Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Port Alfred

Port Alfred

Port Alfred een plaats met de charme en uitstraling van een Engels vissersdorp. Het is gelegen in de Oost-Kaap daar waar de Kowie rivier de Indische Oceaan ontmoet, tussen Port Elizabeth en East London. De kuststreek die ook wel de 'Sunshine Coast' genoemd wordt.

Port Alfred is het meest bekend om zijn prachtige jachthaven, wonen aan het water langs de kanalen en shoppen in de Alfred Waterfront winkeltjes. Het zijn dan ook de uitgestrekte stranden en watersporten die bezoekers naar Port Alfred doen komen. Schelpen zoeken is hier overigens ook een prachtige bezigheid, want er zijn zo'n 1800 verschillende schelpen aangetroffen op deze prachtige stranden.

Naast diepzee vissen, waterskieen, windsurfen, kanoen, kite surfen en surfen is ook onderwater een prachtige wereld te bewonderen.U kunt hier  gaan duiken langs de 25 kilometer lange koraalriffen. Op de stranden is het goed toeven voor zonaanbidders, maar ook voor ruiters die prachtige ritten kunnen maken over de gouden stranden.

In en om het pittoreke dorp wonen en werken tal van artiesten die u graag ontvangen in hun galerien en studio's en ook aan leuke en gezellige eetgelegenheden ontbreekt het hier niet. Port Alfred heeft zelfs haar eigen brouwerij, dus de dorst is snel gelest na een dag zon, zee en plezier!

Deze plek zou niet super sportief genoemd kunnen worden als hier niet gegolft en gevlogen wordt. Dus ook hier is aan gedacht; ga koninklijk spelen op de Royal Port Alfred Golfcourse en helemaal met u hoofd in de wolken bent u als u hier naar de grootste luchtvaart school van Zuid-Afrika gaat.

Maar u zou misschien al in de wolken zijn als u in -één van de vele- om Port Alfred, liggende malaria vrije game reserves op zoek gaat naar wildlife. Het meest dichtbijzijnde is Shamwari Game Reserve op ongeveer 20 minuten rijden.

Een omgeving met veel water is rijk aan inheemse vegetatie en vogelleven, u kunt hier een bootcruise doen of gaan hiken om de prachtige natuur te ontdekken. Of kano en hike de Kowie rivier Trail waarbij u 40 kilometer peddelt en 12 kilometer loopt. U ziet dan zeker niet alleen de 'zwaluwen' uit Europa die hier graag in de Europeese winter komen genieten van de zon en de zee!

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.