Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Prince AlbertPrince Albert, Westkaap provincie

Een dorp in de Karoo onstaan in 1762 als Albertsburg en in 1845 is de naam gewijzigd in Prince Albert naar Prins Albert van Saxe-Coburg. Het dorp is net een klein openlucht museum met tal van goed bewaard gebleven of prachtig gerestaureerde Kaaps-Hollandse, Karoo style en Victoriaanse huizen. Negentien van deze huizen zijn inmiddels een nationaal monument.

Het gezonde klimaat in Prince Albert is met hoge temperaturen (gemiddeld 34°) in de zomer en comfortabel en zonnig in de winter (gemiddeld 17°).

Met winterse koude nachten en dan vallen temperaturen zomaar terug naar rond het vriespunt...

Naast de prachtige omgeving, de heldere sterren hemel zoals die alleen in de Karoo kan zijn, zijn er tal van andere bezienswaardigheden. U kunt hier de boerderijen bezoeken waar olijven of fruit verbouwd worden. Schapen-farms zorgen hier voor prachtig mohair wat over de hele wereld terug gevonden word in de meest mooie shawls en dekentjes.

Op vakantie in Prince Albert is genieten van de gastvrijheid, de rust, het weidse landschap en prachtige avonden onder de sterren. Heerlijke maaltijden van Karoo lam en lokale kazen met vers of gedroogd fruit zullen bijdragen aan de bijzondere herinneringen aan dit serene dorp, omgeven door fascinerende flora en fauna.

Als u hier bent gaat u vast en zeker de mooie omgeving ontdekken. Maak een tocht door de Swartbergen met haar waanzinnige pass en Gamkaskloof, vanwaar u in 'The Hell' belandt en neem een koele duik in één van de rots-meertjes onder een waterval aan de Meiringspoort. Mountainbiken, hiken, vogelspotten en botanische excursies zijn er voor de liefhebbers van deze activiteiten volop.

Liefhebbers van architectuur gaan op wandeltocht door het dorp (kan met gids) en nemen zo nu en dan plaats op een terrasje om u te verbazen over de schoonheid van bouwstijlen, de gastvrijheid van de mensen en plaatselijke delicatessen. Bezoek het Fransie Pienaar museum of ga voor een tractor tocht naar een olijf boerderij.

De "Koppie Trail" is een wandeling buiten het stadje en dan maakt u kennis met zo'n 100 verschillende planten en komt u wellicht fossielen tegen. Op twee uur rijden ligt Oudtshoorn waar de Cango Caves en het Nationale Karoo park een bezoek meer dan waard zijn. 

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.