Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Graaff Reinet

Graaff-ReinetGraaff- Reinet het op 4 na oudste dorp in Zuid-Afrika is gelegen in het hart van de Karoo. Het is hier waar de uitgestrektheid en stilte een mysterieuze uitstraling krijgt. Waar de nachtelijke heldere hemel haar sterren bloot geeft en de donkere aarde jaren haar fossielen verborgen hield. Het is het land van Karoo Bossies, struisvogel-en schapen boerderijen waar de Hollandse voortrekkers uit de Kaapse Kolonie zich vestigden. En waar de Sundays River van de Sneeberg mountain naar beneden stroomt en een eind maakte aan hun zoektocht naar land.

De tijd in Graaf-Reinet lijkt wel stil te hebben gestaan. U zult er vele voorbeelden vinden van de Kaaps-Hollandse architectuur en  meer erfgoed dan waar ook in Zuid-Afrika. Alles zeer goed bewaard gebleven of zorgvuldig gerestaureerd. Ook kunt u veel terug vinden in de  musea. Het Reinet House, Urquhart House, de Oude Drosdy en de oude Residency kunt u bezoeken net als de Nederlands Gereformeerde Groot Kerk. En zo vertellen mensen, gebouwen en verzamelcollecties u de geschiedenis van de Karoo en Graaff- Reinet.

Ook politiek gezien heeft Graaff-Reinet een geschiedenis en speelden de inwoners een belangrijke rol in de Boerenoorlog.

Helemaal in de ban geraakt van het verleden dan gaat u vast ook even naar het naast gelegen Nieu Bethesda,  waar u het Kitching Fossil Exploration Centre kunt bezoeken. Een reis terug in de tijd naar planten-  en dierenleven waar u geen weet van had! Er was eens zo'n 253 miljoen jaar geleden .. En na zo'n blik terug in de tijd is het misschien niet zo vreemd om Tequila van de agave plant te drink:  op naar de Agave Distilleerderij om daar  een "vreemd maar erg lekker" drankje te nuttigen.

Omgeven door bergen aan drie zijden van de stad geeft Graaf-Reinet ook goede mogelijkheden om dit uitgestrekte natuurgebied te gaan ontdekken.  Bezoek het Camdeboo National Park van bijna 20.000 hectare groot met de Valley of Desolation, waar kliffen en rotsformaties van 120 meter hoog prachtige plaatjes opleveren. Ga naar de Nqweba dam,  waar u kunt vissen en watersport kunt beoefenen. In het Camdeboo NP kunt u wilde dieren  spotten en tal van vogels. Het is ook de plaats voor wandeltochten als de Eerstefontein dag trail & Driekoppe (overnachting) hike en twee wandelingen van 1 tot 1.5 uur de Gideon Scheepers & Crag Lizard tocht. Of bezoek de plek met een goed gevulde picknickmand en gebruik de lunch op 1 van de 6 picknick plekken.

Verder zijn er tal van privé game parken in de omgeving van Graaff-Reinet en kunt u - vermits u in het bezit bent van een vergunning -  hier gaan jagen bij 1 van de vele Hunting farms. Veel rustiger is het natuurlijk om een bezoek te brengen aan een schapen farm. Het Karoo schaap is wereldwijd bekend om de prachtige wol en om het heerlijke vlees.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.