Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Hlane Royal National Park

    

Hlane Royal National Park ligt in het Koninkrijk Swaziland, een onafhankelijk landje in het noord-oosten van Zuid-Afrika. Het Hlane Royal National Park heeft een oppervlakte van 22.000 hectare en bestaat voornamelijk uit bosveld met een aantal hele oude bomen. In het park leven onder andere leeuwen, olifanten, witte neushoorns, giraffes, jakhalsen, cheetahs, nijlpaarden, krokodillen, zebra's, apen en verschillende soorten antilopes, eveneens kent het een diversiteit aan vogelsoorten. 

In het park vindt u twee kampen: Ndlovu en Bhubesi. Ndlovu ligt bij de ingang van het park en bestaat uit verschillende accomodaties zoals een camping, rondavels en self-catering huisjes. Ook is er een open-lucht restaurant waar u een hapje kunt eten terwijl u uitkijk over een waterpoel waar regelmatig olifanten en neushoorns komen drinken. In de avond wordt het kamp verlicht met lantaarns en kaarsen aangezien er geen elektriciteit is. Een authentiek verblijf in de bush dus. Bhubesi ligt 14 kilometer verderop en heeft 6 self-catering stenen huisjes die volledig ingericht zijn en voorzien zijn van elektriciteit.

Of u nu in het park overnacht of als dagbezoeker naar het park gaat, vanaf Ndlovu worden verschillende activiteiten aangeboden. U kunt met eigen vervoer het park gaan verkennen over de bestaande paden of u kunt een game-drive met een open Land Rover met een deskundige gids maken. Ook kunt u samen met een Swasi-gids een mountainbike tocht maken op zoek naar de dieren in het park (2,5 uur) of onder begeleiding een wandeling maken om met name vogels te spotten (1,5 uur). Een game-drive kunt u maken bij zonsopkomct, zonsondergang of in de middag, de game-drives duren 2,5 uur en zijn toegankelijk voor kinderen vanaf 6 jaar.

Voor wie in een goede conditie is en een avontuur in de bush wel ziet zitten is er de Ehlatsini Bush Trail van 1 of 2 nachten. U loopt met een ervaren Swasi-gids door het Greater Hlane Park waar onder andere zebra's, kudu's, giraffes, nyala's, wildebeesten en een verscheidenheid aan vogels te vinden is in de mooie Afrikaanse savanne. Voor ontbijt, lunch en diner wordt gezorgd maar tussendoortjes en water zult u zelf mee moeten nemen. Eveneens moet u zelf een slaapzak en kussen meenemen, houdt er rekening mee dat er geen toiletgebouwen zijn, echt kamperen dus.

Een activiteit van heel andere orde is een bezoek aan een nabijgelegen authentiek Swazi-dorpje om meer te weten te komen over hun leefwijze en gebruiken. In de Hlane Umphakatsi (Chief-Village) kunt u bijvoorbeeld zien hoe de vrouwen meel malen en vlechten met grassen, maak ook kennis met de muziek en dans van de Swasi. Een excursie duurt 2,5 uur en is voor alle leeftijden, u kunt boeken via Ndlovu Camp.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist.

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.