Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Paarl

Paarl

 

Op zo'n 40 minuten van Kaapstad vindt u aan de voet van de bergen en granieten parels; Paarl, een juweeltje van een dorpje . Paarl is het 3e oudste stadje in Zuid-Afrika. In de Drakenstein gevangenis net buiten Paarl heeft Nelson Mandela zijn laatste jaren gevangen gezeten en begon vanaf hier zijn Walk to Freedom!

Paarl is gelegen in de Kaapse wijnlanden en is de plek om de zwoele warme zomerdagen door te brengen met een mooi glas fris, fruitige gekoelde wijn. Of wat dacht u van de herfst en wintermaanden als de bladeren verkleuren, te genieten van een volle, ronde, wereld klasse, rode wijn.... Natuurlijk geproduceerd in de Vallei van Paarl. Eventueel met olijven uit diezelfde vallei.

Rijdend door de dorpstraat is een rit terug in de tijd. Links en rechts van u vindt u de prachtigste voorbeelden van Kaaps Hollandse, Victoriaanse, Edwardian en Art-Deco architecture. Vele zijn woonhuizen of kantoren maar tal van deze prachtige gebouwen zijn leuke winkeltjes of galerietjes ...

Met kinderen kunt u een bezoek brengen aan Drakenstein Leeuwenpark, de krokodillen farm, het slangenpark, het vogelpark met vele watervogels, kanaries en sunbirds. Of bezoek de glasblaas studio waar ook een leuke plek, met uitzicht is om te lunchen. Of iets buiten Paarl maar zeker de moeite waard Butterfly World een plaats waar u wandelt tussen honderden vlinders.

Het taalmonument is ook zeker de moeite van het bezoeken waard want naast de geschiedenis over het ontstaan van de diversen talen in Zuid-Afrika kunt u hier prachtige foto's maken.

De dag doorbrengen in Paarl is absoluut niet saai u kunt gaan paardrijden langs bergen of door wijngaarden, of ga ballonvaren in de vroege ochtend en zie Paarl ontwaken en wat te denken van hiking of mountainbiken op de vele paden die er liggen... Bijvoorbeeld in het Limietberg Nature Reserve.

Op de oevers van de Berg Rivier is een Arboretum waar u 4500 bomen vindt waarvan er 750 inheems en exotisch zijn. De eiken zijn indertijd gedoneerd door de Gouverneur van de Kaap de Goede Hoop; Simon van der Stel. Om even in het verleden te blijven...De rijke Flora en Fauna van Paarl en omgeving trok ook de aandacht van Charles Darwin, de vader van de evolutie leer, toen hij in 1836 Paarl bezocht.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.