Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Pietermaritzburg

Pietermaritzburg

Deze hoofdstad en tweede grootste stad van de provincie Kwazulu Natal in Zuid-Afrika is gesticht in 1838. Gelegen in een landelijke omgeving, te midden van de beboste heuvels in de Natal Midlands is het één van de best bewaard gebleven Victoriaanse steden van de wereld.
Centraal gelegen tussen Durban, de Drakensbergen en de game reserves van KwaZulu-Natal een prachtige plek om aan te doen op uw vakantie in Zuid-Afrika.

Op haar mooist is deze stad in het voorjaar wanneer tal van azalea's in bloem staan en de vele parken die de stad heeft een gaan en komen van vlinders, vogels en mensen is.

Pietermaritzburg is vernoemd naar de twee leiders Gerrit Maritz en Piet Retief van de voortrekkers, waarvan hun volgelingen zich hier in 1937 vestigden. Retrief heeft overigens nooit de stad bereikt maar sneuvelde door toedoen van Dingane. Maritz stierf door ziekte op zo'n honderd kilometer van Pietermaritzburg in Estcourt. Zes jaar later werd het dorp uitgeroepen tot militair garnizoen stad. Vandaag de dag zijn het vooral de statige Victoriaanse en Edwardiaanse huizen, de prachtige wandel paden en lanen en de Engelse koloniale invloed die de stad een bezoek meer dan waard maken. Ga kijken naar het prachtig opnieuw opgebouwde grootste rode steen gebouw van het Zuidelijk halfrond.

De stad ontstaan ten tijden van het Zulu imperium geniet ook nog altijd haar Zulu naam; Umgungunglovu, vrij vertaald " Plaats van de Olifant". Een ander beroemd incident uit de geschiedenis van Pietermaritzburg is dat hier in 1893 Mahatma Ghandi uit de trein werd gezet. Hij had welliswaar een 1e class ticket maar een blanke man weigerde de aanwezigheid van Ghandi in de wagon. Omdat hij hiertegen in opstand kwam werd hij van de trein gezet in Pietermaritzburg, vandaar dat u hier dan ook zijn bronzen beeld kunt zien in Churchstreet.

Als 'Stad van de Bloemen' gaat u hier natuurlijk de 46 hectare Botanische tuinen bezoeken die in 1872 gecreëerd werden. U vindt hier zeldzame en bedreigde inheemse planten maar ook tal van gras planten. Deze in alle seizoenen prachtige tuin is een waar paradijs voor meer dan 100 vogels en een thuis voor klein wild.

Aan het einde van een lange laan met platanen vindt u een klokkentoren. Er is een mysterieuze Muthi tuin, een oude vijgenboom en Fever bomen waarvan hun medicinale werking legendarisch is.

Kunst en Cultuur;

-Tatham Art Gallery, in het gebouw van het Oude Gerechtshof ooit gebouwd als een postkantoor en nu het grootste rode steen gebouw van het zuidelijk halfrond.
-KZN Spoorweg museum, waarvan het hoofdgebouw is bij Mason's Mill en alle excursies vertrekken vanuit het Pietermaritzburg museum dat nu een Nationaal monument is.
-Natal Museum, Het Museum is het grootste nationale museum in KwaZulu-Natal en is gewijd aan de collectie, behoud, studie en tentoonstelling van objecten van culturele en wetenschappelijke waarde. Geconcentreerd op de natuurlijke en menselijke wetenschappen.
- Msunduzi Museum,
ooit een oude meisjesschool waar u een oude ossewagen en een gemeubileerd huis uit vervlogen tijden te bewonderen valt.
-Macrorie Huis
, een huis verwijzend naar de periode dat William Macrorie, die de Bishop van Pietermartzburg diende, hier woonde. De Bisschops miniatuur kapel met altaar en ornamenten is één van de hoogtepunten.

In de stad kunt u een halve dag wandeltocht maken die u langs de meeste musea, oude gebouwen en galerieën brengt. Er zijn leuke antiek winkeltjes, markten en restaurants. Bezoek voor beelden, Afrikaanse kunst en tapijten de omgeving rond Churchstreet.

Dichtbij de stad vindt een aantal game parken en natuur reservaten.

Umgeni Valley Nature Reserve waar naast meer dan 200 soorten vogels ook giraffe wildebeest en kudu gezien worden.

Lionpark voor groter wild gaat u naar dit park op 10 km van de stad, waar u leeuwen, antilope, neushoorn en zebra kunt zien vanuit uw auto.

Tala Game Reserve een prachtig park wat zich perfect leent voor het fotograferen van wildlife en game!Albert Falls Nature Reserve een sereen park waar op de dam tal van wateractiviteiten gedaan kunnen worden en waar zebra, giraf en antilope het gebied delen met python en neushoorn

De avonden hoeven in het geheel niet saai te zijn en wie een gokje wil wagen gaat naar het Golden Horse Casino in het Pegasus Hotel.

Golfen kunt u op één van de oudste golfcourses de Maritzburg golfclub (1886) of bij de Victoria Country club wat gelegen is aan het Queen Elizabeth Nature Reserve.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.