Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Harold Porter Botanische tuinen

Harold Porter Botanische tuinen

Gelegen op ongeveer 100 km van Kaapstad aan de prachtige kustweg de R44, tussen Gordon's Bay en Betty's Bay, daar waar bergen en zee elkaar ontmoeten en waar het Fynbos weelderig groeit, vindt u de Harold Porter Botanische tuin. Een tuin tegen de berghellingen met diepe kloven, beekjes en meertjes voeden hier de Protea's, het Kaapse riet en de Erica's en ook uw ziel.
Deze rustige tuin bevat de 4 belangrijkste vegetatie types van de Overberg en informatieborden vertellen de verhalen van het planten en dierenleven. De bossen, het moerasland, de kustduinen en de Fynbos planten worden hier prachtig gepresenteerd en zijn ook voor toegankelijk voor rolstoel gebruikers. U kunt op eigen gelegenheid de tuin ontdekken of gebruik maken van een gids die u gaandeweg op de vele planten en dieren zal wijzen. Hier leven 60 soorten vogels waaronder de Cape Sugarbird en de Orange Breasted Sunbird. Luipaarden woorden zelden gespot maar mongoose, otters en dassies net als de bavianen zijn frequent geziene gasten.
Als u de natuurpaden volgt komt u bij de populaire Disa Kloof welke vernoemd is naar een unieke Kaapse orchidee. Of u neemt het pad naar de Leopard's Kloof beide paden  leiden naar spectaculaire watervallen en betoverende bossen.

De Khoi-San inheemse tuin beschikt over een selectie van lokaal bekende medicinale planten. Een tuin die benadrukt dat planten een belangrijke rol spelen in de cultuur en traditie van de Zuid-Afrikaanse bevolking. Deze tuin heeft ook een educatieve functie voor scholen uit de nabije omgeving.

Vanaf november 2013 zal het Leopard's Kloof restaurant weer open zijn

Openingstijden maandag-vrijdag van 8.00 uur - 16.30 uur
Weekend en nationale feestdagen van 8.00 uur - 17.00 uur

Harold Porter National Botanical Gardens

Clarence Drive,
Betty's Bay, Western Cape,
South Africa

Telefoon: +27 (0)28-272 9311

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.