Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

KZN parks Kosi Bay Nature Reserve

Het Kosi Bay nature reserve is een prachtig, nog ongerept natuurgebied in het uiterste noorden van het Greater St. Lucia Wetland Park, tegen de grens met Mozambique. Beboste zandduinen scheiden het reservaat aan de oostkant van de Indische Oceaan. In het westen grenst Kosi Bay aan het Kosi Meer, dat uitmondt in de oceaan. In de riviermond bevindt zich een koraalrif dat tevens rijk is aan flora en tropische vissen die specifiek in dit gebied voorkomen.

In het gebied bestaan nog sociale en culturele waarden die belangrijk zijn voor de lokale bevolking. De zulu vissers maken al vele jaren gebruik van de natuurlijke bronnen in het gebied. Vele soorten vissen worden gevangen d.m.v. vallen en traditioneel speervissen. De bewoners verzamelen fruit dat inheems aan het gebied is en gebruiken palmbladeren voor het maken van vlotten en huizen. Het gebied, vooral het meer en de oceaan, wordt ook benut voor culturele en religieuze activiteiten.

In Kosi Bay zelf zijn weinig faciliteiten, afgezien van 2 safari lodges en een camping. De dichtstbijzijnde supermarkt en benzinestation zijn in Kwangwanase. Van hieruit loopt een ruwe zandweg naar het reservaat. Een 4-wheel drive is niet nodig, maar de weg is niet gemakkelijk. Wanneer u echter naar het strand bij Kosi Mouth wilt is een 4-wheel drive wel nodig. Vanaf november tot januari worden er (vanuit de meeste accommodaties) schildpaddenexpedities georganiseerd.

De gate naar het reservaat is geopend van 05.00-20.00 uur van oktober t/m maart en van 06.00-20.00 uur van april t/m september.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.