Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Pringle Bay

Pringle BayPringle Bay in the Western Cape is zo'n 85 kilometer van Kaapstad gelegen. Het is een klein kustplaatsje in een Biosphere Reserve gelegen aan de Walvis route.

De plaats is vernoemd naar de Koninklijke Marine Commandant - in - opleiding, Sir Thomas Pringle.

Het is omgeven door de Kogelbergen en heeft uitzicht over de eindeloze Atlantische oceaan met in de verte het tipje van Cape Point. Het is vooral het prachtige fynbos met haar vele soorten protea's wat deze omgeving zo spectaculair maakt. Dit Kogelberg Biosphere Reserve van 100 000 hectare is een plek waar 1800 verschillende planten groeien. U komt er geen groot wild tegen maar er zijn nog altijd luipaarden, dassies, hazen, kleine antilopen, klipspringers, grijsbok en baboons. Valken, visarenden en zwarte arenden jagen en wonen hier en een kudde wilde paarden trekt door dit ruige gebied.

Maar ook het zilverwitte strand en de lagune waar de Buffels rivier de oceaan ontmoet maken de plek speciaal, vooral wanneer de zon hier langzaam ondergaat. Het strand is hier nooit overvol en in de vakanties vindt u er strandwachten.

Geschiedenis liefhebbers kunnen archeologisch bewijs vinden van het bestaan van de Khoi-Khoi, de originele bewoners van dit gebied. En nog maar 2 eeuwen geleden werden de berg grotten bewoond door weggelopen slaven. Latere verhalen over dit gebied gaan vooral over de piraten en vergane schepen in de False Bay.

Er zijn een aantal restaurantjes op loop afstand en op 10 minuten rijden vindt u de pinguïn kolonie en de Harold Porter Botanische tuinen. In de nabije omgeving vindt u golfcourses en wijnestates. Hermanus is op zo'n 3 kwartier rijden. Verder vindt u er tal van kust en mountain hiking routes.

En het mag duidelijk zijn dat Sea Food hier op zijn best is! Ben er op voorbereid dat als u op Kreeft wil gaan vissen u een vergunning nodig heeft.

Ga picknicken, surfen of heerlijk zwemmen en geniet van dit kleine paradijs!

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.