Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Reacties op camperreizen 2016

december 2016

Hallo Hanneke,

Hierbij onze reactie + foto's om op de site te plaatsen:

Dankzij de Zuid-Afrika specialist hebben we een fantastische 2 weken beleefd in Johannesburg, Kruger park, Mozambique en Swaziland. Wij zouden deze organisatie iedereen willen aanraden. De voorbereiding, eventuele nodige last minute aanpassingen werden met de nodige zorg uitgevoerd. De voorgestelde accommodaties/campings waren fantastisch. Telkens zeer proper, mooi en verzorgd.

De route met de camper was een belevenis op zich, maar een must do voor iedereen! Gemakkelijk te doen zonder gids. Wij kozen voor de aangeboden 10-daagse trip vanuit Johannesburg, Kruger, Mozambique en Swaziland.  Johannesburg is ons ondanks de vele waarschuwingen van anderen vooraf heel goed meegevallen. Leuke buurten leren kennen op aanraden van Zuid-Afrikanen zelf. Onze toppers daar waren Melville, Stanley 44, Melrose Arch.

Na het ophalen van de camper in het depot van Johannesburg zijn wij doorgereden naar Sabie, om ook de Blyde River Canyon mee te pikken.  Kruger park was fantastisch, alhoewel we spijtig genoeg maar 3,5 van de big five gezien hebben. De tijd vliegt daar veel te snel voorbij om al het moois gezien te hebben. Vroeg opstaan is daar de boodschap.

De campplaatsen in Mozambique waren zeer mooi en uniek gelegen. Spijtig genoeg is het weer ons daar niet zo goed gezind geweest, maar desondanks zeer mooi.

Swaziland was een zeer mooie afsluiter. De natuur daar is adembenemend. Mlilwane Wildlife Sanctuary waar we verbleven was top. Geen omheining tussen jou en de dieren.

Eén ding weten wij alvast zeker, we gaan nog terug naar Zuid-Afrika en dat zal opnieuw via de Zuid-Afrika specialist zijn.

Grtjs,

Lieselotte

november 2016

Hallo,

Zoals beloofd hieronder een review over onze fantastische 3maand-trip naar zuidelijk Afrika.
Inmiddels zijn we al weer volop bezig voorbereiding van onze volgende reis; zeer binnenkort zullen we dan ook graag terug op jullie service beroep willen doen. 
 
Na een fantastische 3 maand durende reis door Zuidelijk Afrika, kijken we er met heimwee naar terug. We beleefden schitterende natuurbelevingsmomenten en konden reizen op een laag tempo, waardoor we volop konden genieten van de plaatsen, waar we verbleven.
Alles kon zorgeloos verlopen omdat we steeds de back-up hadden van Zuidafrikaspecialist, die onmiddellijk klaar stond om ons uit de nood te helpen, waar het iets minder vlot verliep.

Zuidafrikaspecialist is voor ons dé perfecte touroperator, omdat we bij hen de vrijheid krijgen zelf een route uit te stippelen, accommodaties zelf te kiezen en toch de luxe hebben om niet alle boekingen zelf hoeven te doen.
Jullie zijn super, de autohuur werd door jullie geregeld, de verblijven correct geboekt en jullie zijn zeer flexibel en behulpzaam.
Toen de zuidafrikaanse ambassade moeilijk deed over de verlenging van ons visum, deden jullie jullie uiterste best om het alsnog in orde te krijgen en wanneer bleek dat de ambassade niet wilde plooien, zorgden jullie er voor dat onze reisroute en accommodaties konden worden aangepast, waarvoor nogmaals onze bijzondere dank;

Toen ik met mijn allergie aan rook en carboline-tatched palen alternatieve verblijven diende te zoeken, boden jullie onmiddellijk jullie hulp aan. Gelukkig moesten we jullie daar niet voor lastig vallen en leidde ons avontuurlijke reiskarakter ons naar de gepaste alternatieven. De annulaties van de reeds geboekte verblijven namen jullie voor jullie rekening waardoor wij rustig konden verder reizen zonder extra beslommeringen.
Toen de veiligheid in vraag werd gesteld voor de grensovergang in Beitbridge en we onze reisweg dienden om te leiden, waren jullie onmiddellijk bereid om andere verblijven te boeken.


Onze reis liep door 3 landen : Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Tijdens de voorbereiding waren jullie niet dolenthousiast over het reisgedeelte naar Zimbabwe. Jullie waren eerlijk over het feit dat jullie geen ervaring hadden in het organiseren van trips in dit land en jullie waarschuwden ons voor mogelijke moeilijkheden omwille van het regeringsbeleid van dit land en zijn weerslag op de toeristische sector. Wij hielden voet bij stuk, want ik wou absoluut naar Hwange nationaal park.
Vaak heb ik aan jullie advies gedacht toen ik moest slapen in de verschrikkelijke verblijven van staatcamps. Verblijven in de camps is een hel, maar het loont toch de moeite om dit offer te brengen, want de natuur in Hwange is ongezien mooi !  Het landschap is er nog ongerept en je kan er met gemak de big five zien en van zo dichtbij. In Hwange heb je een veel intenser contact met de dieren dan in ZuidAfrika. Er zijn tal van hides, waar je gerust een dagje kan blijven zitten en de stoet van dieren voorbij ziet komen. Kuddes van 500tal buffels, 100tal olifanten, kudu's, gnoes, zebras, sabelantilopen, roanantilopen, wrattenzwijnen, noem maar op wisselen elkaar af om te drinken aan de waterpoelen. Soms waanden we ons te midden van een documentaire : we zagen een  krokodil een kill doen, ze probeerde een sabelantiloop te verschalken. We stonden uren vlakbij een troep leeuwen, die s ochtends een olifantje hadden gedood en nu aan het uitrusten waren van hun maal en de rest van hun prooi om beurten bewaakten. Gieren en jakhalzen probeerden hen de buit af te pakken en wij mochten van deze acties van zeer dichtbij getuige zijn. Geweldig was dat !


Ik ben begonnen met het hoogtepunt (overdag) en dieptepunt (s nachts in de verblijven)te beschrijven, maar zal nu heel snel chronologisch nog even de ganse reis overlopen.
Omdat we planden in Chobe, Botswana, 4x4 te gaan rijden, deed mijn echtgenoot een 4x4cursus. Dit zou ik niemand aanraden. Deze cursus bleek tijdverspilling te zijn, het was meer een theoretisch gebabbel, maar oefenen in zandige wegen was er niet bij. We konden van deze ervaring niet veel gebruiken in Chobe en bleven dan ook weg uit het zanderige nationaal park. Wel deden we een fantastische bootcruise in Chobe. Dit is een aanrader : je komt zeer dicht bij buffels, olifanten, krokodillen en nijlpaarden. En je kan er ook de uiterst zeldzame lechwes (antilopen) zien.
Daarna gingen we naar Vic Falls. Het guesthouse dat Zas voor ons reserveerde was super! De eigenaars waren zeer gastvrij, vertelden volop over het harde leven in Zimbabwe, gaven tips voor restaurants en bezienswaardigheden. Toen we de dag er na een koude douche kregen in Zambezipark door het met kakkerlakken bewoonde huisje van het staatscamp, zochten ze voor ons een vervangverblijf. Ze waren zelf volgeboekt maar zorgden voor onderdak bij hun vrienden.

Na onze Zimbabwe-ervaringen reden we het Krugerpark door van Noord naar Zuid via Botswana en de grensovergang  Points Drift. Hiervoor moesten we een natuurpark doorrijden,Tuli.  Een prachtig gebied, waar je door rivierbeddingen moet rijden om je doel te bereiken. In het droge seizoen zeker niet te missen. Onderweg naar Kruger bezochten we, niet gepland,  Mapungubwe national park. Dit zou ik zeker een volgende keer opnieuw willen doen. Je vindt er reuze grote rockdassies en het rotsachtige landschap is zeer mooi. In Kruger ging onze voorkeur uit naar Punda Maria, een klein gemoedelijk camp met eigen waterhole en vlakbij Pafuri, het mooist zeer originele landschap in Kruger. Shingwedzi is helemaal herbouwd na een overstroming in 2013 en is zeer comfortabel en qua ligging ook reuze. Hier zagen we hyena's, leeuwen die pas een buffel hadden gekilled en het lijk lag nog midden op de weg. Als je van totale afzondering houdt, is Boulders bush camp een aanrader. Het ligt op een houtenpalenplateau en kijkt uit over een waterhole en je verblijft enkel met je eigen gezelschap, zonder personeel, helemaal alleen. Hier zagen we zelfs een Mozambique spitting cobra en klipspringers. Ook hier verveel je je geen moment, want er is altijd actie aan de waterpoel. Bovendien bouwen wevers hun nesten onder de daken van het verblijf. In Kruger zijn de volgende hides zeker de moeite : Lake Panic, Orpen Dam, Swenni Bird Hide. Langs Crocodile bridge reden we Kruger uit, deels met pijn in het hart maar ook deels opgelucht omdat het slapen in de auto door de carboline-tatched bungalows nu wel zwaar begon te wegen, op weg naar Marloth Park. Hier verbleven we 15d in Villa Karibu en deze periode was nog steeds te kort, afwisselen maakten we dagtochtjes naar lower sabie en berg en dal en genoten we volop in onze eigen tuin, waar we allerlei wilde dieren op bezoek kregen : giraf, gnoe, zebra, mangoesten, wrattenzwijnen, leguanen en mestkevers,...en vervetmonkeys, die je eten komen stelen

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.