Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Kalkbaai

Kalkbaai

Kalk Bay of Kalkbaai is een vissersdorpje aan de kust van de False Bay in de West-Kaap provincie. Prachtig gelegen tussen de oceaan en de bergen van kalksteen waarvan de naam voor het dorp is afgeleid. Met op de achtergrond de immense stad Kaapstad.

Kalk Bay is gemakkelijk bereikbaar per spoor, het is een leuke onderneming met prachtig uitzicht en op sommige plekken ligt de spoorbaan echt maar meters van de Atlantische oceaan verwijdert. De "Kalk Bay Reef" is een belangrijke sport en ontmoetingsplek voor surfers. Zware golfslag en ondiep water vind u hier op dagen dat de South-Easter waait en dat is nogal eens. Die dagen dat de zee te ruw is zal ze niet varen; de Water taxi, maar anders is het een prachtige tocht van Kalk Bay naar de waterfront van Simons Town. (vertrek punt is Kalky's Fish and Chips shop)

In de bergen vindt u grotten beroemd geworden door de boeken van Sir Walter Scott. De "Ronan's well" is niet alleen vermeld in één van zijn boeken maar draagt zelfs de titel van een boek. U kunt natuurlijk een bezoek brengen aan de grotten, maar dan gaat daar wel een hiking tocht aan vooraf!

Gezellige vreemde winkeltjes, surfers, vissers die er bij tij en ontij op uit gaan en in het juiste seizoen de walvissen die hier langs de kustlijn zwemmen, zijn de grootste attracties van het vissersdorp. Struin langs antiek en hippie winkeltjes, zoek naar bijzondere handgemaakte souvenirs  en strijk neer in één van de goede restaurantjes. Als we u een tip mogen geven; bezoek diegene waar geadverteerd wordt met :"the Catch of the Day"! En vraag de lokale bevolking voor een goede tip...

Kalk Bay is ondertussen uitgegroeid tot 1 van de trendy-ste plekken van Kaapstad, waar gezelligheid en nachtleven, kunst, theater en architecture hand in hand gaan.

In Kalk Bay kunt u wandelingen maken naar de grotten, gaan zeevissen, natuurlijk surfen en heerlijk vanaf terrasjes mensen kijken of gaan winkelen in de meest bijzondere winkeltjes van de West-Kaap.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.