Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Kleinmond

Kleinmond

Kleinmond is gelegen aan de prachtige kustweg van de Gardenroute tussen Gordon's Bay en Hermanus in de West-Kaap. Komend van Gordon's Bay eindigt hier zo'n beetje het  Kogelgebergte.

 Tussen de bergen en de oceaan ligt het Kogelberg Biosphere Reserve, een beschermd gebied waar ongeveer 1600 verschillende planten voorkomen maar ook nog wild als de luipaard, de klipspringer, de otter, dassies, bobbejanen, valken en verschillende soorten arenden. Verder zou u er een aantal zeldzame kikkers kunnen zien of horen...

Het gebied is met name populair door haar strand en duinen, het fantastische uitzicht, de bergen en wandelpaden en is daarnaast is het een geweldige plek om tussen mei en december de walvissen te spotten.

Zoals in alle kustplaatsen aan de Zuid-Afrikaanse kust mag en kun je hier alleen vissen met een vergunning en zeilen is mogelijk in de moeras lagune waar je ook heel veel verschillende vogels tegenkomt.

Rond 1860 begonnen de boeren vanuit het achterland Kleinmond te zien als een favoriete vakantie plek en zo groeide het uit tot een plaats met tal van vakantiehuizen aan de Sandown Bay en een straat met gezellige winkeltjes en restaurantjes. Van keramiek tot antiek maar ook prachtige kunst en nijverheid is hier te koop.

In 1902 is in aan Palmiet strand het Noorse schip de Gustav Adolf  vergaan en een gedeelte van het hout is gebruikt voor het 2e en 3e vakantiehuis in Kleinmond andere stukken hout vindt u terug in de kruizen die geplaatst zijn bij de gedenksteen beneden aan het palmiet pad dat leidt naar de parkeerplaats en camping van Kleinmond.

In deze omgeving is in 1928 het boek van de bekende Afrikaanse schrijver D.F. Malherbe; Hans-die-Skipper ontstaan en u kunt een bezoekje brengen aan het huis.

In de nabije omgeving vindt u de bijzonder mooie en leerzame Botanische tuinen van Harold Porter en het broedgebied van de de Jackass Pinguin kolonie bij Stoney Point.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.