Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Kirstenbosch Botanische tuin

Kirstenbosch Botanische tuinen

Kirstenbosch is Zuid-Afrika's meest beroemde botanische tuin. En prachtige tuin met als achtergrond de Tafelberg en Devil's Peak is het een plaats waar u meer dan 22 000 inheemse planten kunt vinden.

Kirstenbosch is onderdeel van de Cape Floral Kingdom, welk in 2004 uitgeroepen is tot een UNESCO World Heritage Site. In de wereld zijn er slechts 6 Floral Kingdoms waarvan de Cape Floral het kleinste maar misschien wel meest bijzondere is omdat het volledig gelegen is in één land.

Kistenbosch is ontstaan in 1913 om de weelderige bloemen wereld van de Kaap te beschermen. Dit 528 ha grote wonderland is magnifiek in elk seizoen. Bestrate paden zorgen voor plezierige wandelingen en informatie bordjes zorgen voor informatie over de bomen en planten die u er tegenkomt. Er is een gratis wandeltocht om 10:00 uur en bezoekers kunnen ook voor ± R50 elk uur een tour maken met een golfkarretje (dit komt boven op de entree).

De glazen serre is een thuis voor planten uit verschillende streken van Zuid-Afrika met inbegrip van een enorme baobab boom. Als u terug in de tijd wilt gaan, en dan praten we over zo'n 3.2 biljoen jaar, dan is een bezoek aan de Gondwana Tuin een goed voorbeeld. Hier worden planten gepresenteerd die aanwezig waren toen er maar één continent op de planeet Aarde was.

De palmvarens tuin laat u planten van verschillende familie's zien waarvan sommige hun oorsprong hebben zo'n 200-miljoen jaar geleden. De Fynbos wandeling neemt u mee door de bijzondere begroeiing van vegetatie die uniek is voor het Cape Floral Kingdom en zo bepalend voor de West Kaap.
In de gebruikstuin vindt u planten met medicinale werking die te gebruiken zijn voor verschillende aandoeningen.

Als u een hiker bent en van een stevige, sportieve wandeling houdt zijn er twee paden die uitermate geschikt zijn voor u. The Skeleton Gorge en de Nursery Ravine zijn wandelpaden die zich omhoog slingeren tegen de Tafelberg. U moet hier dus behoorlijk fit voor zijn en vroeg aan deze wandeling beginnen.

In een prachtige tuin als deze waar bomen struiken en bloemen weelderig bloeien en groeien daar treft u natuurlijk ook prachtige vogels (geteld zijn 125 soorten), libellen en vlinders. De kleine zoogdieren zullen minder snel te zien zijn, deze komen vaak rond zonsondergang en zonsopgang een kijkje nemen, de tijden dat het rustig is en zeker niet te warm. Ook de kikkers en slangen die van hun rust houden zijn moeilijker te vinden maar verblijven zeker in deze tuin van Eden.

Na een dag heerlijk vertoeven in Kaapstad meest bijzondere en prachtige tuin kunt u heerlijk relaxen met in Kirstenbosch Tea Room bij ingang twee (geopend van 8.00 uur - 17.00 uur) of ga voor ontbijt, lunch of diner naar het Moyo Restaurant (geopend van 9.00 uur - 21.00 uur). Voor heerlijke koffie met een snack kunt u ook terecht bij vida e caffè deze ligt voor ingang één.

Tussen december en maart zijn er op zondagen openlucht concerten van 17.30 - 19.00 uur. Breng een picknick mand met lekkernijen en geniete van de Kaapse wijnen onder het genot van heerlijke muziek.

Vanaf eind februari 2014 is er een nieuwe attractie in de botanische tuin geopend: een wandelpad tussen de boomtoppen. Dit wandelpad dat een maximale hoogte van 11.5 meter heeft, geeft u een andere kijk op de bomen en planten en u heeft vanaf hier een mooi uitzicht op o.a. de oost-zijde van de Tafelberg en de zuidelijke voorsteden van Kaapstad. Deze Boomslang aerial walkway is 128 meter lang.

Openingstijden voor de Kirstenbosch tuinen
April - augustus: 8.00 uur - 18.00 uur
September - maart: 8.00 uur - 19.00 uur

Gratis wandeltocht met gids ma - za 10.00 uur

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.