Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Mosi-oa-Tunya National Park

Het Mosi-oa-Tunya National Park behoort tot de UNESCO World Heritage sites en sluit de indrukwekkende Victoria Falls in. Angezien de Zambezi rivier de grens vormt tussen Zambia en Zimbabwe, hebben beide landen een nationaal park dat de watervallen insluit. Voor Zambia is dit het Mosi-oa-Tunya National Park dat 'The Smoke Which Thunders' betekent en verwijst naar de enorme hoeveelheid opstijgende mist veroorzaakt door de waterval in het natte seizoen en het bulderende geluid van het vallende water. In Zimbabwe wordt het park rond de watervallen Victoria Falls National Park genoemd.

Mosi-oa-Tunya N.P. beslaat een gebied van 66 km2 en is verdeeld in twee aparte parken elk met een eigen ingang: een safari-park en de Victoria Falls. Het wildlife-gedeelte van het park bestaat uit dichte bossen langs de Zambesi-rivier, bosveld en grasland. Tijdens een safari kunt u onder andere neushoorns, buffels, nijlpaarden, krokodillen, giraffes, impala's, elanden, zebra's, apen en zwijnen zien. Olifanten trekken in het droge seizoen wel door het gebied om de rivier over te steken. Ook een verscheidenheid aan vogels is hier te zien.

In dit wildlife gebied vindt u ook het 'Old Drift Cemetary' waar de eerste Europeanen die zich hier vestigden begraven zijn. Veel van hen stierven aan de destijds nog onbekende ziekte malaria. Deze ontdekkingsreizigers dachten dat de bomen met groen-gele bast die hier groeien de oorzaak van de ziekte waren en noemden de bomen daarom 'fever trees' ('koorts-bomen' aangezien de ziekte gepaard ging met hoge koorts). Later trokken ze iets verder naar waar nu het stadje Livingstone ligt en vestigden zich daar.

Het andere gedeelte van dit nationale park omvat de imponerende Victoria Falls en de kliffen tegenover de watervallen waar wandelpaden zijn voor bezoekers. Met name tijdens hoog water is er een grote hoeveelheid opkomende mist van de waterval wat een regencape een absolute aanrader maakt als ook schoenen met goede grip. U loopt hier deels door het regewoud waar bijzondere planten groeien zoals ebony, ivory palm, wild date palm en lianen. U kunt hier apen, zwijntjes, klipspringers, otters en een aantal prachtige valken en arenden zien terwijl u de route langs de watervallen aflegt. Het stukje rivier net voordat het water naar beneden stort wordt af en toe door olifanten gebruikt om de rivier over te steken.

In November 2005 werd een standbeeld van Livingstone onthuld alsook een plaquette op Livingstone Island, de plek waar hij de watervallen als eerste Europeaan voor de eerste keer zag. Het originele en meer bekende standbeeld van Livingstone staat aan de kant van Zimbabwe.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist.

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.