Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Madikwe wildpark

Madikwe Game Reserve

 

Madikwe Game Reserve is een van de grootste wildparken in Zuid-Afrika en is malariavrij. Het 75.000 hectare tellende wildreservaat ligt tegen de grens met Botswana op zo'n 20 kilometer afstand van Gabarone en is 3,5 uur rijden vanaf Johannesburg en heeft een uitstekende wildstand.

Madikwe heeft zijn oorsprong in 1991 toen operatie 'Phoenix' van start ging. Meer dan 8000 dieren van 28 verschillende soorten, waaronder de olifant, neushoorn, giraf, buffel en gevlekte hyena, werden overgeplaatst naar het Madikwe Game Reserve. Operatie Phoenix heeft van Madikwe een belangrijk gebied voor eco-toerisme gemaakt. Het wildreservaat biedt zijn gasten gamedrives van zeer goede kwaliteit en zorgt daarnaast voor werkgelegenheid en mogelijkheden voor sociaal-economische ontwikkeling aan de lokale bevolking.

 

Bijzonder aan dit wildreservaat is zijn ligging in het overgangsgebied van bosveld naar de Kalahari wat betekent dat zandvlaktes worden afgewisseld met grasland met bomen en struiken. Door deze unieke ligging kunnen er dier- en plantsoorten uit beide ecosystemen gevonden worden in het park. In het Madikwe Game Reserve leven 66 verschillende zoogdieren en meer dan 300 verschillende vogelsoorten kunnen gespot worden. Naast de bekende Big Five komen in het reservaat giraffes, zebra's, cheetahs, hyena's, gnoe's, koedoe's en veel verschillende soorten antilopes voor. Maar ook leven er in het park boksoorten die goed kunnen overleven in de droge Kalahari-omstandigheden zoals de gemsbok.

In de zomermaanden (oktober tot april) kan het zeer warm worden in het park terwijl het in de wintermaanden overdag aangenaam kan zijn, maar 's avonds erg koud. De meeste regen valt van december t/m februari, vaak aan het einde van de dag in flinke buien.

 

U kunt het park enkel betreden wanneer u een reservering heeft bij één van de privé lodges in het park. Het is enkel toegestaan om met uw eigen auto naar de lodge te rijden, alle safari's worden met jeeps gedaan onder begeleiding van ervaren rangers. De safari's kunnen zowel overdag als ook in het donker gedaan worden. Ook is er de mogelijkheid om een wandelsafari (bush walk) te boeken, uiteraard onder begeleiding van ervaren rangers.

Alle accommodaties in het reservaat zijn van uitstekende kwaliteit  (4 en 5-sterren). U kunt overnachten in één van de prachtige lodges of kiezen voor een luxe tent.

 

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist.

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.