Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Jeffrey's Bay

Jeffrey's Bay

  

Jeffrey's Bay is gelegen aan de Garden Route in de Eastern Cape  zo'n 70 kilometer ten westen van Port Elizabeth. Het heeft uitzicht op de St. Francis Bay met het warme water van de Indische Oceaan, wat maakt dat Jeffrey's Bay een geweldige vakantie plaats is.

Ooit behoorde dit gebied toe aan de San, later de Khoi-San mensen en omdat ze veel over het strand zwierven werden ze bekend onder de naam "Strandlopers". In het gebied kunt u nog wat San rotstekeningen terug vinden. De inheemse bevolking is er al lang niet meer die zijn door de Hollandse ontdekkers het land in gedreven, verder en verder....

De ontdekkers hebben plaatsgemaakt voor de surfers die vanuit de hele wereld hier samen komen om te genieten van zon, zee en gouden stranden en de legendarische golven. Het is één van de beste surflocatie' s ter wereld en jaarlijks vindt hier de Internationale Billabong surf competitie plaats.

Voor beginnende kite surfers is dit ook een goede plaats, naast golven en wind zijn er ook tal van instructeurs die u de fijne kneepjes zullen bijbrengen. En daar waar prachtige golven zijn, helder water en een heerlijke temperatuur dat is de plek waar niet alleen de surfer maar ook dolfijnen zich ook heel goed thuis voelen...

De duinen zijn uitermate geschikt voor sandboarden en ook hiervoor zijn instructeurs die u het graag leren. Iets wat geweldig leuk is voor jong en oud! De kinderen zullen het ook heerlijk vinden om een paar uur door te brengen in de Super Tubes en de minigolfbaan.

Maar naast al het surfgebeuren zijn er natuurlijk ook andere water activiteiten, en wandelen langs Dolphin Beach op zoek naar prachtige schelpen is iets waar zeker de hele familie van geniet. Dit strand heeft een blauwe vlag status en dat betekend dat het schoon en veilig is en aangeraden wordt voor families. Zwemmen en zonnebaden onder de Zuid-Afrikaanse zon, wat is er heerlijker!

Tussen juni en december is het de plaats om de Southern Right Whale en de Humpback walvissen voorbij te zien zwemmen, op weg naar warmere wateren. Een enkele keer worden Orca's en Bryde's Whales gezien maar dat is dan ook erg bijzonder. De Bottle nose en Humpback dolfijnen zijn hier een vaak geziene gasten dan ook het hele jaar door te zien, spelend op de golven.

Het heerlijke klimaat, de zee, duinen, bushveld en bossen zorgen voor een vogelrijk leven in en om Jeffrey's Bay en tot zover zijn er 450 verschillende soorten gevederde vrienden aangetroffen. Een echte vogel liefhebber neemt zijn verrekijker en hoed mee en gaat enorm genieten.

In en om St. Jeffreys aan beide zijden van de rivier zijn een aantal beschermde natuur gebieden gelegen. Het Kabeljous en Seekoei Estuaria en het Noorsekloof natuur reservaat, dus ook als u niet van surfen houdt... geniet u hier van spetterende natuur.

Het dorp biedt tal van restaurantjes van 'take-away' tot chique, er zijn koffie zaakjes en winkeltjes en schooltjes waar u instructeurs kunt vinden voor duiken, surfen en sandboarden en natuurlijk vindt u er surf-shops!

Jaarlijks is er een Schelpen festival maar mocht u niet in die periode hier zijn dan kunt u een bezoek brengen aan het Schelpen museum. Er is ook een surf museum, want daar waar het een waar surfers paradijs is, mag zoiets niet ontbreken. Hier vindt u geschiedenis over deze immens populaire sport.

Een andere populaire sport is golf en ook de liefhebber van deze sport komt hier aan zijn trekken. In Jeffrey's Bay zelf vindt u de 9 holes Jeffrey's Bay Golf Club, maar wilt u meer spelen op verschillende banen dan kunt u uitwijken naar 2 golfcourses in St Francis Bay en 5 golfcourses in Port Elizabeth.

Jeffrey's Bay is ook de doorgangs weg naar het Tsitsikamma park en de prachtige Garden Route, het ligt dichtbij Port Elizabeth -als u even de stad in wil- en mocht u graag de Big Five of beter nog de Big 7 zien dan zit u op steenworp afstand van Addo Elephant National Park

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.