Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Reacties op auto reizen met chauffeur 2014

december 2014

Dag,
het was een fantastische reis! Hartelijk dank voor de goede organisatie en het invullen van al mijn vragen.
Zuid Afrika is een prachtig land met vriendelijke mensen, mooie en interessante plaatsen en natuurlijk de geweldige natuur!
Het reizen met een chauffeur maakte ook dat ik zonder stress kon rondtrekken.
En de chauffeur in Kaapstad was een heel vriendelijke, behulpzame man die veel wist van het land, de plaatsen waar ik naartoe ging en goede tips gaf wat daar te bezoeken, waar lekker te gaan eten enz.
De guesthousses en hotels overtroffen mijn verwachtingen: een hartelijk onthaal, mooie kamer, lekker ontbijt.
Pilanesberg zou ik ook aan iedereen aanraden; stel je voor: terwijl je zit te lunchen komen op 50 meter afstand de olifanten drinken en een bad nemen, een neushoorn afkoelen in het water, impala's hun dorst lessen......
En hier ook weer supervriendelijk personeel, spannende game drives,   geweldige kamer en lekker eten.
Ik ben zeker van plan nog eens terug te gaan en zal dat  dan ook  via zuidafricaspecialist doen.
Nogmaals bedankt, vriendelijke groeten,

 

Ingrid

december 2014

 

Goedemiddag dames en heren van Zuid-Afrika Specialist,

We zijn inderdaad weer thuis en kunnen u melden dat wij een fantastische vakantie hebben gehad. Eigenlijk was alles perfect, de accommodaties, het eten, het programma, het land zelf natuurlijk en het weer zat ook mee. Van de accommodaties, die dus allemaal erg goed waren, sprong de Double Dutch in Knysna er toch nog bovenuit, wat hebben die dames daar hun business goed voor elkaar zeg! Helemaal perfect voor een wat langer verblijf van 5 nachten.

En de allermooiste verrassing vonden wij Wayne Donaldson. Wij dachten dat wij een chauffeur gehuurd hadden maar we kregen een voortreffelijke "reisleider" die ons voor de lunch naar de leukste restaurants bracht, alles wist van Zuid-Afrika, de wijnen, de dieren, alle excursies vooraf reserveerde, goede tips en suggesties had, en door z'n bijna Britse gevoel voor humor ook nog eens heel aangenaam gezelschap was, kortom die man is geweldig!

Als we dan toch nog 1 puntje van opbouwende kritiek mogen noemen is het de informatie op uw website over de Garden Route Game Lodge en de Inverdoorn Game Lodge. We hadden toch wel graag van te voren geweten dat de leeuwen in beide parken en ook nog eens de olifanten in de Garden Game Lodge helemaal niet wild zijn; ze zijn in gevangenschap geboren, zitten apart en worden dus dagelijks gevoerd, ja zulke leeuwen en olifanten hebben we in Artis ook. Dat was wel een beetje een teleurstelling (de enige teleurstelling van de hele reis). Als u dat gewoon bij de informatie over de excursies op de website had gezet hadden we nog steeds beide excursies geboekt want het was al met al toch heel erg leuk daar hoor, maar dan waren we vooraf goed geinformeerd geweest.

Nou tot zover onze feedback over onze reis, als we een rapportcijfer zouden moeten geven is het gewoon een volle 10 !

Met hartelijke groet en wellicht tot een volgende boeking,

Louis en Marja Vransen, Tom en Jose CLavan

november 2014

 

Dames, heren,
Wij zijn zondag teruggekeerd van onze onvergetelijke reis naar Zuid-Afrika. Op de eerste plaats de complimenten aan Jody van Merode voor haar inspanningen en tips in de voorbereiding. Er werd veel beloofd en het is allemaal waargemaakt. Alles was tot in de puntjes verzorgd en de persoonlijke chauffeurs waren niet alleen onze chauffeurs maar ook prima "reisleiders", enthousiast over hun land waarvan zij ons, zonder  opdringerig te worden, graag deelgenoot  maakten.

Het advies van Jody om als eerste wildpark, te kiezen voor Pilanusberg boven Kruger,  was een schot in de roos. De kleinschaligheid en de prachtige ligging van de lodges van "Ivory Tree Game Lodge" midden in het park , hyena's en knobbelzwijnen op een paar meter van je veranda achter het hek, was een prima start.  Helaas maar drie van de Big Five (leeuwen, neushoorns en olifanten) gespot, maar drie leeuwen met twee welpjes op vijf meter afstand van je Jeep en een dood nijlpaard (ook dat is de  natuur) met een oude mannetjes leeuw en hyena's bij de poel maakt dan alles goed.  

Ter overbrugging één nacht in Pretoria. Edward House. Prima BenB in de ambassadewijk met als nadeel dat je, volgens de eigenaar, na zonsondergang beter niet over straat kunt. Je moet dus voor het diner met de taxi, waarbij de eigenaar zo vriendelijk was voor ons een reservering in een restaurant te verzorgen en als taxichauffeur te fungeren. Tip voor reizigers die één nacht in Pretoria zijn; kies een hotel waar  je 's avonds kunt dineren. 

De ROVOS railtrip met de Proud of Africa van Pretoria naar Kaapstad. In één woord geweldig. Een vijf sterren accommodatie op wielen. Niet voor niets de meest luxe trein ter wereld. Super service, eten en drinken. Dank voor jullie attentie, de Wedding Tea, op de datum van onze 40 jarige bruiloft. 

Het absolute hoogtepunt voor ons was Bushmans Kloof. Adembenemende vergezichten, veel wild, en dan de accommodatie. We hebben al veel gezien in de wereld maar dit is absolute topklasse. 5 sterren en heel veel plussen. Superlatieven schieten te kort maar voor ons "het paradijs op aarde". Dank Jody voor deze tip.

Stellenbosch voor één nacht in Wedge View. Schitterende accommodatie met een mooie ligging in de wijnlanden. Tip; niet geschikt voor reizigers die geen huurauto hebben. Het is een eindje buiten Stellenbosch en biedt niet iedere avond diner. Nou was de platter met kaas en koud vlees voor ons voldoende maar toch.

Kaapstad, the place to be. Heerlijke stad. Tafelberg, Robbeneiland en een luxe hotel , Cape Royale, op loopafstand van the Waterfront, het uitgaanscentrum van de stad. Tip; naast de genoemde bezienswaardigheden Tafelberg, Robbeneiland en Waterfront, neem de hop-on, hop off bus , rode en gele lijn, stap uit in het oude centrum en bezoek de markt bij de Kathedraal en het van Riebeeck kasteel. De bus brengt  je ook naar de Tafelberg.

Nogmaals dank, we hebben een fantastische reis gehad en zullen jullie zeker aanbevelen.   Wij willen graag enige foto's op jullie website plaatsen. Kunnen jullie aangeven via welk menu wij deze kunnen aanleveren.

Met vriendelijke groeten Leny en Jacques Broos 

November 2014

Geachte mevrouw,
Wij hebben een veertiendaagse vakantie Zuid Afrika achter de rug,bewust geen safari ,s  maar Kaapstad e.o., de natuur , de wijngebieden etc..  Het geheel is vlekkeloos verlopen.vanaf de vliegtuigstoel ,de opvang door de gids ,de B & B-s,etc ,alles klopte precies . Het is een prachtige en onvergetelijke ervaring geweest. De gids weet werkelijk ALLES van het gebied,de wegen,de mensen en kan ook uitstekend rijden .

enkele tips:     

1. Robbeneiland,heel interessant,een absolute must,ook de overtocht met zicht op de stad is al super.
2.De Tafelberg,ook een must,hoef je niet uit te leggen
3.De walvissen boot, helaas ivm het weer niet doorgegaan. Doe in de juiste periode in ieder geval Hermanus aan (of een andere plek,waar ze te zien zijn ),dan kun je in ieder geval walvissen zien.
4.de wandel- en eten tour door Stellenbosch.Een absolute topper. Zeer interessant, leuk,niet te zwaar , niet te theoretisch , fantastische lunch ,nog twee extra stops met drinks en een ijsje bij een bar/eet/kook/shop-gelegenheid (prachtige ,bijna antieke winkel ) EN een wijnproeverij.Wat wil je nog meer in een paar uur.Uitstekende gids.

Oktober 2014

Allereerst dank voor de prima organisatie van mijn reis. Ik wil jullie in het bijzonder danken voor het leggen van het contact met Michael Corbett in Khaya la Bantu. Een wijs man, die bijzonder gul zijn contacten in de witte en zwarte community met mij heeft gedeeld. Ik heb er veel van geleerd. Ook mijn verblijf in Cape Town was prettig.

Mieke

September 2014

Hallo Esther,

Vergeten was ik nog om je te vertellen wat een fantastische chauffeur Wayne voor ons is geweest. Werkelijk niets is hem te veel. Sinds onze aankomst heb ik alleen nog maar mijn handtas vast gehad. Hij weet ongelofelijk veel over de historie met alle culturele bijzonderheden van zuid afrika.

Hij is bijzonder plezierig reisgezelschap, dringt zich nooit op maar als je hem uitnodigd voor lunch of diner weet hij de mooiste plekjes voor je te vinden, we hebben in restaurants gegeten die we zelf nooit zouden hebben gevonden, hij heeft ons plekjes laten zien waar je zonder chauffeur nooit zou zijn komen. Ik vond het ontroerend en zo enorm zorgontlastend als je zag hoe hij met de ziekte van mijn man omging. Aan het eind van onze drie weekse reis hadden we er een vriend bij.

Wayne is een zeer betrouwbare chauffeur, altijd op tijd, voorzichtig en zeer behulpzaam. Als je een vakantie wilt hebben waar je niet de weg hoeft te zoeken, geen zorgen wilt maken waar je rijdt, de leukste plekjes en restaurants wil vinden, is Wayne absoluut de ideale chauffeur en gids!

Ik kan je Wayne van harte aanbevelen voor al je clienten , ze zullen er geen spijt van krijgen.

Hartelijk groet en tot volgend jaar

DiDiAnne


Augustus 2014

Beste Jolanda en Adèle,

Bij deze wil ik jullie al even bedanken voor het mooie geleverde werk.

Onze reis is voor de gehele groep tot heden voor 100% geslaagd.

Wat zeker ook het vermelden waard is, is dat onze reisgids "Willy Du Toit" super is.
Wij kunnen ons geen betere gids indenken. Als Zuid-Afrikaan weet hij waarover hij spreekt.
Is ongelooflijk behulpzaam en aangenaam. Hij hoort zelfs bij onze groep.
Een dikke pluim voor onze gids Willy Du Toit en voor jullie.

Groeten.

Philip De Smaele


Mei 2014

Onze vakantie is op 16 januari gestart. Op de Vakantiebeurs deden we mee aan een prijsvraag van Cheaptickets.nl en daarmee wonnen we 2 vliegtickets naar Johannesburg. Dan wil je ook wat doen in Zuid Afrika. We namen met veel bedrijven contact op en kregen van Cheaptickets ook het adres van de Zuidafrikaspecialist. Wat ons verbaasde dat iedereen uitging van zijn eigen pakket en dat ook niemand onze wensen kon garanderen. De Zuidafrikaspecialist was de enige, die er op een hele positieve manier uitsprong. Vanaf het begin was het contact plezierig, snel en accuraat. Op al onze (soms pietluttige) vragen kregen we antwoord. Het uitgangspunt was onze reiswens en daarop zouden ze een voorstel maken.

Dat voorstel sprak ons vanaf het begin meteen aan en dat werd daarna verder uitgewerkt.   Eenmaal in ZA aangekomen bleek alles perfect geregeld. Alle vervoer was stipt op tijd. We hadden een vaste chauffeur (Martin), waar we echt als een vriend van zijn gaan houden.

Alle locaties bleken nog mooier dan op de brochures. Northcliff Manor Guesthouse in Johannesburg heeft een fantastisch eigen karakter, wat zoveel extra biedt aan beleving dan een ketenhotel.

Ons bezoek aan de dierentuin in Johannesburg was een schot in de roos. Soms moet je geluk hebben. We waren er op Moederdag en konden naast een hele mooie zoo, de hele dag genieten van een uitzonderlijke sfeer door het Moederdag concert in de zoo (http://www.702.co.za/events/events/sparmothersday2013/main.asp). Het gaf me het gevoel dat ik op een Koninginnedag zat met duizenden mensen die aan het picknicken en braaien waren. De sfeer was buitengewoon relaxed en ik begon meteen van Zuid Afrika te houden.

Daarna startte ons volgende hoogtepunt. De 7 dagen safari in het Krugerpark (ER 092). Nhongo Safaris maakte er een onvergetelijke gebeurtenis van. We hebben heel veel locaties en dieren gezien. Grote en kleine, lopende, zwemmende en vliegende. Alle dieren hadden een eigen verhaal en waren interessant. De eerste 4 dagen waren alleen met onze ranger Karen, die ons een eerste klas cursus dieren spotten heeft gegeven. Niets was haar te veel. De laatste 3 dagen waren met een groep van 4 ontzettend spontane jonge Amerikanen, waarmee we erg goed konden opschieten. We verbleven 3 nachten in 2 verschillende camps in KNP (Skukuza en Satara) en 3 nachten in het luxueuze en romantische tentenkamp Nkambeni in NKP. We zouden wel elke dag in Kruger willen zijn.

Daarna kwam de volgende verrassing. Kololo heeft ons hard gestolen. De Waterbergen vormen een buitengewoon natuurgebied. Anders dan in Kruger ben je in privé gebied. Tijdens de drives kwamen we bijna niemand tegen. We hebben naast de (inmiddels) gewone dieren ook de cheetah met 3 jongen en veel klipspringers (Kololo) gezien. Het gebied van Kilolo zelf is groot genoeg om uren te kunnen wandelen of mountainbiken tussen de wilde dieren. De accommodatie is fantastisch en de verzorging nog beter. Ook een plek waar we met spijt in het hart weg gingen. We komen zeker terug.

Als laatste 2 dagen waren we in Pilanesberg (Black Rhino Game Lodge). De aankomst was voor onze chauffeur Martin een schok. Een kilometer na de gate (terwijl we nog niet in de lodge waren, zaten we al tussen een grote groep spelende olifanten. Er zat niets anders op dan te wachten en te genieten. Ook dit was een mooie lodge met een uitstekende verzorging. Onze laatste gamedrive liep fors uit, door het grote aantal dieren dat we tegen kwamen (oa. de stoere mannetjes leeuw, die ons tegemoet liep). Iedereen genoot.

Ik wil iedereen van de Zuidafrikaspecialist bijzonder bedanken voor het uitwerken van onze onvergetelijke vakantie en de uitstekende organisatie.

Dick en Janneke


April 2014

Hoi Sabine,

 

We zijn alweer een week terug uit Zuid-Afrika en zijn nog steeds aan het bijkomen van een prachtige ervaring. We hebben vier geweldige weken gehad en erg genoten van het prachtige land. Hoogtepunten waren Kaapstad met de Tafelberg en Summerconcert in Kirstenbosch, Stellenbosch en Franschhoek met alle mooie wine estates(ja, we hebben al jouw tips bezocht) en een geweldige picknick bij Warwick (aanrader!!!) en natuurlijk Sanbona! Mooie accommodatie, goed eten en veel dieren gezien! Topervaring! We hadden er nog wel een dagje langer willen blijven .

Ook zijn we zeer te spreken over onze gids/chauffeur Karen Small. Erg enthousiaste en vrolijke gids die veel wist te vertellen en met wie we het erg goed konden vinden. Kan ik echt iedereen aanraden! De reis begon bij aankomst in Kaapstad overigens met een misverstand. In onze reisbescheiden stond dat James onze gids was, maar dat was dus Karen. De accommodaties waren stuk voor stuk uitstekend! Heel gastvrije eigenaren, ruime, sfeervolle kamers en goed ontbijt. We waren achteraf ook erg blij met de upgrade bij Double Dutch in Knysna. Wat een prachtig uitzicht over de lagune. Dat was toch wel onze favoriet, zeker ook dankzij de zeer gastvrije eigenaren! Helemaal top. Voor een volgende reis zouden we zelf liever wel in Stellenbosch zitten, dan in Somerset West. Hoewel Alphabed erg mooi was, vonden we het ook wel erg rustig! En Stellenbosch is zo sfeervol, met 's avonds ook mooie plekken! Voordeel was nu wel dat we het prachtige Vergelegen hebben gezien en gegeten hebben bij het magnifieke Waterkloof Restaurant! Om je vingers bij af te likken!

Tot slot een big thank you voor jou! Je hebt een prachtige reis voor ons samengesteld en alles heel goed geregeld! Daardoor heb je ons een onvergetelijke, relaxte vakantie bezorgd. Voor een volgende reis (en die gaat er zeker komen), komen we graag weer bij jou en de Zuid Afrika Specialist terug.

Hartelijke groet,

Alexander & Marike


 

April 2014

Beste medewerkers van Zuid Afrika specialist

We zijn weer een week terug uit Zuid Afrika en bij het bekijken van de foto's genieten we nog steeds na. Wat een prachtig land en wat een fantastische reis.

Uw organisatie had alles goed geregeld van het ophalen op de verschillende luchthavens tot de prachtige excursies en dagtochten die we hebben gemaakt. Je kunt in veertien dagen niet alles zien, maar wat we hebben gezien was indrukwekkend. Een van de laatste dagen kregen we een verontrustend telefoontje. De reis naar Kololo kon vanwege overstromingen in het gebied niet doorgaan, dus ook het bezoek aan het Welgevonden Private Game Reserve kwam te vervallen. Weg Big Five. Maar de oplossing kwam direct. We konden ook naar het Kruger Park gebracht worden, met een verblijf in Kiepersol, en daar een safari maken en daar hebben we alle dieren die maar te zien zijn gezien. Van deze verandering hebben we dus geen spijt gehad want de terugreis ging via het Mpumalanga gebied, de scenic Blyde River Panorama Route en werden we in het begin van de avond naar de luchthaven van Johannesburg gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Het bovenstaande gelezen hebbende kan dus iedereen begrijpen dat wij zeggen wil je een prachtige vakantie in Zuid Afrika hebben. Laat deze vakantie organiseren door de Zuid Afrika Specialist. Klasse.

Dhr. de Zwart

Februari 2014

Lieve mensen van de Zuid-Afrika Specialist, 

We zijn weer een weekje thuis en zijn weer gewend. We hebben een geweldige rondreis gemaakt die onze verwachtingen ver heeft overtroffen. Tot in de puntjes door jullie verzorgd, met goede tot zeer goede accomodaties, m.u.v. African Queen in Noordhoek,  dat op dezelfde dag dat wij aankwamen door nieuwe eigenaars was overgenomen.  Onze fantastische gids, Karen Small van Small Cape Tours, heeft ons 3 weken begeleid, op een hele goede professionele manier.  Zij reed ons veilig rond, was erg gezellig en bezorgd voor ons, had leuke adresjes voor lunch en diner en regelde alle voorkomende zaken perfect. Mede dankzij haar inzet beoordelen wij deze reis met een 9,5 Alle lof voor de Zuid-Afrika Specialist. Zij stelden de reis naar onze wensen ( 4 zestigers) samen.  Een zeer ontspannen en onvergetelijke reiservaring van een deel van Zuid-Afrika door de samenwerking van de reisorganisatie en Karen Small. 
We hebben tot slot nog een suggestie: Guesthouse De Zeekoe in Oudtshoorn  organiseert Meerkat Adventures.  Erg bijzondere ervaring om na opkomst van de zon de meerkatjes uit hun burchten te zien komen. Ik zal enkele foto's ervan naar jullie sturen.

Nogmaals hartelijke dank voor jullie goede, snelle en accurate service. We zullen jullie zeker adviseren aan anderen. 

Hartelijke groeten, Thea en Ton Kolster en Martin en Dorothé Beerens

Februari 2014

Hallo Jolanda,

Ik wil even laten weten dat wij meer dan tevreden zijn over de wijze waarop jullie onze reis hebben uitgestippeld en ten uitvoer hebben gebracht. Geen enkel punt van kritiek, de accommodaties, de activiteiten de totale planning  helemaal goed. Een extra compliment m.b.t. onze privéchauffeur Robbie Tucker. Hij heeft acht dagen lang van alles uit de kast gehaald om ons kennis te laten maken met Zuid-Afrika. Niets was teveel, reed met ons van hot naar her, heeft ons alle mooie plekken laten zien, reserveerde restaurants, voorzag ons onderweg van allerlei wetenswaardigheden over Zuid-Afrika, was gezellig enz.  kortom iemand die zijn werk  en meer dan dat met veel plezier deed en ons een heel bijzondere  ervaring met Zuid-afrika heeft laten ondervinden.

Wij zijn zeker van plan terug te keren naar dit land en zullen dan weer direct bij jullie aankloppen.

Dank voor de uitstekende verzorging!!

Ria Roescher

 

Februari 2014

Beste zuid afrika specialist,

Alles geweldig, de chauffeur begeleider (Robbie) nog geweldiger, 10 plus

met vriendelijke groet,

Albert Schuermans

 

 

Februari 2014

Goedenmiddag,

We genieten nog na van een prachtige reis. Zoals u weet hebben wij deze reis samen gemaakt in plaats van in een groep. (Note ZAS: er waren geen andere boekingen voor deze groepsreis, vandaar een prive-reis!) Het was geweldig. Mede dankzij onze fantastische gids/chauffeur. Deze man wist werkelijk alles en deed alle moeite om het ons naar de zin te maken. De reis en onderkomens waren uitstekend. Van dinner-buffetten zijn wij niet zo gecharmeerd, maar we realiseren ons dat het soms niet anders kan. Zuid-Afrika specialist, jullie hebben alles heel goed verzorgd. Van het afhalen van het vliegveld tot het wegbrengen toe. En de auto die wij tot onze beschikking hadden was uitstekend.

Hartelijk dank. Wij zullen jullie zeker bij anderen aanbevelen.

Met vriendelijke groet,

Vera Ten Haken


December 2013

Beste Jolanda,

bedankt voor je berichtje. Ook onze beste wensen voor jullie, moge 2014 een succesjaar worden in alle opzichten.

Wat de reis betreft, ja wat kan ik zeggen, bestaat er beter dan perfect ? Zo ja, dan was het dat, echt alles was perfect georganiseerd en niks was aan te merken op het hele aanbod.   Vanaf onze aankomst in JNB waar onze voortreffelijke driver (Martin) ons stond op te wachten tot ons vertrek in Victoria Falls verliep alles gesmeerd.  

Even een overzichtje :

Dag 1 : BRU-FRA-JNB, onze driver stond ons op te wachten (doch wist niet met welke vlucht we zouden aankomen, hij kende alleen het tijdstip).

Dag 1 - 4 : Tau Game Lodge (Madikwe national park) : een vrij lange en monotone rit van af JNB (ongeveer 4,5 uur), maar de lodge en vooral het game park waren de rit meer dan waard. Dit park is aangewezen voor de big 5, we hebben ze allemaal en meerdere keren gezien (ook de little 5 trouwens). Persoonlijke minpunt(jes) : iets te groot voor ons (ongeveer 70 gasten); alle maaltijden waren in buffetvorm (maar best lekker, dat wel); onze driver moest onmiddellijk terug naar JNB (= meer dan 10 uur onderweg die dag).

Dag 5 - 6 : Impangele Lodge bij Krugersdorp : sympathiek en mooi gelegen, maar je hebt er wel een auto nodig om te streek wat te verkennen. Hier valt vooral de gastvrijheid en vriendelijkheid van de eigenaars op, en niet te versmaden het lekkere eten van chef Pierre ! Ook de rust van de locatie en de mooi ingerichte tenten zijn meer dan het vermelden waard. Persoonlijke minpunt(jes) : zonder auto wel een beetje saai daar; er was 1 gamedrive gepland maar die ging niet door vanwege "onweerachtig", er werd ook geen alternatief aangeboden.

Dag 7 - 10 : Victoria Falls River Lodge : het summum qua comfort, ligging en rust, niet te grootschalig (10 "tenten"). Echt prachtig ! Hier zijn we helemaal tot rust gekomen, alles perfect geregeld en niks was te veel. Een superdeluxe "tent" (tussen aanhalingstekens, want het was super comfortabel en reuzegroot met een "5"-persoonsbed, een vrijstaand bad, binnen- en buitendouche, een salonnetje, een prachtig terras) in het midden van de natuur, met zicht op de Zambezi en omringd door allerlei dieren. Alles was op en top verzorgd : transport naar de Falls, boottochten op de Zambezi, game drives, helikoptervluchten, alles was mogelijk en werd voor je geregeld. Hier hebben we wel wat minder game gezien dan in Madikwe, maar we kwamen vooral voor het comfort en de Vic Falls. Dit was een absoluut super sluitstuk van onze vakantie. Persoonlijke minpunt(jes) : GEEN !

Bedankt !

Peter en Ingrid.

Zuid Afrika reis van 25 oktober t/m 9 november met 12 personen.

Vandaag 25 oktober begint onze grote Afrika reis met aansluitend een trouwerij en daarna nog een week in de Kaap.

Zaterdag 26 oktober hebben we een leuke rondtour gedaan in Johannesburg, bezoek aan Soweto en het Apartheidsmuseum (foto onder). Vooral dat laatste maakten grote indruk op ons. We verbleven in Africa Moon, een heel leuk Guesthouse met fantastische kamer en hele grote douche/bad ruimte.

27 oktober gaan we met Dean naar het Krugerpark in een 4-x4 wagen, helaas was het weer niet zo denderend , nat en veel regen, zodat we het behoorlijk koud hadden. Na 4.5 uur kwamen we aan in het park, alwaar we 's avond gelijk een korte safari kregen, daarna vroeg in bed in onze tent op palen en onder de klamboe want morgen gaan we vroeg het park in.

Over onze 2 daagse safari zal ik kort zijn, het was in één woord overweldigend.!!!

We hebben ontzettend veel gezien 2 x de big five, tientallen olifanten met jong, leeuwen, nijlpaarden, neushoorns, luipaarden, het kon niet op. Echt fantastisch maar ik moet er wel bij vermelden dat we misschien wel ongelofelijk veel geluk gehad hebben want sommige zien bijna niks en andere zien weer heel veel. Dean, onze ranger , was ook een prima gids met veel kennis van zaken

Dinsdag 29 oktober gaan we naar het volgend adres; Valley of Rainbow in Dullstroom. Wederom een prima plekkie, met een uitstekende gastheer en gastvrouw.

's Avonds vaak onweer gehad waardoor de stroom uit viel maar dat mocht de pret niet drukken, want de ligging van ons huis was echt geweldig.

   

Donderdag 31 oktober stond er een panaromatour op de planning maar door een ongeluk met de chauffeur ging dit niet door. We kregen nog wel een alternatief aan geboden maar dat zou betekenen dat we pas rond 15.00 uur in het geoogde gebied zouden zjjn, dus nee dank u wel.

Van de eigenaar van de lodge mochten we die dag z'n auto lenen om naar Dullstroom te gaan om effe te winkelen. Super aardig !!!!

Daarnaast ving een van onze reizigers nog een forel van 1,8 kg !!!!

Vrijdag 1 november kwam Sonny Boy, die ons ook had rond geleid in Johannesburg, ons ophalen om naar de trouwlokatie in Groblersdal te gaan. De trouwerij was fantastisch, prachtige gesitueerd in een wildpark, met tijdens de plechtigheid een kudde gnoes die voorbij draafden.

Dit kan je zelf niet zo regelen.!!!

Maandag 4 november gaan we naar Kaapstad, waar we weer van alles hebben beleefd.

Een hele leuk tour met de Hop-on H0p-off bus [ aanrader ], bezoek aan het Waterfront, slenteren over de Green Market, een bezoek aan de botanische tuin, sommige hadden een bezoek aan Robben eiland, Tafelberg bezoek aan de Hout Bay, pinguïn en zeehonden kolonie, op de mountainbike naar Cape of Good Hope [ aanrader ! - super leuk] en als een soort kers op de taart een voetbal wedstrijd in het WK stadion - Ajax CT tegen Kaiser Chiefs.

De meningen over of dit wel veilig was liepen nogal uiteen maar ik heb zelden zo'n gezellige voetbal avond mee gemaakt. De wedstrijd was niet spectaculair maar de sfeer........ geweldig !!!! Menig supporter in Nederland kan daar een puntje aan zuigen. Wat een sfeer.....

Het Guesthouse al waar we verbleven was uitstekend, Olaf's Guesthouse, kamers prima , sfeer uitstekend !!!

Donderdag 7 november gingen naar de studentenstad : Stellenbosch. Wat een leuk stadje !!! Ook hier hebben we van alles beleefd en gezien.

Stukje wijnroute gedaan, tip - de commerciële wijnhuizen zijn nou niet direct leuk, probeer bij een kleinere wijnboer binnen te komen. Sammie's winkel is verschrikkelijk leuk om eens rond te kijken en verder valt er genoeg te zien en te doen.Een bezoek aan de bakkery in de mainstreet is zeker de moeite waard.

   

Zaterdag 9 november.

De laatste dag van ons verblijf in Zuid Afrika !!!!

Jammer genoeg is het al weer over. We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde, af en toe vermoeiende, trip waarin we veel gezien en mee gemaakt hebben. Alle verblijfplaatsen waren prima en schoon en heel vaak in een leuke of mooie omgeving.

De excursie's waren ook erg leuk, hoewel de Johannesburg tour iets minder toeristisch mocht zijn.

We vrezen dan ook in een soort dip te vallen als we weer terug zijn in Nederland, al was het alleen al voor het weer. [ 33 graden tegen 6 graden in Nederland ]

H. Slierendregt

 

november 2013

Reisverslag van chauffeur James:

Sanders Tours - 11 to 21 November 2013

Monday 11

We had a Cape Peninsular tour, and after leaving their hotel we travelled to Hout Bay, via Chapman's Peak to the view site. Then onto Noordhoek, Kommetjie, and Cape Point. The wind was very strong at the point, but in spite of this, Evelyne and Joop took the Funicular to the top light house. We saw Chacma Baboons and Ostriches. We left the park around 16:00 and travelled to Simonstown. Had drinks at Quarterdeck and then they wanted to see the sunset from Table Mountain. I dropped them at the Cable Car around 18:45. Table Mountain had been closed most of he weekend and Monday until around 14:00, so they were lucky to get to the top.

Wednesday 13

Today we left for Swellendam. We left the hotel around 12:00 and I took the scenic route from Gordon's Bay to Betty's Bay and to the largest penguin colony at Stoney Point. There are over 6000 breeding pairs here and today we saw so many penguins, it was amazing. Onto Hermanus where we were very lucky to see a glimps of the last whales of the season. Then continued to Stanford, Bredasdorp and finally Cape Agulhas. We walked along the boardwalk to the view point where the most southern tip of South Africa is and where the two oceans meet. Had photos here before we left for the overnight stop in Swellendam. Rothman House is amazing and Evelyne & Joop said they felt like royalty. Very good accommodation for the clients.

Thursday 14

We left Swellendam around 13:00 after a visit to a few sites and the museum in the town. We travelled to Mossel Bay where we spent some time at the Diaz Museum. Then it was onto Knysna for the next four night's stay. The guest stayed at the new Turbine Hotel on Thiessen Island. The hotel was very modern and the rooms great, but for next time, perhaps we must check first with the hotel as it was awquard that the clients bathroom was off the main bedroom, and not much of a screen to close and no door. Nice area of Knysna and safe, which was a big plus, but a long walk into town.

Friday 15

Evelyne choose to stay in the hotel in the morning as she was getting over a cold, and wished to rest a bit. The weather was not good, but in the morning I took Joop to the Waterfront and then he went on his way into the town to get a few things. At 14:00 I collected the guests for their boat trip to Featherbed Nature Reserve. The weather was not good and we had a setback as Evelyne fell just after the beginning of their walk. She fell hard and Joop was concerned she may have broken something in her foot. After some delay, she was carried to the quad bike and then taken to the awaiting vehicle where Jeff and a guide brought her to the main land where we took her to the private hospital in Knysna. A doctor was called and she examined Evelyne and thankfully she did not need x-rays. The doctor said it was badly sprained and that rest was required. I dropped them off at the hotel about 19:00. As planned before, the next day was a rest day.

Sunday 17

A wet and windy day we went to see the area of Plettenberg Bay and then had a tour of the Knysna Elephant park. Joop finished the tour and was so wet when he finished. He enjoyed himself and had good photo's of him with the elephants. We went onto the heads to see the beautiful view at the end of the day. Dropped them back at the hotel around 18:30.

Monday 18

Today we traveled to Addo. We left the hotel around 12:00 and went via Tsitsikamma National Park. The biggest disappointment was the wasted time trying to get to Storms River mouth. They are re-doing the roads and it took us almost an hour to get from the main gate to the restaurant. Joop walked the 1,2 km route and said it was very good, but a little rushed as we still had to get to Addo. We left the reserve at 15:00 and traveled to Woodall Country House & Spa. We arrived at about 18:45 and checked in. What an amazing place this was, both Evelyne & Joop said it was six-star accommodation. They had a suite which even had it's own splash pool/jacuzzi. The food was excellent and the chef was very good as they made food which suited Evelyne & Joop which was special.

Tuesday 19

Today they had a safari with Amakala. They saw good animals, but their guide (not a registered one) was not that good, and a little bit of a cowboy. Just for future, Amakala is 70 km from Woodall and takes almost one hour to travel there and one hour back. Woodall was a little concerned that the guests did not go with Woodall instead, but in the end Amakhala safari was good, as they saw some good sightings. They returned after 18:20 and I dropped them off at Woodall after 19:15 which was quite late.

Wednesday 20

Today was a slow morning and at 14:30 they left for the main Addo park with the Woodall Game Ranger. They had good sightings too, but not as much variety. Their comment was that the thought the Woodall guide was much better than the Amakhala guide, and at first Evelyne said she was not too impressed with the safari with Amakala, but in the end they were able to compare both, and Evelyne said she thought that both safari's gave a unique experience.

Thursday 21

We were planning to travel through the park again but when I arrived to collect Evelyne & Joop, they said they prefered to travel to PE instead and look at a few of the sights in PE. I took them to Summerstrand and then to the Boardwalk Complex. Afterwards I dropped them at PE airport, but their 20:00 flight was delayed by half an hour, so we changed their flight to an earlier one, which was great. Evelyne texted me on Friday to say they arrived safely after a long flight home. We had a lovely time together and made good lasting friendships. I am sure they will contact you and give you their accounts, but I know they will be back here sometime to see our lovely country again.

This was a very good tour and most enjoyable company too. I am convinced that Joop & Evelyne will be back in RSA in the not too distant future.

James

 

Reactie van clienten naar chauffeur James:

Hi James,

Wow, thank you for your newsletter!!
So helpful and nice to see and read.

I think we could not have found a better guide/driver,really! (I am seldom
content about somebody's driving, and your guiding skills I found amazing
too!)

Love for now,
we are still working on the pictures,
Evelyne

 

november 2013

Beste Jolanda,

Hartelijk dank voor uw bericht!
het is een van de vele persoonlijke en prettige ervaringen die wij hadden
met jullie organisatie en medewerk(st)ers.

Wat een fantastisch land waarin jullie nu leven en met de inbreng van
James (chauffeur) zijn we meer dan tevreden! Boven mijn verwachting!

Wij kunnen terugzien op een geweldige vakantie. Zuid - Afrika is een prachtig land.

Het goed in elkaar zittende programma  klopte zoals gepland. James was een goede gids / chauffeur en nog belangrijker, een bijzonder prettig mens. We hebben dan ook geen spijt van de extra uitgaven voor deze luxe. Zonder hem hadden we beslist veel minder gezien.

De safari 's waren een bijzondere belevenis. Ze sloten wat het bezichtigen van de dieren betreft goed op elkaar aan.

Hartelijke groet,
voor allen waar wij contact mee hebben gehad,
Evelyne en Joop

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.