Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Lamberts Bay

Lamberts Bay

 

Lambert's Bay is de 'place to be' aan de West-Coast. Gelegen op zo'n 2,5 uur rijden van Kaapstad vindt u deze Diamant aan de kust en het Mekka van de Kreeft in Zuid-Afrika.

Lambert's Bay met haar karakteristieke haventje, de lange witte stranden en het uitbundige zee leven wat zich in de koele wateren van de Atlantische oceaan afspeelt, zijn de publiekstrekkers van Lambert's Bay. Vooral als hier hele scholen snoek een paar maal per jaar voorbij zwemmen, is er veel drukte op het water. Boten en vogels deinen dan op de golven, terwijl er anders natuurlijk ook druk gesurft of gewoon heerlijk geluierd wordt in de zon. Wilt u gaan zeevissen of kreeftvissen (nov-april) haal dan wel even op het postkantoor een vergunning!

Dit diamantje aan de zee begon ooit als een klein vissersdorpje, maar is nu één van Zuid-Afrika's top attracties aan de Westkust. Dat is zeker ook te wijten aan het uitbundige vogelleven zoals de Jan van Gents en de Aalscholvers. Daarnaast is dit de plek voor walvissen, zeehonden en dolfijnen want zij worden hier met enige regelmaat gespot. Er zijn verschillende boottrips te doen en de ochtend boottrips geven vaak de meeste kans op het spotten van Heaviside's dolfijnen. Southern right whales en de Dusky dolfijn spot u hier in het seizoen tussen augustus en november.

Lambert's Bay is ook een heerlijke plek om te verblijven tijdens de Wild Flower route (aug-sept), want op steenworp afstand zijn tal van routes te rijden die u langs de prachtige wilde veldbloemen zal brengen. Bezoek dan ook plaatsen als Clanwilliam, Van Rhynsdorp en Namaqualand. Tijdens een warme zonnige dag is de omgeving een lust voor het oog en wat is dan heerlijker om aan het einde van de dag, de zon zien onder gaan in de zee, genietend van een vis of kreeft braai...

Lambert's Bay heeft het Sandveld Museum waar u meer te weten kunt komen over de berg- en luipaard schildpad, die hier ook een paradijsje op aarde hebben gevonden. En ook bij de dichtbij gelegen boerderij Wadrift zal uw honger naar geschiedenis gestild worden. Verder vindt u er winkeltjes, galerietjes, farmstalletjes en restaurantjes, want strandleven maakt hongerig. Het is de plaats om seafood te eten en al u hier bent zult u wel begrijpen waarom, verser kan echt niet! En wat te denken van de locaties.

Bij de Xamarin country club vindt u een 9-holes golfcourse voor de golfliefhebber die ook, of zeker in de vakantie een balletje wil slaan.

Pret met de hele familie heeft u zeker als u er met Quadbikes op uit gaat. En wat te denken van een 4x4 trip door de duinen, hier is wel wat chauffeurs talent voor nodig! Voor een trip door de duinen heeft u overigens wel een vergunning nodig. U kunt ook een micro light flight over het strand maken of gaan sandboarden in de woestijn achtige duinen.

De meest populaire dagtocht is waarschijnlijk die naar Bird Island, waar zich de grootste kolonie Cape Gannet birds bevindt, maar ook aalscholvers, meeuwen, pinguïns en zeerobben voelen zich thuis tussen de inmiddels meer dan 25.000 blauwogige Cape Gannets. Het is één van de 6 plaatsen ter wereld waar de vogels broedden en de enige die eenvoudig voor publiek bereikbaar is.

Na de winter regen komen niet alleen de wilde bloemen tapijten te voor schijn maar kunt u ook de Flamingo's zien aan de mond van de Jakkals River. Een echte vogelliefhebber bezoekt ook het Panorama park en de Verlorenvlei (±25 km) dichtbij Elands Bay.

Op Safari gaan in deze omgeving kan ook dan bezoekt u het Boschenbach Private Game Reserve. Een plaats omgeven door de Cederberg rotsen, waar sinds 1995 weer de dieren terug gebracht zijn die hier 100 jaar geleden leefden. Naast wildlife vind u er ook eeuwen oude rotstekeningen en het prachtige en unieke fynbos.

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.