Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Reacties op autoreizen 2017

november 2017

Beste Ester,

Hierbij een terugblik van onze ervaringen met tops en tips, zoals beloofd.

Dit is de eerste keer dat Rix en ik via een reisbureau een reis hebben gepland. In het begin wat onwennig en spannend. Maar we zijn er met open vizier in gestapt. Voor mij persoonlijk was het eigenlijk wel een geruststellende gedachte dat we niets meer hoefden te regelen. Aan de andere kant hadden we beiden het gevoel vast te zitten aan het programma. Maar dit bleek erg mee te vallen en het was gedurende onze reis geen enkel punt meer.

De afstanden tussen de overnachtingen waren heel goed gepland. We hadden genoeg ruimte om iets te doen en ook vooral om alternatieve routes te nemen, waar we veel plezier aan hebben beleefd.
Rix had van te voren alle stops in onze Tom-Tom ingevoerd. Op 2 stops na waren alle adressen on the spot.

Ik neem alles chronologisch even door:

    Johannesburg, Outlook Lodge: wat "oude meuk", wel heel vriendelijk en veilig. We werden van de Airport opgehaald en de volgende dag weer teruggebracht om onze huurauto op te halen, hetgeen prima is verlopen.
    Clarens, Red Mountain House: mooi, smaakvol, gezellig dorp, prima ontvangst. Zou een leuke plek kunnen zijn om er 2 nachten te blijven, ter acclimatisering. Prima restaurant ernaast.
    Royal Natal Park, Thendele Resort: prima, prachtige natuur, fantastisch uitzicht.
    Drakensberg National Park, Wild Life Giants Resort: leuk huisje, weinig privacy, omdat het bed achter een grote schuifpui staat. Verder prachtig park. Tegenwoordig is daar ook mogelijkheid voor ontbijt en avondeten.
    Underberg, Umzikulu River Lodge in de Pigmy Cottage: zeer vriendelijke ontvangst, gezellig, gastvrij. Alles bleek mogelijk, van ontbijt tot avondeten. Dit Pigmy huis is niet geschikt voor mensen die niet zo goed ter been zijn. Slaapkamer en toilet waren via een heel steile trap te bereiken. Was voor ons geen bezwaar. Gelukkig waren er elektrische dekens!!!
    KZNWild Life Oribi Gorge: we kwamen aan op zondag en de receptie bleek dan al om 14u te sluiten. We werden, na een belletje, goed ontvangen en kregen een groot 6 persoonshuis ter beschikking. Het was namelijk nat en erg koud weer en we moesten zelf koken. Het huis was eerlijk gezegd, erg oud, schimmelig met achterstallig onderhoud, wel schone goede bedden. We waren de enige gasten in het hele park! De volgende dag ontdekten we dat daar heel dichtbij het Oribi Gorge hotel was dat niet duur en gezellig overkwam. Idee misschien?
    Port St Johns, Cremorne Estate: periode van meer dan 24 uur regen!  Zeer vriendelijke ontvangst, heerlijk chalet, lekker warm en in de avond lekker aan de bar bij  de open haard gegeten met andere gasten omdat de eetzaal niet warm te krijgen was.
    Chintsa, Areena Riverside Resort: heerlijk rustpunt, zeer vriendelijk personeel, behulpzaam. Gezellig onderkomen.
    Kenton-on-See: Sibuya Reserve: Fantastisch!! Werden als prins en prinses behandeld, geweldige klik gehad met het team.
    Oyster Bay, Oyster Bay Lodge: prachtig, dichtbij het strand, heerlijk restaurant, vriendelijk en gastvrij.
    Storms River, At the Woods Guesthouse: goede kamer, allervriendelijkste, gezellige gastvrouw, knuffel bij het afscheid.
    Knysna: fantastische plek om een paar dagen bij te komen. Door de grote bosbranden die in de omgeving waren geweest, waren er nog reparatiewerkzaamheden op het terrein. We hebben er zelf geen last van ondervonden, maar Louise was toch wel wat bezorgd. We hadden een geweldige kamer met uitzicht op Knysna. Zeer gastvrij personeel. Als afscheid kregen we naast de hugs een lieve brief en een fles wijn van eigenares Louise.
    Oudtshoorn, Oue Werf Country House and Manor: wat een familie bedrijf! Gastvrij, gezellig, heel aardig en ook hier knuffels bij het afscheid.
    Robertson, Olive Garden Country Lodge: bijzonder stel, gastvrij, behulpzaam. Gezellige lodge. Het warme water verspreide een rotte eieren lucht. Het bleek te komen doordat de lodge heel lang niet was gebruikt. Na heel lang door spoelen verdween de lucht tenslotte.
    Franschhoek, Basse Provence Country House: vriendelijk, aardig, rustig plek.
    Stanford, Africamps at Stanford Hills Estate : de enig plek waar we ongeïnteresseerd werden ontvangen. Men was duidelijk druk bezig met wijnproeverij enz. bij het Estate restaurant. "Go up the hill, find your tent and make yourself comfy." We kregen geen enkele info, moesten alles zelf uitzoeken. De volgende ochtend spraken we de eigenaar even, deze was wel vriendelijk: hij vertelde dat er van alles mogelijk was: ontbijt, lunch bij het restaurant en we konden het avondeten bestellen of een picnikmand laten bezorgen. Het uitchecken verliep even onpersoonlijk als bij het inchecken.
    Fish Hoek, Tranquility Guest House: woorden schieten te kort om de gastvrijheid te duiden van dit gezin en eigenaar Jan. We hoefden maar te fluisteren of manager Desiree regelde van alles voor ons en ze kwam met fantastische voorstellen. Daardoor doe je als gast ook graag iets terug, zoals 2 min. douchen, water besparen en Desiree op het hart drukken de lakens en handdoeken niet te verschonen. Het afscheid was hartverwarmend.

 

Tops:
·         We kijken terug op een fantastische vakantie. We hebben bijzonder aardige gastvrouwen/-heren ontmoet, interressante, leerzame gesprekken gevoerd. Ik ben erg blij het noordoostelijk stuk Zuid-Afrika gezien te hebben in plaats van alleen het zuidwestelijk deel
           (Rix: Randstad versus Drente).

·         Door jouw goede keuze van plekken hebben we de gelegenheid gehad leuke routes te doen en soms  spannende omwegen te nemen.

·         De afwisseling van slaapplekken pakte goed uit en was soms verrassend.

·         Sibuya was absoluut top, ook dankzij de klik met het team, maar ook doordat we de eerste anderhalve dag de enige gasten waren.

·         Een langere stop om de 4 à 5 dagen beviel heel goed en was goed getimed en op heerlijke plekken.


Tips:

·         Bij de eerste stop na vertrek uit Johannesburg mag er best een nacht extra zijn, om te acclimatiseren en zo.
           Wat betreft de auto: de Ford heeft zich kranig gedragen, ook op de dirt roads. Nadat Rix beide koplampen een flink stuk omhoog geschroefd had, konden we in het donker ook  weer boven de 40km/u rijden.
           De motor van onze auto had bij snelheden rond de 100 op de cruise control wel moeite met de heuvelachtige hoofdwegen in Zuid-Afrika (de motor loeide dan tussen de 4000 tot 6000 toeren).
           Rix zou daarom zelf een (turbo)diesel preferen (minder lawaaiïg en meer trekkracht onderin) of een auto met turbobenzinemotor (idem). Tot 80 km/u is het een prima karretje.
·         Mensen waarschuwen voor mogelijk sterk wisselende en regelmatig lage temperaturen in dit jaargetijde. Warme kledingstukken mee is te adviseren.
           Het was 's nachts soms 6 graden en er was tot St Johns geen verwarming aanwezig behalve houtblokken. (Alle toeristen die we spraken kampten met hetzelfde kledingprobleem.)
·         Mensen vragen naar allergieën voor pollen of schimmels (lodges in de bergstreken). Ikzelf heb het niet gered met al mijn Europese medicijnen; ik heb uiteindelijk een huisarts bezocht voor zwaardere medicatie.

 

Zo, beste Ester dit was mijn relaas. Ik heb een droom van een vakantie gehad, veel herinneringen opgehaald, met name tijdens het eerste gedeelte. Het was alsof alles op het juiste moment, op de juiste plaats en met de juiste ontmoetingen plaatsvond. En dat alles mede dankzij jouw inzet.

De natuur was overweldigend mooi, we hebben ons niet één keer onveilig gevoeld, alle mensen die we tegenkwamen of spraken, zwart, wit of anders gekleurd waren zeer vriendelijk en behulpzaam.

Kortom: ik ben trots dat ik in dit land ben geboren. Ik besef heel goed dat er nog veel veranderen  moet en dat er nu zeker spanningen zijn, die ook wij voelen. Rix en ik hopen dat het de toeristen  niet zal weerhouden dit prachtige land met zijn gastvrije bevolking te bezoeken.

Heel veel dank,

Hartelijke en vriendelijke groeten uit Nederland,

Yvonne Urscheler en Rix Kruijt Spanjer

oktober 2017

Beste Arthur, maar vooral Hanneke,

We hebben enorm genoten van deze reis. We zijn buitengewoon te spreken over de wijze waarop alles perfect georganiseerd was voor ons. De vluchten waren prima geregeld ( al zouden we volgende keer voor een rechtstreekse vlucht gaan en niet meer via Dubai . Zal met de prijs te maken hebben gehad  ) De auto was perfect geregeld en stond glimmend klaar. Een alle lodges waren op de hoogte van onze komst en onze voorgestelde wensen ! Wij vinden dit qua organisatie een 10 waard ! Alle complimenten voor Hanneke. Zij heeft al onze wensen perfect vertaald naar mooie afgelegen plekken, met de juiste mix tussen luxe en basic,
Het mooiste park waar we het meeste wild gezien hebben is Welgevonden. ( wel gevonden !! :-) Het slechtste park is de overbuurman Marakele. De tent was prima met een prachtig uitzicht over het water, maar door een recente brand  is meer dan de helft van dit park afgebrand en is er is bijna geen wild meer te vinden.....
Mochten jullie nog andere info willen , dan willen we die natuurlijk delen.

groeten,
Janneke en Hans

oktober 2017

Geachte heer Stevens en beste mevrouw Hermans,

Wat hebben we ontzettend genoten van onze mooie reis naar Zuid-Afrika! Het was de bedoeling om mijn moeder van 70 jaar (die nooit buiten Europa is geweest en 10 jaar geleden voor het laatst heeft gevlogen) een comfortabele en bijzondere tijd te bezorgen. Dit is in alle opzichten meer dan gelukt!

Ik wil jullie hierbij heel erg bedanken voor het uitzoeken van de fantastische locaties en guesthouses. Met name de heren van Pictures Guesthouse in Oudtshoorn hebben een speciaal plekje in ons hart gekregen :-) Maar ook de safari's in Botlierskop hebben een onuitwisbare indruk achtergelaten, vooral bij mijn moeder. Het tempo en de afstanden van de reis zijn tevens zeer goed bevallen.

Enig incident tijdens deze reis was een lekke band aan de drukke N2 op 25 km voor onze bestemming in Kaapstad, waarbij Europcar in eerste instantie niet bereid was om ons te komen helpen. We moesten de band zelf verwisselen, wat onmogelijk was in de zachte berm en met muurvaste schroefdoppen. Een politieagente was gelukkig snel ter plaatse en week niet meer van onze zijde, aangezien we daar blijkbaar op een gevaarlijke plaats (lees: townships) stonden. Na 1,5 uur (het werd al bijna donker) en nogmaals telefonisch contact, is Europcar toch gekomen met een nieuwe huurauto. Ik wilde dit toch even aan jullie melden, want ik weet niet hoe jullie ervaring normaal gesproken is met Europcar.

Al met al is de vakantie voor ons echter een zeer positieve en waardevolle ervaring geweest, en heel bijzonder om dit met mijn moeder te mogen beleven. Het zeer prettige contact met mevrouw Hermans voorafgaand aan onze reis, heeft er voor gezorgd dat we volledig voorbereid en ontspannen aan onze reis konden beginnen. Nogmaals heel veel dank hiervoor!

We zullen Zuid-Afrika Specialist zeker aanraden aan familie, vrienden en bekenden!

Hartelijke groet,

Carola Meester

oktober 2017

Beste Hanneke,

Wat een fantastische en bijzondere reis door Zuid Afrika hebben wij gehad. Het was een aaneenschakeling van hoogtepunten. We hebben alle vijf erg genoten en veel bijzondere herinneringen gemaakt.

Ik wil je graag complimenteren over de samenstelling van de reis. Het advies om geen camper te huren is heel goed geweest en ook om een rondje bij Johannesburg te maken was fantastisch.

We hebben prachtige lodges gehad op de meest mooie plekjes. Heel bijzonder! De reis afstanden waren niet te lang. De afwisseling tussen de parken was goed. Het aantal overnachtingen op een plek was prima. De wildparken waren goed gekozen.

Kortom we hebben erg genoten!

Ik hoop over een jaar weer advies bij je te kunnen krijgen want we hebben plannen om een rondje Durban- Johannesburg te maken en eventueel een stukje Namibie of Botswana.

Nogmaals hartelijk dank voor je goede adviezen en erg knap hoe je onze wensen zo goed hebt aangevoeld en hebt weten om te zetten naar deze prachtige reis.

Heel veel dank, ook namens mijn man en kinderen.

Hartelijke groet,

Annemieke van Seuren 

oktober 2017

Beste Arthur,

Nettie heeft het  welkoms thuis bericht maar naar mij doorgezonden!

We hebben gigantisch genoten van de mooie reis. Ondanks dat Mtata tegenviel, waren veel plaatsen de moeite waard.

Tijdens deze reis hebben we ook plaatsen bezocht op aanraden van vrienden, waaronder de dorpen Melin en Genadedal, waar nakomelingen wonen van bekeerde slaven.

Vooral de omgevingen van Dundee/Vryheid, Drakensbergen, en al die andere plaatsen die niet met een standaard rondreis worden meegenomen, waren zeker het bezoeken waard, waaronder Kaap Agulhas en de Kelders.

We willen Hanneke hartelijk danken voor de dienstverlening gedaan tijdens de reis. De foto's worden nog verwerkt, maar zal binnenkort een aantal per WeTransfer verzenden!

Jaap en Nettie van Duin

oktober 2017

Dag Arthur,

Mijn reisgenoot en ik hebben een geweldige reis gehad. We hebben ontzettend genoten van de natuur, de mensen en de accommodaties. Dat alles zo goed geregeld was en aansloot bij onze wensen heeft daar veel aan bijgedragen. Onze complimenten gaan vooral naar Hanneke die alles perfect heeft aangevoeld, heeft meegedacht en geadviseerd en goed heeft geregeld. Dankjewel daarvoor.

De laatste dag hebben we onder begeleiding van een gids Soweto verkend. Dat vonden we beide vreselijk. Vooral de viezigheid, armoede, onveiligheid en het uitzichtloze bestaan heeft ons diep geraakt. Wat niet wilt zeggen dat het goed is om dit met eigen ogen te zien.

Hartelijk groet,

Sanne

oktober 2017

Hallo Ester,
Eventjes een update. We zijn eergisteren aangekomen in Beach Villas in Wilderness en het is echt super. Onze hosts Deon en Leane zijn lieve mensen en doen er alles aan om het ons naar de zin te maken.
We hebben een fantastische kamer met een super groot terras en bijna de hele dag zon, ik geloof dat we de beste kamer van allemaal hebben. Komt nog eens bij dat alle drankjes in onze minibar gratis zijn, we zijn sobere mensen en maken er maar matig gebruik van, maar dus toch wel heel attent.
Wilderness is heel mooi, prachtige stranden en veel natuur, en niet te vergeten, een paar hele goeie restaurants - dus we hebben het hier erg naar onze zin :-).
Baaie goed gedaan van jou zou ik zeggen.
Groetjes, Peter en Ingrid.

 

oktober 2017

Goedenavond Arthur en Ester (onze reisconsultant),

We zijn inmiddels ruim een week terug na opnieuw een geweldige vakantie in Zuid-Afrika en hebben nog lang niet genoeg van dit prachtige land, maar daarover later meer


augustus 2017

Hoi,hoi.
We zijn nu een week terug uit zuid-Afrika. Daarna gelijk weer volle bak werken dus ben nog aan veel dingen niet toe gekomen. Ook de foto's moeten nog gesorteerd worden. Ik ben eerst nog mijn reisverslag af aan het maken. Maar wat hebben we een fantastische reis gehad! 3 weken weg geweest en veel gezien en beleefd samen. Alle accomodaties waren prachtig, de één nog mooier dan de ander en de mensen allemaal even vriendelijk en behulpzaam. We hebben 2 weken in het noorden rondgetrokken, Swaziland en vanuit Drakensbergen nog via de Sanipass even in Lesotho. Toen vanuit Durban gevlogen en 5 nachten Kaapstad. Het weer was heerlijk, zo rond de 25 graden en soms echt wel warmer nog. In kaapstad moet je geluk hebben deze tijd van het jaar. Wij hebben 3 dagen zon en boven de 20 graden gehad en 2 dagen bewolkt en beetje regen. Echt prima. We hebben in kaapstad prachtige dingen gezien maar het meest indrukwekkend daar was toch wel de townshiptour die we gedaan hebben. Zo'n township is een enorm onderdeel van de stad en wij vonden dat we dit moesten doen voor een completer plaatje van het land. Het contrast tussen arm en rijk zie je iedere dag maar als je in de Lodges zit merk je daar niets van. Wij gingen niet alleen voor het prachtige land met de mooie dieren maar ook voor de cultuur en de mensen. We hebben o.a. in een authentiek Zoeloe dorp gegeten en geslapen waar de kinderen ook erg genoten hebben. De eigenaar die heel enthousiast en leuk vertelt over hoe het leven nu is en hoe het was, eigen gemaakt bier geproefd, mee gedanst, geslapen in traditionele hutten, al met al heel bijzonder.  Het eten is prima in het hele land, overal goed gegeten. In sommige Lodges is het eten echt van goede restaurant kwaliteit, 3 wijnglazen erbij, chique gewoon. We hebben luxe afgewisseld met eenvoud, back to basic en dat was heerlijk. De safarilodges Shindzela en Rhino river lodge super! Genoten hebben we van de gamedrives maar ook de beleving en rust zo tussen het wild te zitten/slapen. De afgelegen plekken waren met onze navigatie niet altijd goed te vinden en ik was heel blij met de reisbescheiden die ik uitgeprint meegenomen had. Hier stond altijd een prima routebeschrijving op en een telefoonnummer van de accomodatie. Dit hebben we toch een aantal keren gebruikt. De reis zat prima in elkaar en sloot helemaal aan bij onze ideeën. We genieten het meest van kleinschaligheid, puur natuur, persoonlijke aandacht, niet te toeristisch en dat is vrij aardig gelukt. In de Lodges nooit meer dan 15-20 mensen en soms zelfs minder omdat het laag seizoen is. In de safarilodges kom je echt tot rust. Een vast programma, niet na hoeven denken over wat te doen en wat of waar te eten. Al met al heel tevreden over zuid Afrika specialist, er word erg snel gereageerd op mails/vragen en je kunt altijd bellen. We vonden het een geruststelling te weten dat we een contactpersoon (Ester) in zuid Afrika hadden daar we met kinderen reizen. Ook met name voor onze zorgen (vooraf) over Malaria en veiligheid. Malaria was daar nu geen issue en we hebben ons geen moment onveilig gevoeld in zuid-Afrika. Dat weet je altijd pas achteraf natuurlijk. Al met al een super reis en ervaring voor ons als gezin! Heel veel dank voor jullie advies en begeleiding. Foto's komen tzt nog.
Gr. Adriënne


augustus 2017

Hallo Arthur,

Een beetje laat maar het heeft effe gekost voor we weer aan ons leventje in Nederland gewend waren. Wat een fantastische camperreis door Zuid Afrika hebben we gehad. Van begin tot einde genoten.

Ik moet jullie echt complimenten maken voor jullie kennis en vriendelijkheid. Wij hebben alleen de camper via jullie gehuurd en de eerste 7 dagen van de 21 geboekt en de rest zelf gedaan. Echter, geen mailtje of vraag was jullie teveel en zelfs in Zuid Afrika konden we jullie bereiken en waren jullie super behulpzaam. De 7 dagen die jullie geregeld hadden waren helemaal top. Perfect uitgewerkt, alle documenten klopte en zelfs de route was helemaal beschreven.

Krugerpark was fantastisch met de camper en ook de 3 verschillende restcamps van Noord naar Zuid waren perfect. We hebben 3 volle dagen gereden en genoten en zouden dit iedereen aanbevelen. De kust vonden we wat minder en zijn we niet gebleven. We hebben wel nog een 2 daagse tour met jeep en paard door Lesotho geboekt en dit zou ik ook echt iedereen aanraden. Zo fantastisch, ook onze kinderen van 9, 13 en 16 hebben hiervan genoten. Een ervaring die je moet mee maken!

Zuid Afrika heeft ons hart gestolen!

Hartstikke bedankt voor alles en jullie horen snel wat van ons voor onze reis van volgend jaar!


juli 2017

Geachte heer Stevens

wij hebben genoten van onze reis naar zuid Afrika, mede dankzij jullie hulp en goede voorbereidingen. We zijn zeer tevreden over de consulent en de door haar gekozen accomodaties. We hebben onze reis in goed overleg tijdens een fonisch gesprekdoorgenomen en daar is een reisvoorstel op maat uitgekomen dat inderdaad bij ons paste. We zijn zeer te spreken over onze Rhino Walking Safari, een hele bijzondere ervaring.

Het enige dat we graag hadden willen eten (maar natuurliojk ook zelf hadden kunnen uitzoeken) is dat er vluichten vanuit Kaapstad en Johannesburg naar het Krugerpark gaan en zelfs naar Skukuiza kamp, niet ver van onze safari locatie. Dat hadden we graag vooraf geweten. We houden aalebei niet van autoritten en de afstand Johannesburg-Kruger viel erg tegen, zeker omdat we dat 2 keer moesten rijden.De rest van onze reis was er juist goed rekening gehouden met niet al te lange afstanden rijden. Dat had hier ook gekund.

Verder niets dan lof, we zijn zeer tevreden en we zouden jullie diensten dan ook zeker aanraden bij vrienden en fmilie.

gr Croline van Heugten & Peter Molenaar


juli 2017

Goedendag, Wij hebben een fantastische vakantie gehad in Zuid-Afrika. Via bouwstenen hebben we een mooie reis samengesteld en daarbij zijn we uitstekend geholpen door Ester. Alles was perfect geregeld . De afstanden en de reistijd zijn wel dingen waar je rekening mee moet houden want je doet er langer over als door de lokale bevolking word afgeven .
Wij zullen zeker weer in de toekomst gebruik maken van Zuid - Afrika Specialist.

Gr Walter Jeannette Tamara David Belt

juni 2017 

Beste Arthur en Hanneke,

Bedankt voor het samenstellen van een prachtige en afwisselende reis. We vonden het ontzettend goed gepland.De luxe van de onderkomens was prettig afwisselend; steeds een paar nachten wat meer basic en dan weer een paar nachten luxer. De safari's vonden we geweldig. Vooral Shindzela was super, zowel de gamedrives, het personeel, de maaltijden, als het onderkomen. Ook was het fijn om na al die safari's even wat anders te doen met de panoramaroute en het wandelen in Swaziland. Daarna was Hluhluwe ook weer prachtig. 
Ik heb slechts een aanmerking; een minuscule, maar wel 1 die ik met klem zou willen doorgeven. In jullie reisbescheiden raden jullie aan de routebeschrijving naar Rhino Ridge Safari Lodge te gebruiken op de pdf. Dezelfde pdf stond ook op hun website. Ik begrijp waarom, want gps systemen zoals Google Maps geven een onmogelijke route aan. MAAR vanuit Swaziland zijn de onverharde MR14 en MR21 geen goede opties zonder 4x4. We hebben 8 uur over onze rit gedaan, om er later achter te komen dat de verharde MR8 ons naar dezelfde grensovergang had gebracht in ongeveer 2 uur minder.  Ik heb dit ook bij Rhino Ridge zelf aangegeven, maar raad jullie tevens met klem aan mensen zonder 4x4 dit alternatieve reisadvies door te geven.
Verder zijn wij bijzonder tevreden en hebben we een geweldige tijd gehad in Zuid Afrika en Swaziland. Hopelijk kunnen we nog eens terug keren!

Nogmaals bedankt voor jullie inspanningen!

Met vriendelijke groet,

Loes Scholten

juni 2017

we zijn zeer tevreden met de consulent, met de adviezen, de quality van de adviezen en de snelheid waar mee gereageerd wordt. De reis was een ware belevenis waarbij voor ons het hoogtepunt lag in Shindzela, perfecte verzorging, tot zelfs een heet water kruik in je bed ´s nachts, perfect eten en leuke safaris. door de hele opzet voel je je onderdeel van een familie.

met vriendelijke groeten

mei 2017

Beste Ester,

Graag willen wij meewerken aan een mooie referentie voor op jullie site.

Onze laatste reis via jullie hebben wij 2500 km gereden met een zeer comfortabele Toyota Fortuner.
We zijn vanaf Johannesburg de Drakensbergen , SWaziland, St Lucia , Durban gereden.
We hebben 7 prachtige diverse Lodges bezocht.
Hazyvieuw ----- Rissington IN, prachtig gelegen, privezwembad, super lief personeel, heerlijk eten,
Sfeervolle eetgelegenheid. Kamers/ chalet zeer schoon en comfortabel.
Daarna door naar SWaziland, Hlane, Ndlovu Camp, huis zonder stroom, uitkijk op waterhole voor
de dieren, nijlpaarden in het water, douchen onder een boom , met eigen vervoer een gamedrive
doen. Prachtig kampvuur bij je huisje. veel neushoorns gezien .
Wegen in Swaziland zijn erg slecht. Reken gemiddeld 1.5 a 2 uur extra reistijd.
Daarna naar naar Kosi Forest , Ontvangen door personeel met drankje.
Super vriendelijk personeel, prachtig zwembad met uitkijk op de nijlpaarden in het meer.
De badkamers van de tenten zijn geweldig, douchen en in bad buiten , apen op je dak.
In het donker worden de paden prachtig verlicht door fakkels. Eten is geweldig en sfeervol.
Het zelf maken van Duku is erg lekker.
Activiteiten , kanoën, wandelen zijn zeer de moeite waard.
Hierna door na St Lucia , Umlilo lodge.
Deze lodge vonden wij niet echt Afrikaans, zouden we niet aanbevelen.
ST Lucia leuk om voor de afwisseling,even weer wat winkeltjes te zien.
Prachtige stranden, Cape Vidal , maar ook de stranden dichterbij.
wildpark met eigen auto bezocht , goed te doen en veel gezien.
Activiteit: riviercruise, veel hippo's en crocs gezien.
Daarna naar Rhino River Lodge :
Ontvangen door 2 schattige wrattenzwijntjes Sizzle en peanut.
Uitzicht is werkelijk prachtig, eten heerlijk, super vriendelijk personeel. Rangers zijn zeer deskundig.
De gamedrives zijn prachtig, vooral avond drives. Na de drive gezellig met elkaar bij het kampvuur zitten en verhalen uitwisselen.
Sfeer is heel relaxed.
Dan door naar Antbear:
Super mooi gelegen , heel ander landschap , hele ontspannen sfeer. Prachtige huisjes met openhaard.
De combinatie personeel en vrijwilligers is bijzonder. Super vriendelijk. Alle mensen hebben echt liefde voor deze plek .
Activiteiten:
Paardrijden, wandelen zeer de moeite waard.
Ook hebben we hier een ballonvaart gedaan .Gestart in de voortuin van de Lodge.
Geweldige ervaring.....absolute aanrader.

Wat wij met name ook erg prettig vinden om via jullie te boeken is het gevoel dat jullie een beetje een oogje in het zeil houden. Waar we zijn wat we doen enz. Het telefoontje van Ester om te informeren hoe de ballonvaart was, vonden wij zeer leuk.
Maar ook dat we jullie kunnen bereiken op momenten dat dat even nodig is.

Uiteraard hopen we dat je met dit verslagje iets kunt.
We hebben zoveel gezien en gedaan dat je dat eigenlijk niet kort kan samenvatten.

Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van deze mail, kun je ons altijd mailen.

Met vriendelijke groet,

familie Boer , Cordromp

mei 2017

Hallo Ester,

Wat hebben  wij een geweldige reis gehad en wat was alles ontzettend goed voorbereid door jullie.
Mooie lokaties met veel charmes en top gidsen, vriendelijke mensen. Waanzinnige keuzes hebben jullie gemaakt.

Super bedankt, een reis om nooit meer te vergeten en die we zo over zouden willen doen.

Wij hebben over 1 locatie onze bedenkingen of jullie die wel in je reisprogramma zouden moeten houden; flink verouderd, kwaliteit eten laag, kamers heel muffig en stoffig, slechte kapotte douchekoppen, zwembad half afgelsoten en terras was al enkele weken niet meer bijgehouden....3de persoon op kamer kreeg matrasje op de grond (?), rivier al twee jaar opgedroogd....wellicht hebben zij daar erg last van. Crocodile river lodge was een mindere locatie en paste niet helemaal in het rijtje van de perfecte Afrika ervaring. Het personeel van deze lodge was geweldig hoor, daar was zeker niets mis mee. Hoop dat jullie  hier iets aan hebben.

Wij hebben het gewoon helemaal super gehad. Nogmaals dank en meer dan lof voor jullie werk.

Nog een tip: wanneer je bij de zulu's slaapt dan is er in de buurt ook nog de Mandela Capture site/Apartheidsmuseum (erg leuk)

Groet Kristel en familie.

mei 2017

Beste Arthur, 

Dank je wel. Het huwelijk was prachtig.

Wij hebben dankzij Ester een fantastische vakantie gehad. Alles was tot in de puntjes geregeld. Van het ophalen bij de luchthaven, de hotels en de door ons gemaakte rondreis.  Wij hebben rondreis ER076 gemaakt. Een echte aanrader. Zeker onder begeleiding van de zorgzame, gastvrije en attente Kurt. De laatste 3 dagen hebben wij in Kaapstad bij questhouse Maarten doorgebracht. Fijne ontspannen sfeer en een gastheer die voor iedereen klaar staat. Mochten wij nog een keer naar Zuid-Afrika gaan dan is er geen twijfel mogelijk en laten wij onze reis zeker weer door de Zuidafrikaspecialist organiseren.

Natuurlijk mag je bovenstaande feedback of een deel daarvan op jullie site zetten. Via Wetransfer stuur ik jullie een aantal foto's van de rondreis.

Met vriendelijke groet,

Jack en Marjon Vessies


mei 2017

Beste Arthur,

We zijn enorm tevreden over Hanneke,  die een afwisselende reis voor ons heeft samengesteld,  rekening houdend met onze opmerkingen en aanvullingen.
 
Onze locatie in Johannesburg was lekker dichtbij vluchthaven. De kamers waren wel wat verouderd.  Gordijn hing er half af, wc bleef lopen etc.
De locatie bij Drakensbergen was eenvoudig,  maar verder prima.  goede sfeer,  lekker eten en prachtig uitzicht!
Er ontstond wel enige verwarring omdat gastheer dacht dat wij excursie sani pas bij hen hadden gereserveerd.  De chauffeur kwam ook half uur te laat.

Locatie st Lucia: prachtig!  Boottocht raden we iedereen aan!
Locatie hill top was daarna tegenvaller.  Oud, bedompt en donker huis. Echt gedateerd.  Buffet eten was ook niet lekker er lauw.  Deze accommodatie raden we iedereen af, ondanks mooie uitzicht.  Het park was wel mooi en goed zelf te bereizen.

Slotlocatie leopard Mountain was topper.  Alles klopte. Geweldige ervaring.

Verder fijne grote auto, een automaat en navigatie raden we iedereen aan.

We hebben enorm genoten van deze week !

Vriendelijke groet,
Astrid van Cooten


mei 2017

Beste Ester,
Graag willen wij meewerken aan een mooie referentie voor op jullie site.

Onze laatste reis via jullie hebben wij 2500 km gereden met een zeer comfortabele Toyota Fortuner.
We zijn vanaf Johannesburg de Drakensbergen , SWaziland, St Lucia , Durban gereden.
We hebben 7 prachtige diverse Lodges bezocht.
Hazyvieuw ----- Rissington IN, prachtig gelegen, privezwembad, super lief personeel, heerlijk eten,
Sfeervolle eetgelegenheid. Kamers/ chalet zeer schoon en comfortabel.
Daarna door naar SWaziland, Hlane, Ndlovu Camp, huis zonder stroom, uitkijk op waterhole voor
de dieren, nijlpaarden in het water, douchen onder een boom , met eigen vervoer een gamedrive
doen. Prachtig kampvuur bij je huisje. veel neushoorns gezien .
Wegen in Swaziland zijn erg slecht. Reken gemiddeld 1.5 a 2 uur extra reistijd.
Daarna naar naar Kosi Forest , Ontvangen door personeel met drankje.
Super vriendelijk personeel, prachtig zwembad met uitkijk op de nijlpaarden in het meer.
De badkamers van de tenten zijn geweldig, douchen en in bad buiten , apen op je dak.
In het donker worden de paden prachtig verlicht door fakkels. Eten is geweldig en sfeervol.
Het zelf maken van Duku is erg lekker.
Activiteiten , kanoën, wandelen zijn zeer de moeite waard.
Hierna door na St Lucia , Umlilo lodge.
Deze lodge vonden wij niet echt Afrikaans, zouden we niet aanbevelen.
ST Lucia leuk om voor de afwisseling,even weer wat winkeltjes te zien.
Prachtige stranden, Cape Vidal , maar ook de stranden dichterbij.
wildpark met eigen auto bezocht , goed te doen en veel gezien.
Activiteit: riviercruise, veel hippo's en crocs gezien.
Daarna naar Rhino River Lodge :
Ontvangen door 2 schattige wrattenzwijntjes Sizzle en peanut.
Uitzicht is werkelijk prachtig, eten heerlijk, super vriendelijk personeel. Rangers zijn zeer deskundig.
De gamedrives zijn prachtig, vooral avond drives. Na de drive gezellig met elkaar bij het kampvuur zitten en verhalen uitwisselen.
Sfeer is heel relaxed.
Dan door naar Antbear:
Super mooi gelegen , heel ander landschap , hele ontspannen sfeer. Prachtige huisjes met openhaard.
De combinatie personeel en vrijwilligers is bijzonder. Super vriendelijk. Alle mensen hebben echt liefde voor deze plek .
Activiteiten:
Paardrijden, wandelen zeer de moeite waard.
Ook hebben we hier een ballonvaart gedaan .Gestart in de voortuin van de Lodge.
Geweldige ervaring.....absolute aanrader.

Wat wij met name ook erg prettig vinden om via jullie te boeken is het gevoel dat jullie een beetje een oogje in het zeil houden. Waar we zijn wat we doen enz. Het telefoontje van Ester om te informeren hoe de ballonvaart was, vonden wij zeer leuk.
Maar ook dat we jullie kunnen bereiken op momenten dat dat even nodig is.

Uiteraard hopen we dat je met dit verslagje iets kunt.
We hebben zoveel gezien en gedaan dat je dat eigenlijk niet kort kan samenvatten.

Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van deze mail, kun je ons altijd mailen.

Met vriendelijke groet,

familie Boer , Cordromp

 

mei 2017

Beste Arthur, 

Dank je wel. Het huwelijk was prachtig.

Wij hebben dankzij Ester een fantastische vakantie gehad. Alles was tot in de puntjes geregeld. Van het ophalen bij de luchthaven, de hotels en de door ons gemaakte rondreis.  Wij hebben rondreis ER076 gemaakt. Een echte aanrader. Zeker onder begeleiding van de zorgzame, gastvrije en attente Kurt. De laatste 3 dagen hebben wij in Kaapstad bij questhouse Maarten doorgebracht. Fijne ontspannen sfeer en een gastheer die voor iedereen klaar staat. Mochten wij nog een keer naar Zuid-Afrika gaan dan is er geen twijfel mogelijk en laten wij onze reis zeker weer door de Zuidafrikaspecialist organiseren.

Natuurlijk mag je bovenstaande feedback of een deel daarvan op jullie site zetten. Via Wetransfer stuur ik jullie een aantal foto's van de rondreis.

Met vriendelijke groet,

Jack en Marjon Vessies

april 2017

Geachte heer Stevens,

De reis in Zuid-Afrika is ons zeer goed bevallen. Wij zijn erg tevreden over jullie schema en keuzes. Ik zal binnenkort zeker een gedetailleerde evaluatie sturen. Foto's zijn er natuurlijk ook , een mooie selectie moet nog gemaakt worden. Alvast dank voor de goede organisatie.
Nader bericht volgt binnenkort

Met vriendelijke groet Remmelt Looijen


maart 2017

Hi Yara,

Excuses voor de late reactie: direct weer in werk gedoken. Heel erg bedankt voor je mail en de goede zorgen: we zijn echt heel erg tevreden en zullen iedereen jouw hulp adviseren!!

We hebben onwijs genoten, alles was perfect geregeld en door jouw hulp was de reis écht zorgeloos. Heel erg bedankt!

We hebben het bedrag van het Amphitheater in goede orde ontvangen. Ik kreeg van jouw collega een review formulier, die ga ik zeker invullen.

Nogmaals heel erg bedankt voor de organisatie van deze onvergetelijke reis. Het was onwaarschijnlijk mooi! We komen zeker bij jullie terug (Namibië?)

Hartelijke groeten,

Alexander en Lieke


maart 2017

Goede morgen Hanneke,

Hartelijk dank voor jullie inzet, ook na afloop van onze reis.  Het doet goed om te merken dat je zo attent behandeld wordt!

Vr groeten,

Pel Both


maart 2017

Offline Message left on 19 Mar 2017, 01:02 PM (GMT+0)

Wij zijn van 15/2 t/m 9/3 in ZA geweest. Jullie hebben voor ons de accomodaties gevonden. Wij zijn ontzettend blij met deze adressen, zoals gevraagd kleinschalig en daar hebben jullie je heel goed aan gehouden. De ZA reis was voor ons een topper mede door de verscheidenheid, de lieve mensen, de schoonheid en de diversiteit van onze reis: Kaapstad, Stellenbosch, Invendoorn, Oudshoorn, Knysna en Durban met de tocht naar de Drakersbergen. En tot slot nog de Indische Oceaan met Balitto. We hebben genoten en gaan ZA vast en zeker weer op ons verlanglijstje zetten.

Nogmaals dank, Jos en Yvonne 


maart 2017

Geachte heer Stevens,

Dank voor uw mail . We hebben een heerlijke vakantie gehad in Zuid-Afrika , zodat wij meteen plannen met Ester Koenders voor het volgend jaar gemaakt hebben.
Dit zal dan de 5de keer worden dat wij met behulp van de Zuidafrikaspecialist naar Zuid-Afrika komen om vakantie te houden.

Onze ervaringen met de voorstellen die Ester in het verleden voor ons heeft gedaan zijn zeer positief . Wij hebben vrienden van ons zeer aangeraden om als zij een reis naar Zuid-Afrika willen maken dit via de Zuidafrikaspecialist te doen. Ook hun ervaringen  waren uitermate positief.

Via vrienden hebben wij de mogelijkheid gekregen om in het resort Goose Valley in Plettenberg  Bay een heel fraai appartment te huren met uitzicht op zee en op de golfbaan. Voor golfers is deze plaats  zeker een aanrader. Buiten het golfen is er veel te doen in en rond Plettenberg Bay.

Hartelijke groeten

Gerbrand Turk
Blaricum


maart 2017

Esther goede middag,
Zoals beloofd een reisverslagje.
We hebben genoten en zijn zeer tevreden over de lokaties,waar wij zijn geweest.
Als eerste de taxi met James.Prettige man en alles stipt volgens afspraak.
Hohenorte:Geweldige lokatie,welkom met een fles wijn en fruit op kamer,genoten van de tuinen(park) aardige mensen en prima eten en bediening.
Marine: Zeer leuke ontvangst met welkomstdrankje ,chocoladeversiering,wijn i.v.m. mijn verjaardag een paar dagen eerder.Mooie kamer,leuke bediening en vriendelijke mensen. 1min puntje.Er is geen reservering voor de gasten bij het diner.We moesten elders eten.Verder niet zo'n probleem,maar toch....
Lairds Country Estate in Plettenberg. Zeer,zeer welkom ontvangen door het gehele personeel,borrel en diner,waarbij gasten door het personeel leuk gekoppeld werden.Vuile,stoffige auto werd ongevraagd gewassen. Lesley ,ons verteld,een van de eigenaressen,zeer vriendelijk en behulpzaam.o.a.i.v.m.doktersbezoek. Een aanrader .Bijkomstigheid:Ons geliefde Tsala hotel,lag om de hoek.Hebben daar zowel geluncht als gedineerd.
Rosenhof: voor ons bekend van 8 j. geleden ook een en al lof.
Bloom-Estate:Ook weer een paradijsje.Leuke  eigenaars,fantaschisch en alles zeer smaakvol ingericht. Jammer,dat we daar geen dag langer hadden geboekt.
Vive la Vie. Ook weer een mooie lokatie,erg vriendelijk en behulpzaam,alleen jammer,dat we 's avonds bij thuiskomst op  onze kamer aangewezen waren.
Middedorp .Opnieuw prima en mooi.Lokatie op loopafstand van centrum,hetgeen wij erg fijn vonden.
Taj.Prachtige lokatie,zeer aardig en behulpzaam personeel,goede restaurants wat prettig is ,zodat je er 's avonds niet uit hoeft. Jammer vonden wij ,dat er geen afgesloten "buiten"was.

Wij hebben het heel naar ons zin gehad,en zullen bij een ev. nieuw bezoek aan Z.A. jullie weer om advies vragen.
Hein en Joke Reintjes.


februari 2017

Beste Jody,

Ik kom er achter dat ik je nog niet eens fatsoenlijk bedankt heb voor de perfecte organisatie van onze huurauto vorig jaar in Zuid Afrika (september / oktober)! Nogal lomp van me. Het is echt perfect verlopen bij Hertz. Het tweede reservewiel lag keurig netjes in de auto op ons te wachten. Wat nog veel fijner is, is dat we het niet nodig gehad hebben! Het was een spiksplinternieuwe auto. De wielen waren dus ook nog perfect in orde met veel profiel en zo. Onze reis is fantastisch geweest, de trip door het Richtersveld was onvergetelijk, echt zo mooi!

Voor onze volgende Zuid Afrika reis komen we zeker weer bij jullie terug, en wat mij betreft sorteren we dan gelijk op Hertz voor, want het was zoals ik zeg allemaal perfect in orde. Ook bij de afhaalbalie in Kaapstad. We hebben dat wel eens anders meegemaakt.... En dus echt heel fijn, al dat uitzoekwerk wat jullie gedaan hebben bij de verschillende leveranciers over het rijden over onverhard en de extra band en zo.

Excuses dus dat ik zo laat van me laat horen, maar na zo'n reis word je gelijk weer opgeslokt door het dagelijks leven en dan schiet zoiets er helaas bij in.

Nogmaals dank en hartelijke groet,

Ingrid Riper


februari 2017

Beste,

Ik wil Ester bedanken voor de mooie route die zij voor ons uitstippelde. We hebben van elk moment genoten in dit prachtige land!
Vriendelijke groeten,
Tracy


januari 2017

Hi Ester,

Wij hebben, dank jullie organisatie, een fantastische reis gemaakt. De accommodaties waren geweldig. De gehuurde auto was prima  evenals de planning en reisroutes. Waar het bij andere reisorganisaties niet lukte om een safari met de kerstdagen te boeken , is het jullie wel gelukt!

Dank voor de mooie tijd, de goede samenwerking en  als we weer in Zuid Afrika komen , zullen we zeker gebruik maken van jullie diensten.
We hebben jullie zelfs aanbevolen bij kennissen die binnenkort  ook gaan. Vooral jij maakte het verschil..

Ruth & Jan de Maa


januari 2017

Beste mensen, leuk jullie even gezien te hebben in Franschhoek. Vergeten te vragen hoe het nu met Sabine gaat. Leuk om Esther en Hanneke kort te ontmoeten.
Als je alles online regelt mis je wel eens het contact van mens tot mens. Ik vroeg me in het begin wel eens af of jullie wel echt bestonden.

Wij hebben een hele leuke reis gehad. Met name Camp Figtree was qua locatie geweldig. Daar hadden we nog wel een nacht langer willen zitten.
Ook de auto was prima. We hadden gerekend op een polo maar waren blij verrast met een Toyota Corolla . We hebben echter nog geen creditcardverrekening gezien dus even afwachten hoe Europcar dat afhandelt.
Brenwin was goed en behulpzaam en lag uitstekend! Extra bed was een bank en kamer was erg klein als minpunten.
Tenten Africamps prima. Bij de geleverde ontbijten zou men wel in overleg met de klant een betere samenstelling kunnen maken.
Dit was zeker het geval bij Abalone in Knysna. Dat ontbijt was niet goed en we hebben daar veel laten staan en elke dag kregen we weer hetzelfde. Abalone lag goed maar is wel wat gedateerd. 1 dag minder daar was ook goed geweest.  Storms River 1 nacht was ok. Knorhoek viel tegen. Het blanke personeel was niet bepaald prettig, de loftkamer benauwd, veel muggen, lawaaiige airco en die zaterdagavond dat wij aankwamen was er een luidruchtig feest waardoor we weinig hebben kunnen slapen . De eigenaren hebben ons ook niet welkom geheten; we weten niet eens wie het zijn.
Maar tevredenheid overheerst dus we willen jullie bedanken voor het samenstellen van de reis en de altijd snelle beantwoording van al mijn vragen.

Ik was misschien een nogal demanding customer...
Heb helaas vanwege mijn knie niet meer kunnen golfen.

Nogmaals bedankt en ik zal jullie zeker aanraden aan andere Afrika-gangers.

Groet, Sjoerd Reijsenbach de Haan.


januari 2017

Goeden morgen,

Wij zijn sinds gisteravond weer thuis. We waren nog een paar dagen in Dubai. De moeite waard voor èèn keer en voor niet meer dan een paar dagen. Veel bling-bling en veel groot, groter, grootst.

Wij hadden weer een heerlijke tijd in Kaapstad en in KZN. Veel reacties heb ik gegeven op Tripadvisor. Ons uitstapje naar Oysterbox/Fugitives Drift en Cleopatra is goed verlopen. Jullie hadden alles goed geregeld. Als we weer die kant op gaan komen we zeker bij jullie terug.

Hartelijke groet,

K Hielkema

 

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.