Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Kleinbaai

   

Kleinbaai ligt aan de zogenaamde Danger Point Peninsula aan de Atlantische Oceaan op 3 kilometer afstand van Gansbaai. Beide plaatsen staan bekend vanwege het duiken naar haaien aangezien de grote witte haaien hier in grote aantal voorkomen. Vanuit de natuurlijke haven van Kleinbaai worden de boten te water gelaten om waaghalsen daarna in een kooi in de oceaan te laten zakken om zo de haaien van angstaanjagend dichtbij te kunnen bekijken. De voornaamste reden voor de aanwezigheid van de vele haaien hier is de grote hoeveelheid zeerobben bij Dyer Island (zo'n 50.000).

Kleinbaai wordt wel gezien als het 'kleine zusje' van Gansbaai en is mooi gelegen tussen de Milkwood-bomen. Gezinnen verkiezen vaak het rustigere Kleinbaai aangezien er 'rock pools' zijn waar het veiliger is voor kleine kinderen om in het water te spelen.

Vanaf Kleinbaai loopt er een pad naar Danger Point waar de vuurtoren gesitueerd is. U zult zien dat dit deel van het vaste land uitsteekt ten opzichte van de rest van de kustlijn, dit kan nogal verradelijk kan zijn voor schepen in het donker of bij slecht weer. Het gravel-pad is zelfs voor 4x4 voertuigen moeilijk begaanbaar, maar is uitermate geschikt voor een mooie hike/wandeling.

Vanuit Kleinbaai worden tevens boottochten aangeboden om walvissen te spotten. Tussen juni en december zijn deze indrukwekkend grote dieren in de wateren van Kleinbaai en omgeving te vinden.

Kleinbaai heeft een 9-hole golfbaan met een prachtig uitzicht op de oceaan. In het plaatsje zelf zijn voldoende eetgelegenheden en accommodaties.

Kijk hier voor meer informatie over excursies in kleinbaai: boottocht walvissen kijken en shark cage diving.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist.

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.