Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Mbuluzi Game Reserve

   

Mbuluzi Game Reserve ligt in het noord-oosten van Swaziland op slechst 70 kilometer afstand van de kust van Mozambique wat zorgt voor een heerlijk warme dagtemperatuur en een verfrissende bries in de avond. Bezoekers kunnen zelf game-drives maken, wandelen en mountainbiken zonder begeleiding van een gids. Dieren die u overdag kunt tegenkomen zijn onder andere giraffes, kudu's, wildebeesten, waterbokken, zebra's, impala's, nyala's, uikers, jakhalsen, hyena's, krokodillen en nijlpaarden. Met name wanneer de zon begint te zakken, zijn er veel dieren te zien. 's Avonds kunt u nog een game-drive maken met een spotlight om de zeldzamere dieren te zien zoals luipaarden, civets, genets, ratels, servals, aardvarkens en schubdieren.

Het wildreservaat ligt langs de Mbuluzi rivier en de Lubombo bergen en kent verschillende landschappen en dus ook voor verschillende dier- en plantsoorten een geschikte leefomgeving. Landschappen variëren van acacia bosveld en open graslanden tot rotsachtig en bosrijk langs de rivieren. Meer dan 300 verschillende vogelsoorten komen voor in het reservaat inclusief een aantal zeldzame exemplaren. Langs het water is een goede plek voor het spotten van vogels, er is ook een dam met een uitkijkpost waar u gebruik van kunt maken.

Mbuluzi is onderdeel van de Lubombo Conservancy en de verschillende reservaten die hiertoe behoren hebben onderling afspraken gemaakt zodat bezoekers gemakkelijk van het ene naar het andere park kunnen gaan. Tot de Lubombo Conservancy behoren naast Mbuluzi Game Reserve onder andere nog Hlane Game Reserve, Shewula Nature Reserve en Mlawula Nature Reserve. Bij de nabijgelegen Sand River Dam worden cruises bij zonsondergang georganiseerd.

Bijzonder aan het reservaat is dat u zelf kunt wandelen/hiken en op zoek gaan naar het wild, u hoeft niet onder begeleiding van een gids te gaan. Ook mountainbiken is toegestaan wanneer u uw eigen mountainbike meeneemt. Wanneer u met de auto het wildreservaat wilt verkennen dan is een 4x4 aan te raden, het wegennetwerk bestaat voornamelijk uit gravelpaden. Er zijn plattegronden verkrijgbaar met de wegen Zowel de Mlawula als de Mbuluzi rivier die door het gebied stromen zijn geschikt voor het vangen van vis (wie wil vissen moet zelf voor de benodigdheden zorgen en het vrijlaten van de vissen wordt op prijs gesteld). Er zijn dus verschillende mogelijkheden om u bezig te houden in de prachtige natuur van het Mbuluzi Game Reserve.

De lodges en tented lodges in het Mbuluzi Game Reserve zijn luxe en kleinschalig voor een heerlijk Afrikaans bush-gevoel. Naast de verschillende lodges is er ook een camping.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist.

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.