Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Montagu

Montagu


Montagu is een dorp met een ziel en de toegangspoort naar de Karoo. Het is gelegen in de West-Kaap aan het begin van de zeer bekende Route 62. Een dorp dat eens gekozen werd tot 'Dorp van het Jaar', door de prachtige ligging met spectaculair uitzicht, haar goed bewaarde architectuur en haar heerlijke warme thermale bronnen. Ontstaan in ± 1820 door de Trekboeren werd het vernoemd naar de secretaris van de Kaapse Kolonie; John Montagu.

Een dorp waar niet zo heel lang geleden nog de ossenwagens door Longstreet reden. En waar meer nationale monumenten in 1 straat te vinden zijn, dan waar dan ook in Zuid-Afrika. Fascinerende historische gebouwen en prachtige architectuur brengen u terug in de tijd dat Montagu zelfs haar eigen betaalmiddel had...

Meer weten over de geschiedenis van Montagu bezoek dan het musea in Longstreet, de Missie Kerk en het prachtig gerestaureerde Joubert House waar u ook een medicinale tuin vindt. En als u Montagu bezoekt in het weekend, breng dan wat tijd door op de zaterdag markt. In het centrum vindt u ook tal van restaurants waar u heerlijk kunt dineren en de avond op gepaste wijze kunt doorbrengen.

Route 62 heeft haar eigen wijnroute en nu al vindt u er meer dan 40 verschillende wijnkelders. Ga heerlijk proeven en besluit onderweg uw tocht meer 'schwung' te geven door een Rivier cruise te boeken of een tractortrip te gaan maken de bergen in. U kunt dan de Guano Cave bezoeken waar eeuwen oude Bushman rotstekeningen te vinden zijn. Prachtig uitzicht verzekert en wat een belevenis!

Naast relaxed en ontspannen uw tijd hier door brengen is het ook mogelijk om 4x4 trails te rijden of wandelingen en mountain-hikes te ondernemen. Of u gaat er per mountain bike op uit. Daarnaast is rots klimmen hier een populaire bezigheid.  En mocht u blaren opdoen, dan zijn er altijd nog de warme thermale baden van Montagu waar u heerlijk kunt ontspannen en helen!

Hoe relaxed het allemaal ook klinkt er worden hier ook zaken gedaan en 1 van 's wereld bekendste bedrijven uit Montagu is: Montagu gedroogd fruit en noten. In Zuid-Afrika zijn ze gemakkelijk te herkennen aan het oranje logo en als u het nog niet eerder geproefd hebt....dan heeft u nu de kans.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.