Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Greyton

Greyton

Greyton gelegen in de slaperige omgeving van de Overberg,   tussen Kaapstad en Caledon, is een pittoresk dorpje.  Aan de voet van de majeusteuze Sonderend bergen, omringd door machtige oude eiken licht een dorpje wat zo uit het liedje van Wim Zonneveld zou kunnen zijn. Riet gekapte huisjes, winkeltjes, tal van gallerieen kortom een heerlijke plek ver weg van de drukte van de stad om eens heerlijk bij te komen.

Hier stapt u zo in een tuin magazine, in de verloren gewaande charme van Country life. Met prachtig overgroeide tuinen, tal van rozen en fruitbomen die prachtige plaatjes vormen met de cottages van het dorp. Waar de sloten bevolkt worden door eenden en waar zo nu en dan een passerende ezelkar  het sfeer plaatje compleet maakt.

Een auto heeft u, wanneer u hier eenmaal bent, niet meer nodig want Greyton is een dorp om te voet of per fiets te verkennen. De omgeving is fabuleus en wat is er mooier dan te zitten op het terras, met een heerlijke kop koffie begeleid door een plaatselijke handgemaakte chocolaatje, en te genieten van het uitzicht en de bijzonder vriendelijke mensen die hier wonen. Op zaterdag ochtend is het een gezellig samenkomen als er tussen 9.00 en 12.00 markt is, waar "lokaal is lekker" gepromoot wordt. Greyton is een populaire plek voor degenen die van antiek en kunst houden en ook de historische gebouwen als de kerk en het oude posthuis trekken tal van dagjes-mensen.

En wanneer u lekker mijmerd, bedenkt u wellicht dat u morgen er actief op uit wilt. Ook dat kan! Greyton is een outdoor paradijs voor de mountain-biker en de hiker, er zijn vanuit hier tal van routes voor elke sporter met of zonder ervaring. Zo is er de 1 of 2 daagse Boesmanskloof trail ook wel de Greyton-Mc Gregor trail genoemd en de Noupoort Hike. U volgt riviertjes en komt langs watervallen en rotsmeertjes een prachtige omgeving voor de liefhebber van stilte en natuur! Huur hier een mountain bike en ga naar het naastgelegen dorp Genadendal, een oud missionaris dorp met Hollands verleden

U kunt gaan tennissen, paardrijden, yoga klassen volgen en gaan bowlen. Maar ook vogels gaan kijken, vissen, kanoen en 4x4 trails rijden.

Greyton- zo klein als het is- heeft verschillende restaurantjes en eetgelegenheden van gezond tot Haute Cuisine, dus u vindt hier altijd iets van uw gading.

In oktober is er de Rozen-fair, in juni kunt u hier naar het klassiek Winter muziek festival en regelmatig vinden er mountainbike en loop wedstrijden plaats.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.