time in South Africa and I was curious to learn about the country. The information our drivers/guides told us I found most interesting. However, because groups changed per day information was sometimes given twice. More detailed information about what it is like to be a South African at the moment would have been appreciated. The food, quality and quantity, was excellent. Really amazing what the cooks could do on a train. Touring vehicles were alright, no complaints theren. As far as the touring experiences are concerned: one sees a lot in a short time, but nothing in detail. That is the consequence of this round-the-country trip. Personally I could to with fewer days looking for wild animals and more days going into the history of South Africa, but I am aware that is not everybody's choice. The tour of Soweto opened my eyes to the country. Since reading a book about it with my 2nd grade students of English I have always thought it was kind of a suburb. Never realized it is a complete town. A good experience. Suggestions: in information in newspapers and guidebooks I read that staying overnight in a township and/of making a cycle trip through Soweto is on offer. For me that would have been an option on a par with a stay at a lodge in a wild park. Would I recommend Shongololo? Yes, for the experience of getting to know the whole country in one holiday. No, if you want more detailed knowledge of life in South-Africa. Yes, you get your value for money, when you calculate how much is included. No, if you want a cabin en-suite, because that pushes the price up quite a bit. All the same, I had a very good holiday, thanks to you and your fantastic staff. I enjoyed very much travelling with you all.

Yours sincerely,

Catharina Hulsebosch

 

November 2012

Hallo Jolanda en Adéle,

Met ons hele gezin hebben we genoten van onze reis door Zuid-Afrika. We zijn erg blij dat we hebben gekozen voor een treinreis en niet om te vliegen vanuit Kaapstad naar Johannesburg: je ziet een land van een andere kant en we hebben een dag lekker kunnen lezen, kletsen en bijkomen. De treinreis met de Premier Classe Train van Kaapstad naar Johannesburg was een rustpunt halverwege onze reis. We hadden het geluk dat er maar 14 passagiers 'aan boord' waren en we zijn in de watten gelegd door vriendelijk personeel. Ontvangst met een bruisend drankje, goed eten en altijd koffie of thee, geen moeite was teveel! De zon zien ondergaan, het kijken naar een flonkerende sterrenhemel en de zon weer zien opkomen vanuit een rijdende trein is een belevenis, die je niet vaak mee maakt en die op ons netvlies staat gebrand. Tijdens onze reis waren er problemen met veldwerkers: er werd actie gevoerd voor hogere salarissen, waarbij wijngaarden etc.  in brand werden gestoken. De trein kwam precies door dit gebied en kon gevaar lopen. Op een rustige manier werd ons gevraagd om naar de compartimenten te gaan, de screens te sluiten en niet over de  'gangen' te lopen. Na een half uurtje werd er op de deur geklopt en werd het sein 'veilig' gegeven. De reis met Premier Classe Train  is een aanrader en we hebben dan ook beloofd om 'reclame' te maken, want dat is de reis zeer zeker waard! We hopen dan ook dat anderen net zoveel kunnen en zullen genieten, zoals wij hebben gedaan!

Met vriendelijke groet,

Anita Puijman-Dierckx

februari 2011

Een iets wat late reactie......
U mag gerust op uw website vermelden dat wij hopeloze pogingen hadden gedaan om de Kaapstad - Johannesburg premiere trein rechtstreeks te boeken. Jullie hebben dat prima voor ons kunnen oplossen waarvoor da
nk.

Januari 2011

Gisteren zijn we weer teruggekomen uit Zuid-Afrika. Het was een fantastische reis , wat een geweldig mooi land !  Wij hebben heel erg genoten , de organisatie was perfect , de hotels uitmuntend en de Blue Train een indrukwekkende en uiterst aangename ervaring. Onze reis was veel te kort , we hadden nog geen zin om naar huis te gaan, maar hebben ons voorgenomen om dit jaar nog een keer terug te komen en dan iets langer te blijven.  (denken aan eind september / begin oktober). Franschhoek is een mooi en gezellig plaatsje, we hadden jullie nog willen bezoeken, maar het is helaas niet gelukt.  Onze gids James heeft erg zijn best gedaan en ons veel laten zien.  Al met al een onvergetelijke ervaring , we zijn nog heel erg onder de indruk.
Bedankt voor jullie organisatie.
Met vriendelijke groeten,
Menke en Leon Eijgenraam  


november 2010
Hallo Jolanda,
We wensen jullie ook een Gelukkig Nieuwjaar 2011.  Bij deze wil ik nogmaals zeggen dat mijn man en ik een fantastische Zuid Afrika vakantie hebben gehad. A lifetime experience. Bedankt.
groet,
Maria
(Blue Train)

november 2010

Dank je wel Ester. Ik ga straks alles even uitprinten en de koffers pakken! Ik kan nog niet geloven dat we morgen nu echt aan ons grote avontuur gaan beginnen.
Ik wil jou en Jolanda heel erg bedanken voor al jullie geduld en alle hulp die jullie ons geboden hebben. Je gaat absoluut horen hoe we het gevonden hebben.
Groetjes,
Lenie

oktober 2010
Goede avond Mevrouw Stevens,
De reis was fijn. uw reserveringen waren prima : de treinreis met premier classe is een ware belevenis en was tot in de puntjes verzorgd, zowel qua maaltijden als slaapcomfort. De shepherds tree safari lodge-pilanesberg is "a real beauty" : er zijn 16 suites en wij waren daar helemaal alleen, de enige gasten, een echte aanrader !
met dank voor uw diensten en met vriendelijke groeten
,
AnneMarie LC

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.