Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden McGregor

McGregor

McGregor gelegen in de Breede River Vallei in de West-Kaap is een plaats waar u even terugschakelt in een lagere versnelling. U kunt via een goed geasfalteerde weg of via de zandweg McGregor bereiken. En als u aan de dorpelingen vraagt wat is er zoal te doen in McGregor zal deze met brede lach antwoorden: "Well nothing, that's why we love it!" Maar dat is natuurlijk niet helemaal waar...

McGregor is een plaats voor rust en relaxen, voor goede wijn en lekker eten. Voor lange wandelingen en voor het samen zijn met vrienden. U heeft het gevoel hier geïsoleerd te zijn van de buitenwereld vooral door de 19e eeuwse uitstraling die het dorpje heeft. Met het klimaat van de Kleine Karoo, hete zomers en koele tot koude winters met sneeuw op de omringende bergen is dit land goed land om te boeren. Een lijst met de namen van de 19 boeren die hier in 1905 land kochten en verdeelde kunt u terug vinden in het McGregor museum.

Het is een plaats vol witte, met riet gedekte cottages en zandwegen die leiden naar altijd weer iets nieuws...een galerij, snuisterijen winkeltje, olijven of wijn boerderij, mooie tuintjes en naar nieuwe vrienden. De mensen zijn hier vriendelijk en gastvrij.

Bezoek de lokale pottenbakkerij of één van de koffiezaakjes. Op zaterdag gaat u natuurlijk naar de plaatselijke markt voor lekkere verse producten als; huisgemaakte jam, chutneys, nog warm gebakken broden en ovenverse muffins. Bent u hier niet op zaterdag, geen nood dan bezoekt u de Deli in de dorpsstraat!

In McGregor en het naast gelegen Robertson zijn regelmatig wijn festivals. Het wemelt hier dan van toeristen uit binnen en buitenland. Die naast heerlijke wijn en lekker eten ook van stevige wandelingen houden. De spectaculaire Boesmanskloof trail is meer voor de doorgewinterde hiker, deze gaat van McGregor naar Greyton.  Krans Nature Reserve is een prachtig wandel gebied, met een waanzinnig uitzicht over het dorp en ook De Kleinberg Trail mag niet ontbreken in uw wandelschema. Maar u kunt in dit prachtige natuur gebied natuurlijk ook gaan mountain biken of vogel-spotten in het Vrolijkheid Nature Reserve.

Er wonen tal van bekende en minder bekende schilders in McGregor en hun kunst verschilt van olieverf werken, tot pastel, acrylverf, potlood en krijt tekeningen.

Het dorp is ook bekend door de vele holistische therapeuten, zij zorgen voor het evenwicht tussen "mind, body en soul". Helemaal duidelijk waarom er hier zoveel therapeuten zijn neergestreken is het nog niet. Maar één van de verklaringen is, dat de geografische positie van McGregor op lijnen liggen die een hoge energie uitstralen. Iets wat bevestigd wordt door de bushman tekeningen die terug te vinden zijn in deze vallei. U kunt hier een meditatie centrum bezoeken of 1 van de vele individuele therapieën ondergaan.

McGregor gelegen in "the middle of nowhere" is een heerlijke plek om te verblijven en u ziet er is genoeg te beleven!

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.