Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Krugersdorp

Krugersdorp


Krugersdorp is gelegen in de provincie Gauteng op korte afstand van de hoofdstad Johannesburg. Krugersdorp wordt ook wel Mogale city genoemd, naar de Chief Mogale-Wa-Mogale die nu gezien wordt als één van de eerste vrijheidsstrijders van Zuid-Afrika. In 1887 werd hier goud gevonden en zijn stamleden waren de eerste mijnwerkers en handelaren in goud.

Naast goud werden er overigens nog veel meer grondstoffen bedelft, ook ijzer, asbest en kalkzandsteen en mangaan zagen hier het zonlicht.

Krugersdorp is gelegen in een gebied met veel geschiedenis en cultuur en ook prachtige natuur. Rivieren zoeken hier hun weg door de Magaliesbergen op zoek naar het rustige land boerenland, waar de zon bijna het hele jaar door schijnt en de vergezichten prachtig zijn!

Bezoek de gebieden Kromdraai, Maanhaarsrand en Hekpoort en leer Krugersdorp en haar omgeving kennen.

Het ontstaan van de mensheid is hier in de Kromdraai, waar ook de Sterkfontein grotten zijn en waar tal van fossielen maar ook de 2 miljoen jaar oude schedel van Mrs. Ples gevonden werd in 1947. Een plaats die u dus even bezocht moet hebben om te weten waar we vandaan komen.

Om daarna weer verder te gaan in het nu en een bezoek te brengen aan de Krugerdorp game reserves die hier om Mogale liggen. Een goed bewaard natuur geheim wat meer dan een bezoek waard is. Ga op zoek naar leeuwen, buffels, zebra's, nijlpaarden, giraffen en luipaarden en tal van andere zoogdieren die zich schuil houden in de 1400 hectare grote bushvelden. U kunt er zelf op uit over de verharde wegen of boek een safari met ranger en ga per 4x4 op zoek.

Meer weten over Afrikaanse culturen kunt u als u het Lesedi Cultureel dorp bezoekt. Geniet van een maaltijd begeleid door Afrikaanse muziek, luister naar de verhalen van de verschillende stammen en voel de 'African vibe' die nu ook op u overslaat. Mogelijk wilt u dan ook weten hoe er in het nu geleefd wordt en dan kunt u een bezoek brengen aan één van de Townships. Hier krijgt u het echte gevoel van leven in Mogale City!

Andere activiteiten die u hier kunt doen zijn; gaan hiken in de prachtige natuur, bezoek de oude Blaaubank goudmijn, ga er op uit met een oude ossenwagen of volg een 4x4 trail.

Meer avontuurlijk ingestelde bezoekers gaan een luchtballonvaart maken of boeken een 'micro-light' vlucht om Krugersdorp vanuit de lucht te bekijken.

En de golfliefhebber houd wat tijd vrij om heerlijk even te gaan golfen op de 18 holes course van Krugersdorp.

Er is een Roofvogels opvang centrum en u kunt gaan Bungee jumpen of een spannende tocht maken over een hangbrug en na deze spanning is het stoom afblazen in het Spoorweg en Stoomtreinmuseum, U ziet er is van alles te doen in Krugersdorp.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.