Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Golfbaan Kaapstad Clovelly Country Club

Clovelly Country Club is gelegen in de rustige en ongerepte Silvermine Valley dichtbij Fish Hoek. Clovelly is een van de mooiste golfbanen in Zuid-Afrika en biedt leden en bezoekers een onvergetelijke ervaring. Deze club geeft u een familie gevoel en kent uitstekende faciliteiten. Het motto is: "Fraternitas Ludorum" en de club is geopend voor iedereen, ongeacht ras, geloof of geslacht. Clovelly is nog altijd een van de meest populaire golfclubs in de Westkaap.

De leden en gewaardeerde bezoekers spelen zo'n 60.000 rondes per jaar op de baan. Daarom is het belangrijk van te voren te boeken. Ondanks dit hoge aantal is de baan constant in een goede conditie. Deze golfbaan en faciliteiten staan consistent in de top vijftig golfbanen in Zuid-Afrika, gewaardeerd door beoordelaars van diverse golfclubs, vermeld in de „Compleat Golfer‟.

Met 450 clubs in Zuid-Afrika is Clovelly erg trots op deze waardering en blijven ze altijd werken om de golfbaan te verbeteren.

Ze hanteren een beleid dat de natuur en de karakteristieken van de baan nooit veranderd mogen worden, slechts verbeterd.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist.

 

 

Golfbaan Kaapstad, Milnerton Golf Club

Gelegen tussen de Atlantische Oceaan en de Rietvlei rivier wordt deze course omgeven door natuurlijke schoonheid. Hier heeft u vanaf elke hole een prachtig uitzicht op de Tafelberg en geniet u tijdens het spelen van het geluid van de brekende golven dat maar enkele meters van u vandaan is. Deze klassieke 18 hole, Links course is zo ontworpen  dat u de 1e - 9 holes heen speelt en de volgende 9 terug. Er zijn 7 banen met waterpartijen, de course is vrij vlak en heeft zeer weinig bomen. De wind , beter bekend als de "Cape Doctor", kan hier vooral in de zomermaanden een extra uitdaging zijn! De Milnerton Golf Club ligt aan de noordzijde van Kaapstad en na een heerlijke ronde golf is het aangenaam relaxen in de 5-sterren lounge met zeezicht en de Tafelberg als perfect plaatje op de achtergrond!

Golf Course details:

Golf Course facilities:

Golf Course Designer

Golf Data

Driving range

Yes

Par for the course

72

Putting Green

Yes

How many holes

18

Pro-Shop

Yes

Length off Championship tees for men

5066 meters

Restaurant

Yes

Length off Championship tees for women

5046 meters

Golf Carts

Yes

Type of grass on fairways

Kikuyu

Caddies

Yes

Type of grass on greens

Bent and Powa Grass

Pull Carts

Yes

 

 

Club Hire

Yes

Golfbaan Kaapstad Steenberg Golf course


Steenberg Golf course
Western Cape, Kaapstad

De Steenberg golf club ontworpen door Peter Matkovich, is een exclusieve, private golfclub en bevindt zich in de idyllische omgeving van Constantie. Een prachtig wijngebied net buiten Kaapstad, waar tuinen, wijngaarden en bossen elkaar in evenwicht houden.

Deze Golfcourse trekt golfers die op zoek zijn naar de totale golf-ervaring. De par 3, een niet te korte 14de hole beschikt over een green van 76 meter en de groene heuvel wordt bewaakt door prachtige inheemse struiken, die de echo van de erachter gelegen bergketen mooi doorbreken. Steenberg wordt jaarlijks vernoemd in de top 100 golfcourses van Zuid-Afrika. De Steenberg golfcourse is open voor publiek maar gasten van het gelijknamige hotel genieten bepaalde privileges.

Golfbaan Kaapstad-Melkbosstrand Atlantic Beach Golf Club


Atlantic Beach Golf Club
Western Cape, Kaapstad, Melkbosstrand

Deze Championship Links Golf Course heeft een traditionele stijl en u geniet hier van een heerlijke 'breeze' van de naastgelegen Atlantische oceaan. Golf spelen met uitzicht op De Tafelberg en Robbeneiland, omgeven door inheemse gewassen maakt spelen op de Atlantic Beach golfcourse tot een unieke golfervaring. Terwijl u speelt is het niet ongewoon dat u inheemse dieren als springbokken op de fairway ziet, een prachtig plaatje met op de achtergrond de Tafelberg.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist.

Golf Course details:

Golf Course facilities:

Golf Course Designer

Golf Data

Driving range

Yes

Par for the course

72

Putting Green

Yes

How many holes

18

Pro-Shop

Yes

Length off Championship tees for men

5920 meters

Restaurant

Yes

Length off Championship tees for women

4944 meters

Golf Carts

Yes

Type of grass on fairways

Combination

Caddies

Yes

Type of grass on greens

Powa Annua

Pull Carts

Yes

 

 

Club Hire

Yes

Golfbaan Kaapstad -Mowbray, King David Mowbray Golf Course

Deze 18 holes zijn gelegen op 10 minuten van het city-centrum van Kaapstad aan de voet van de Tafelberg. Ontstaan in 1910 is dit één van de oudste golfcourses maar nog altijd 1 van de beste van Zuid-Afrika. Er zijn tal van grote amateur kampioenschappen gehouden en ze waren 7 x de thuisbasis voor de South-African open.

King David Mowbray is een parkland course, waarbij uw golfkwaliteiten zeker getest worden! Het terrein is vlak, maar heeft tal van bomen en waterpartijen en met de bergen eromheen en het vogel-leven wordt Mowbray een prachtige en interessante golfervaring. Als u rechtslaat, komt het allemaal wel goed, maar mocht u onverhoopt toch afzwaaien dan is de rough 'not to bad' en ook goed bijgehouden!

Hier is de 15th een moeilijke Par 4 door haar smalle met bomen omzoomde fairway, maar u heeft als focuspunt wel de imposante Devil's Peak.

Designed by: SV Hotchkin (1929) Bob Grimsdell (1954)
Type: Combination of Links and Parklands
Holes: 18
Par: 72
Fairway Grass: Kikuyu
Greens Grass: Bent Grass
Length: 6070m (Ladies: 6094m)

Golfbaan Kaapstad-Wynberg, Royal Cape golfcourse


Royal Cape golfcourse
Western Cape, Kaapstad, Wynberg

Deze kampioensbaan van 6121 meter lang is de oudste golfbaan van Zuid-Afrika. In 1885 werd The Royal Cape Golf Club opgericht en is vandaag de dag de een van de meest exclusieve golfclubs van Afrika. Het goed verzorgde, parkachtige Royal Cape bestaat uit smalle banen, omlijnd door bomen en water. Daarachter schittert in een ruig landschap de Tafelberg.

De greens verkeren in een goede conditie en met een zuid-oostelijke wind zijn de omstandigheden optimaal op deze baan. Je kunt je golf-skills goed testen wanneer je bij de moeilijkste holes bent aangekomen, omring door water-pools. In 1996 werd hier de World Cup of Golf gehouden en elf keer eerder vond op het gras van The Royal Cape The South African Open plaats. Vanaf het centrum van Kaapstad is het ongeveer een kwartier rijden naar The Royal Cape.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.