Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Lion Park Johannesburg

Let op: Dit park staat bekend om deel te nemen aan de zogenaamde canned hunting industrie. Het aaien van wilde dieren is niet natuurlijk en gaat vaak gepaard met (zeer) slechte behandeling van de dieren. Wij raden u daarom af dit park te bezoeken. Bij deze zogenaamde 'knuffelfarms' is het onduidelijk wat met de welpen gebeurd wanneer ze ouder zijn en dus niet meer geschikt voor de aangeboden activiteiten.. Voor meer informatie over dit onderwerp bezoek de website van Spots: knuffelfarms.Vraag ons naar 1  van de betere alternatieven. U kunt deze activiteit niet meer via ons boeken en de onderstaande tekst is ter informatie.

Tussen de twee grote steden Pretoria en Johannesburg vindt u het Lion Park waar u kennis kunt maken met leeuwen, cheetahs, wilde honden, hyena's, giraffes, zebra's en vele andere prachtige dieren. U kunt met eigen auto op safari gaan of met een ervaren gids wild gaan spotten.

Het Lion Park kent uitgestrekte graslanden en bosveld waar u onder andere giraffes, zebra's, wildebeesten, blesbokken en springbokken kunt zien. In afzonderlijke omheinde stukken land worden de carnivoren gehouden.

U kunt er voor kiezen om met uw eigen auto door het park te rijden of om met een gids mee te gaan in een safarivoertuig. De gidsen zijn allen goed opgeleid en kunnen u veel vertellen over de verschillende dieren die u tegen komt onderweg. Beide keren rijdt u eerst door de graslanden en bosveld op zoek naar de verschillende antilopes, giraffen, zebra's etc. Daarna komt u door de delen van het park waar de leeuwen, cheetahs en wilde honden zich bevinden. Een avond safari (dus na zonsondergang) is alleen toegestaan met een gids.

Het park heeft een eigen 'cub world' waar u de jonge dieren kunt zien. U mag de dieren aaien en met ze op de foto. 

Het park heeft een souvenirwinkel, kiosk, bar, restaurant (op zondag en feestdagen is er een braailunch) en er zijn picknickplaatsen.

Openingstijden:
Het park is dagelijks geopend van 8.30 uur tot 21.00 uur in de zomer (september t/m april) en in de wintermaanden (mei t/m augustus) van 8.30 uur tot 20.00 uur.

De game-drives met een ervaren gids vinden plaats op maandag t/m vrijdag om 9.30 uur, 11.30 uur en 14.30 uur. Op zaterdag, zondag en nationale feestdagen vertrekken de game-drives om 9.30 uur, 11.30 uur, 13.30 uur, 14.30 uur en 15.30 uur. De avond game-drive vertrekt om 18.30 uur. Een game-drive duurt ongeveer 45 minuten tot een uur.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.