Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Kommetjie

Kommetjie

Kommetjie is gelegen aan de West-Coast van de Cape Peninsula. Van Kaapstad uit gaat u, via de prachtige Chapman's Peak en het plaatsje Noordhoek, zuidwaarts.

Gelegen in een rotsachtige inham begrijpt u waar haar naam vandaan komt. Er zijn wat bewijzen dat deze 'kom' ooit in de prehistorie gebruikt zou zijn als vissen val.

Kommetjie is nu vooral bekend om haar prachtige surfstranden en kreeft visserij. Liefhebbers van vuurtorens bezoeken hier "de Slangkop". Een vuurtoren uit 1919 die 33 meter hoog uittorend boven de rotsen en het donkere zeewater, wat wemeld van het gigantisch lange zeewier.

Het kleine rustige dorp is een ideale plek om bij te komen, heerlijk te relaxen aan de zee, waar krachtige golven u nooit zullen vervelen. Niet even snel erdoor rijden, maar gewoon een paar dagen hier heerlijk vertoeven is ons advies. Voor families met kleine kinderen heeft Kommetjie een veilig getijden bad in de oceaan.

De flora en fauna van Kommetjie is veelzijdig maar vooral de Milkwood trees heeft naast haar attractieve waarde ook een grote aantrekkingskracht op vogels, muizen en baboons. De beschermde boom, met eetbaar fruit en bloemen voor deze dieren, geeft ook een melkachtige latex die van onschatbare waarde is in de traditionele medicatie. Daarnaast valt  Kommetjie en omgeving ook in het unieke Fynbos gebied en het is hier waar u de meeste soorten Fynbos ziet groeien op een vierkante meter.

In Kommetjie gaat u naar het 8 km lange strand om te surfen, kite surfen, strandwandelen of paardrijden langs de branding. Na zo'n 3 km komt u langs het scheepswrak de SS Kakapa, wat hier in 1900 vastliep. Daarnaast is het een goede plek om te gaan vogelspotten, liefhebbers van vogels bezoeken ook het dichtbij gelegen Noordhoek Valley waar u 150 vogels kunt spotten en als u uw blik wilt verruimen beklimt u de vuurtoren voor een fenomenaal uitzicht!

U kunt bij Masiphumulele, een Xhosa sprekende bevolkingsgroep, een wandeling en Township tour gaan doen. Informatie die u hier krijgt zal veel duidelijk maken over de tijd van de Apartheid in Zuid-Afrika. En er zijn totaal andere wandelingen te boeken die u brengen naar de troepen met bavianen.

Met de kinderen bezoekt u de Imhoff Farm, waar naast het rijden op kamelen tal van andere dingen te doen zijn. Het is hier ook knuffelen geblazen met de boerderijdieren van Higgledy Pigglely Farm. Of maak hier even een stop voor heerlijke thee of koffie met een echte Afrikaanse versnapering. Lunch wordt bijzonder als u hier gaat proeven van de 'verser dan verse' handgemaakte kazen.

De Cape Point route heeft ook een grote aantrekkingskracht op fietsers en mountainbikers, deze kust route is avontuurlijk en heeft prachtige uitzichten. De imposante 9 kilometer lange Chapman's Peak met haar 114 bochten is één van s'werelds mooiste autoroutes. Het heeft adembenemende uitzichten en tal van picknick plaatsen waar u ongestoord van deze schoonheid kunt genieten.

In Kommetjie is alles wat u nodig heeft verkrijgbaar maar de Longbeach Mall is om de hoek als u de voorkeur geeft aan wat luxere aankopen.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.