Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

KZN parks Mkhuze Game Reserve

Dit ca. 40.000 ha grote wildreservaat, voorheen Mkuzi geheten, ligt tussen de noordelijk gelegen Lebombo Mountains en het oostelijk gelegen Greater St. Lucia Wetland Park. Het bestaat al sinds 1912 en is daarmee een van de oudste parken. Mkhuze Game Reserve ligt niet direct aan een toeristische route waardoor het (nog) weinig bezoekers trekt. Vanwege het tropische èn subtropische klimaat komen er in het reservaat veel soorten fauna voor.

Vogelspotters en wildliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Mkhuze Game Reserve. Het reservaat is rijk aan 78 geregistreerde soorten wild en meer dan 400 geregistreerde soorten (tropische) vogels. Er komen zelfs een aantal zeldzame vogels voor waaronder de Neergaard's Sunbird (honingzuiger, bijna met uitsterven bedreigd!) en de African Broadbill (Kaapse Breedbek). Vogelspotten in Mkhuze kan het hele jaar door maar in de zomer is het echt geweldig als trekvogels zoals de Broad-billed Roller (Breedbek scharrelaar), Emerald Cuckoo (smaragd koekoek) en Woodland Kingfisher (bosveld visvanger) hier naartoe komen.

Wat het wild betreft vindt u hier de zwarte en witte neushoorn, eland, giraffe, buffel, nyala, blue wildebeest, warthog, impala, kudu en nog diverse, kleinere antilopen. Ook de olifant, luipaard, cheetah, suni en hyena verblijven hier maar zult u minder gauw zien. De Nhlonhlela en Nsumo pans zijn de verblijfplaatsen van de nijlpaarden, krokodillen, pelikanen en diverse eenden en ganzen, die in het voorjaar bij elkaar komen. Vanuit de koortsbomen ziet u visarenden speuren om vervolgens scherend over het water hun prooi te grijpen.

Over de N2 afslaan bij Mkuze. Na 18 km over een slechte gravelweg met veel gaten komt u bij de hoofdingang. Na 10 km komt u bij Mantuma Camp.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.