Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Northern Tuli Game Reserve

   

Het Northern Tuli Game Reserve (afgekort Notugre), ligt in het zogenaamde Tuli Block in het zuid-oostelijke puntje van Botswana en is 78.000 hectare groot. Het reservaat grenst in het zuiden aan Zuid-Afrika en in het oosten aan Zimbabwe en is onderdeel van de Greater Mapungubwe Transfrontier Conservation Area. Een andere naam voor Northern Tuli Game Reserve is Mashatu Game Reserve of The Land of the Giants. Vanuit Zuid-Afrika is dit reservaat makkelijk bereikbaar.

Tuli kent een landschap wat u nergens anders in Botswana zult vinden en biedt daarnaast goede mogelijkheden om wild en vogels te spotten. U ziet een landschap bestaande uit basaltstenen, heuvels van zandsteen, een netwerk van (meestal droge) rivierbeddingen, groene bebossing op natte plaatsen, open graslanden, moerasachtige gebieden en enorme Baobab en Mashatu bomen. Tijdens een game-drive kunt u onder andere leeuwen, nijlpaarden, giraffes, hyena's, elanden, zebra's, impala's, wildebeesten, steenbokken, gemsbokken, bushbabies, luipaarden, cheetahs en niet te vergeten olifanten spotten. Voor vogelaars is het eveneens een geweldig gebied met meer dan 350 verschillende soorten waaronder de kori bustard, de zwaarste vliegende vogel van Afrika. Neushoorns en buffels komen niet in het reservaat voor.

Naast de weelde aan vogels, dieren en fascinerende landschappen vindt u ook nog plaatsen van historische waarde: rotstekeningen van de bosmannen die oorspronkelijk dit gebied bewoonden.

Vanaf Tuli Safari Lodge kunt u game-drives en bush walks maken met gidsen die een zeer goede kennis van het gebied hebben of een paardrijtocht maken. De lodge zelf is prachtig gelegen aan de Limopo rivier en is omgeven door mooie tuinen waar u eveneens dieren en vogels kunt spotten. Er zijn een aantal plekken waar u zich kunt verschuilen om dieren te spotten zonder de rust te verstoren. U kunt ook overnachten in deze zogenaamde 'hides' voor het echte avontuurlijke Afrika-gevoel. Voor wie dit een beetje teveel van het goede is, Tuli Safari Lodge heeft 8 suites, een zwembadje om af te koelen en uitkijkplaatsen voor het kijken naar wild en vogels. Kamperen kan bij Molema Bush Camp.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist.

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.