Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Phalaborwa

Phalaborwa

Gelegen in het Noordoostelijke gedeelte van Zuid-Afrika in de provincie Limpopo vindt u Phalaborwa ook wel Ba-Palaborwa genoemd. Het maakt deel uit van het Mopane district en is een van de toegangswegen naar het wereld beroemde Kruger Park. Daarnaast is het ook de ideale plaats op doorreis naar de grensparken van Mozambique, welke op 2 uur rijden gelegen zijn.

Zo'n 2000 jaar geleden vond er een vulkanische uitbarsting plaats waardoor allerlei mineralen en metalen uit de aarde blootgelegd werden als; koper, goud, ijzer en zirkonium. Hierdoor zijn in dit gebied tal van kleiovens terug te vinden waar de gewonnen metalen omgesmolten werden. Tot vandaag de dag is het nog altijd een florerend mijnenstadje en de mijn is nu een unieke toeristische attractie geworden.

Phalaborwa de naam gegeven door de Sotho stam (die optrokken uit het zuiden) betekent: "Beter dan het Zuiden" en is een plaats met een heerlijk klimaat, waar het nooit echt koud wordt, waar de winters mild en de zomers warm zijn...

Phalaborwa is een plaats omgeven door game farms en lodges. Hier waar de rivieren de Ga-Selati en de Olifants rivier samen komen zijn game reserves en wildlife op nooit dan meer dan een half uur rijden gelegen. Het is een onbeschrijfelijke prachtige plek voor onvergetelijke herinneringen, kortom een ideale plaats om game reserves en het prachtige 'Lowveld' te gaan ontdekken.

Om wildlife te zien zijn er verschillende mogelijkheden. Ga er op uit bij zonsopgang of tegen zonsondergang. Boek een zeer populaire 'bushbraai' of ga op bootsafari op de Olifants rivier, waarbij u heerlijk rustig over het water glijdt en de dierenwereld aan u voorbij trekt.

Dag uitstapjes die u van hieruit kunt maken zijn naar de; Blyde River Canyon, de Rondavels, God's window en de Bourke Luck's potholes. Verschillende Tzaneen fruitfarms en de Hoedspruit game farms zijn een bezoek zeker waard.

Het Hans Merensky Golf Estate is gelegen aan de rand van het dorp en als golfliefhebber kunt u hier zeker niet om heen!

Game Reserves die u kunt bezoeken zijn het Balule Game Reserve, waar u de Big 5 kunt zien, het Hans Merensky game reserve, natuurlijk het Kruger National Park, Het Letaba game reserve gelegen in Greater Kruger park, waar de rivier tal van krokodillen en nijlpaarden huisvest en tal van anderen waarvan de meeste op slechts 1 uur rijden liggen.

Bezoek ook de Blyde-Olifants Conservancy, een privé initiatief van game farms in het lowveld tussen Hoedspruit en Phalaborwa.

Phalaborwa heeft een vliegveld vanwaar u vluchten, kunt maken in kleine vliegtuigjes/helikopter om deze prachtige wereld vanuit een ander perspectief te bekijken.

Er zijn 4x4 trails of mountainbike routes die u kunt volgen, ga hier abseilen en rotsklimmen, vissen of in een grote rubber band de rivier op.

Geïnteresseerden in kunst en nijverheid zullen niets te kort komen in Limpopo wat bekend staat om haar culturele rijkdom. En waar een bezoek aan een cultureel dorp niet mag ontbreken als u meer wilt weten over de leefwijze van de Limpopo mensen.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.