Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Moholoholo Prive Wildpark

 

In de de provincie Limpopo vindt u het Moholoholo Private Game Reserve dat met name bekend is vanwege het rehabilitatiecentrum wat u mogelijk al voorbij heeft zien komen op National Geographic. U vindt Moholoholo bij de 1944 meter hoge Mariepskop te midden van zowel laagveld bosveld als ook regenwoud.

In het rehabilitatiecentrum, dat onder leiding staat van Brian Jones, worden gewonde of vergiftigde dieren vanuit het hele land opgevangen om adequate behandeling te krijgen zodat ze weer gezond terug kunnen keren naar waar ze vandaan kwamen. Een verscheidenheid aan jonge dieren die door hun moeder verstoten zijn, vinden ook onderdak en verzorging in het centrum. Af en toe komt het voor dat de dieren niet terug geplaatst kunnen worden in het wild, zij worden dan bij Moholoholo ondergebracht en gebruikt voor educatieve doeleinden voor de bezoekers van het centrum.

Ook is er een succesvol fokprogramma voor de met uitsterven bedreigde Serval (een katachtige) en de Kroonarend. Indien mogelijk worden de dieren die terug geplaatst worden, uitgerust met een GPS-halsband om meer informatie over hun bewegingspatroon te verkrijgen.

Bij Moholoholo kunt u geregeld jonge welpen, neushoornkalfjes en andere hulpbehoevende kleintjes zien die door de verzorgers van het rehabilitatie centrum worden grootgebracht. Een aantal van de vaste bewoners zijn kroon- en vechtarenden, uilen, vultures, leeuwen, luipaarden, servals, schubdieren en duikers. Zij konden niet vrijgelaten worden in het wild, maar bieden nu voor bezoekers een unieke kans om deze bekende en zeldzame Afrikaanse dieren van dichtbij te bewonderen en aan te raken.

Rondleidingen worden van maandag t/m zaterdag gegeven om 09:30 en 15:00 uur. Een toer duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur.

De Moholoholo Forest Lodge is een uitstekende plek om te genieten van de Afrikaanse natuur zonder alle afleidingen van het dagelijks leven. Aangezien het concept van Moholoholo gebaseerd is op natuur en milieu, is er geen beschikking over televisie, radio, winkelfaciliteiten of zwembad. Wel worden er heerlijke country-stijl en traditionele maaltijden geserveerd en de chalets beschikken allen over een en-suite badkamer.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.