Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Groblersdal

 

Groblersdal is een boerendorp in Limpopo net over de grens met de provincie Mpumalanga op 60 kilometer vanaf de enorme Loskop Dam. Deze dam is met een lengte van 27 kilometer de langste dam op het zuidelijke halfrond, de oppervlakte is 2350 hectare en de dam zorgt voor de irrigatie van landbouw in de omgeving. Er worden gewassen geteeld als citrusvruchten, katoen, druiven, tabak, graan en groentes. Vanaf Pretoria is het zo'n 170 kilometer naar Groblersdal, een kleine 2 uur rijden.

Groblersdal is onderdeel van het zogenaamde 'Cultural Heartland', er zijn verschillende Ndebele dorpjes in de omgeving die worden gekenmerkt door de schilderingen op de huizen, sieraden van kralen en andere kunstvormen. U kunt ook een bezoek brengen aan het Botshabelo Mission Station met haar Ndebele museum nabij Middelburg (88km). Tevens is dit gebied interessant vanwege de historie, de Boerenoorlog speelde zich deels hier af en de Boer War-route loopt door het gebied. Er zijn meerdere zogenaamde game-farms rond Groblersdal maar de bekendste plek om wild te zien is het Loskop Dam Nature Reserve.

Het Loskop Dam Nature Reserve ligt rond de dam en is het leefgebied van meer dan 70 verschillende diersoorten waaronder drie van de Big Five: neushoorn, luipaard en buffel Andere dieren in het reservaat zijn: giraffe, kudu, nijlpaard, eland en veel verschillende soorten bokken. Vogelaars kunnen hun ogen open houden voor onder andere de visarend, kingfisher, hout hoopoe en bee-eater. De dam is niet alleen populair bij vogelliefhebbers maar ook bij vissers. U kunt met een gids een boottocht maken om wild te spotten of kies voor een 'boose-cruise' bij zonsondergang.

Iedereen die geïnteresseerd is in wilde dieren zal genieten van een bezoek aan Jugomaro Predator Park waar u onder andere kunt kennis maken met leeuwen, tijgers, caracals en wolven. U vindt dit park op 20 km ten noorden-westen van Groblersdal en het is gevestigd op een 453 hectare groot wildreservaat. In het reservaat leven impala's, kudu's, elanden, jakhalsen, luipaarden, giraffes, blesbokken, zebra's, struisvogels, wildebeesten, steenbokken etc.

  

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist.

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.